Met Roku OS 11 kun je van je foto’s tv-screensavers maken

Roku Photo Streams

Roku-gebruikers kunnen binnenkort hun favoriete snapshots gebruiken als tv-screensavers dankzij een aanstaande Roku OS-update.

Vanwege de komst in de “komende weken” naar Roku-streamingspelers en tv’s, voegt Roku OS 11 een nieuwe “Roku Photo Streams” -functie toe waarmee je je eigen tv-screensavers kunt maken met behulp van geüploade snapshots.

Roku OS 11 zal ook een functie voor “spraakhelderheid” toevoegen, nieuwe geluidsmodi voor Roku-soundbars en aangesloten luidsprekers, verbeteringen voor de A/V-synchronisatiefunctionaliteit en meer.

Niet te verwarren met de My Photo Stream-functie van Apple, met Roku Photo Streams kun je foto’s uploaden naar je Roku-speler via de mobiele Roku-app of een desktopinterface. Nadat u enkele snapshots heeft geüpload, kunt u ze omzetten in screensavers die u op uw tv-scherm kunt weergeven.

Je kunt je Roku-fotostream ook delen met andere gebruikers, die hun eigen foto’s aan een gedeeld album kunnen toevoegen. Foto-opslag is freemaar er is een limiet van 2 GB.

Op de vraag of Roku Photo Streams integraties zou bieden met bijvoorbeeld Apple’s iCloud, Facebook of Google Photos, zei een Roku-vertegenwoordiger dat het bedrijf “op dit moment geen aanvullende details heeft om te delen”. Klinkt als een “nee”, maar we zullen het snel genoeg ontdekken.

Naast de nieuwe functie voor het streamen van foto’s, biedt Roku OS 11 nieuwe geluidsmodi voor Roku-luidsprekers en soundbars (zoals de Streambar en Streambar Pro), inclusief een automatische instelling voor “spraakhelderheid” die de dialoog “dynamisch” lokaliseert en verbetert.

Roku OF 11 spraakverstaanbaarheid

Roku

Ook komen naar Roku-soundbars en -luidsprekers typische geluidsmodi als ‘Standaard’, ‘Dialoog’, ‘Film’, ‘Muziek’ en ‘Nacht’, waarbij de laatste is ontworpen om het dynamische bereik van de luidspreker te comprimeren voor luistersessies ‘s avonds laat .

Naast de nieuwe geluidsmodi komen er verbeteringen aan Roku’s A/V-synchronisatiefunctie, die nu zal werken met Roku-luidsprekers en streaming-spelers. Met behulp van een kalibratietool in de Roku-app kunnen Roku-gebruikers de audio aanpassen om eventuele vertragingen tussen het geluid en de actie op het scherm te verminderen. Voorheen werkte Roku’s A/V-synchronisatiehulpprogramma alleen als je via de Roku-app luisterde met een Bluetooth-headset.

Roku OS 11 is ook gepland om nieuwe toevoegingen aan het startmenu te brengen, waaronder een gedeelte Wat te bekijken met een “gepersonaliseerde selectie” van recent toegevoegde en aanbevolen titels. Ondertussen zal een Live TV-sectie nieuwe en recent bekeken live-programma’s uitlichten, vergelijkbaar met de bestaande Live TV Zone.

Gebruikers van Roku’s mobiele app kunnen meer details verwachten over de video’s die ze willen streamen, inclusief of ze beschikbaar zijn voor free of op een geabonneerde streamingdienst. Cast- en crewbeelden komen ook op titeldetailschermen.

Ten slotte voegt Roku OS 11 Spaanse, Duitse en Portugese taalondersteuning toe aan Roku’s spraakgestuurde toetsenbord.

0 Shares:
You May Also Like