Met je vrienden op afstand naar Spotify luisteren? Daar is een app voor

jqbx interface

Spotify lanceerde officieel zijn lang doordringende functie Groepssessies op 11 mei. Met Groepssessies in de buurt kunnen vrienden de leiding nemen over uw Spotify-muziekwachtrij. Het is handig om bijvoorbeeld een Spotify-feestje in je achtertuin te organiseren, maar je kunt er niet op afstand met vrienden mee luisteren.

Groepssessies deden me niettemin denken aan Turntable.fm, de legendarische en al lang niet meer bestaande web- en mobiele app waarmee je naar kamers kunt gaan waar jij en je vrienden samen naar deuntjes kunnen luisteren, de DJ-mantel heen en weer kunnen geven en op elkaars keuzes kunnen stemmen . Turntable.fm duurde maar een paar jaar (de service stopte nadat het eindelijk licentieovereenkomsten sloot met de vier grote Amerikaanse muzieklabels), maar het was geweldig zolang het duurde. Degenen onder ons die het missen, zijn sindsdien op zoek naar een vervanger.

Het blijkt dat er tal van “luister met vrienden” -apps in de iOS- en Android-appstores zijn, waarvan de meeste meeliften op populaire muziekstreamingservices als Spotify en Apple Music.

De app waar ik meteen warm van werd, is JQBX (“Jukebox”), waarmee je – ja, heel erg zoals Turntable.fm – je kamers laat creëren waar jij en je vrienden naar deuntjes kunnen luisteren, om de beurt DJ kunnen zijn en op je favoriet kunnen stemmen liedjes.

jqbx ios-app

JQBX, dat ongeveer drie jaar geleden voor het eerst werd gelanceerd, is een gratis app voor iOS, Android en internet, maar je hebt een Spotify Premium-account nodig om het te gebruiken.

Zodra u zich aanmeldt met Spotify (gelukkig hoeft u geen apart JQBX-account aan te maken), springt u naar een lijst met de meest populaire luisterruimtes. Er zullen er op elk moment tientallen beschikbaar zijn (“Chill Vibes”, “Pizza & Beer”, “Sea of ​​Metal”, “The Bat Cave” en “Isolation Station” waren enkele van de kamers die ik op een bepaalde ochtend vond), compleet met albumhoezen voor het nummer dat momenteel wordt afgespeeld, samen met het genre van de kamer en hoeveel luisteraars en dj’s er zijn.

Als je lid wordt van een kamer, hoor je onmiddellijk de gesynchroniseerde muziek die voor iedereen wordt afgespeeld, en je kunt de huidige track een duim omhoog of omlaag geven, waarbij je stemmen op de een of andere manier een goedkeuringsnaald aanstoten (een functie die klinkt bekend bij Turntable.fm-gebruikers). Als je je geïnspireerd voelt, kun je de naald op tracks in je eigen JQBX-muziekwachtrij laten vallen door zelf DJ te worden. En ja, er is een chatvenster.

Behalve dat je lid wordt van een bestaande muziekkamer in JQBX, kun je je eigen muziekkamer maken, die je openbaar of privé kunt maken. Zodra je een kamer hebt gemaakt, kun je een URL delen waarmee iedereen kan meeluisteren, op voorwaarde dat ze ook een Spotify Premium-account hebben.

Al met al zorgt JQBX voor een gemakkelijke manier om te doen wat de functie Groepssessies van Spotify niet doet: in realtime op afstand naar muziek luisteren met vrienden. Ja, er zijn andere apps die iets soortgelijks doen, maar geen enkele die de Turntable.fm jeukt zoals deze.

0 Shares:
You May Also Like