Met Spotify kun je nu zowel podcasts bekijken als luisteren

spotify logo

Spotify laat zelden een week voorbij gaan zonder een nieuwe podcasting-functie aan te kondigen, en deze week is het een grote: ondersteuning voor videopodcasts.

Spotify zegt dat je vanaf vandaag enkele van de meest populaire videopodcasts in zijn groeiende selectie kunt bekijken, hoewel de lijst met ondersteunde podcasts – voorlopig in ieder geval – kort is.

Een van de eerste podcasts op Spotify die video ondersteunt, zijn:

Videopodcasts zullen beschikbaar zijn voor zowel gratis als betaalde “Premium” Spotify-gebruikers, en ze zullen werken op zowel de desktop- als de mobiele versie van Spotify in elke markt waar podcasts beschikbaar zijn.

De functie wordt “voortgezet” om uit te rollen, vertelde een Spotify-vertegenwoordiger aan TechHive, dus wees niet verbaasd als videopodcasts niet meteen voor je werken (ze werken nog niet voor mij).

Het afspelen van video voor ondersteunde podcasts op Spotify zou moeten beginnen zodra u op de knop “Afspelen” tikt, en u kunt naar de audio blijven luisteren als u uw apparaat vergrendelt of tijdens multitasking. Je kunt nog steeds de audioversie van podcasts downloaden om offline te luisteren.

De uitrol van ondersteuning voor videopodcasts door Spotify volgt op een test in mei voor de podcast, die wordt gehost door YouTube-sterren Zane Hijazi en Heath Hussar.

Tot nu toe was YouTube het go-to-platform voor videopodcasts, maar gezien de agressieve bewegingen van Spotify op de podcastmarkt, is het niet verwonderlijk dat Spotify zou proberen vodcasters naar zijn platform te lokken.

Vorige week onthulde Spotify grafieken voor top- en trending podcasts, en Spotify heeft onlangs meer dan $ 100 miljoen verdiend voor exclusieve rechten op podcast en bijna $ 200 miljoen voor The Ringer, de populaire website en podcast-netwerk opgericht door sportzender Bill Simmons.

0 Shares:
You May Also Like