Met slimme Google-displays kunt u nu audio in meerdere kamers regelen

google nest display multi room audio

Voor het maken van luidsprekergroepen om muziek op meerdere Google-apparaten tegelijk af te spelen, was vroeger hulp nodig van de Google Home-app, maar nu kun je audio voor meerdere kamers rechtstreeks vanaf een Google-smartdisplay in de wachtrij plaatsen.

De nieuwe audio-interface voor meerdere kamers, waartoe je toegang hebt vanaf vrijwel elke Google Nest-compatibele muziek-app, wordt vandaag uitgerold naar de Google Nest Hub, de Nest Hub Max en andere Google Assistent-compatibele schermen. De functie komt dit najaar ook in de Google Home-app, zei Google.

Zo werkt het: Begin gewoon met het afspelen van (bijvoorbeeld) Spotify-muziek op je Google smartdisplay en tik vervolgens op de knop in de linkerbenedenhoek van de muziekinterface.

Wanneer u dit doet, ziet u een lijst met alle Chromecast-audiocompatibele apparaten in uw huis, inclusief uw slimme Google-speakers en -schermen. Om direct een luidsprekergroep met meerdere kamers te maken, tikt u op de apparaatnamen om ze aan de groep toe te voegen.

google nest display audio-knop voor meerdere kamers

Nadat u uw on-the-fly Google-speakergroep heeft gemaakt, kunt u het volume voor afzonderlijke apparaten of voor de hele groep aanpassen. Je kunt speakers ook uit de groep verwijderen of op Stop tikken als je klaar bent met luisteren.

Google zegt dat de nieuwe multiroom-interface voor Google-schermen zou moeten werken met Nest-compatibele muziek-apps als Spotify, Pandora en YouTube Music.

Hoewel je geen instant multi-room audio speaker groepen kunt maken van een Google smart speaker zoals de Google Nest Mini, vraag je de Google Assistent om je muziek over te zetten naar een andere speaker of reeds bestaande speaker groep door bijvoorbeeld te zeggen: ” Hé Google, verplaats mijn muziek naar de luidspreker in de slaapkamer.’ Google heeft die “muziekoverdracht” -functionaliteit afgelopen herfst toegevoegd aan de Google Assistent.

0 Shares:
You May Also Like