Met het Screen Pass-programma van Movies Anywhere kun je filmaankopen uitlenen aan je vrienden

movies anywhere screen pass

Movies Anywhere, de digitale filmkluis die eigendom is van Disney, test een intrigerende nieuwe functie waarmee je je filmaankopen kunt uitlenen aan vrienden, geliefden of vrijwel iedereen die je maar wilt.

The Verge meldt dat het Screen Pass-programma van Movies Anywhere gebruikers in staat stelt zich aan te melden voor de open bèta, die vandaag is begonnen.

Hier is hoe de Screen Pass-functie zou moeten werken. Eerst kiest u een titel uit het gedeelte “Mijn Screen Pass Geschikte Films” van uw Movies Anywhere-bibliotheek, en vervolgens stuurt u een “Screen Pass” naar een gelukkige ontvanger (u bent beperkt tot het verzenden van drie per maand). Wanneer je vriend de Screen Pass ontvangt, hebben ze (volgens The Verge) tot 14 dagen om de film te bekijken, en als ze eenmaal op play hebben gedrukt, tot 72 uur om te kijken.

Dus, wat is de vangst, of vangsten, in dit geval? Om te beginnen (en zoals je waarschijnlijk al geraden had), zijn niet alle titels in de Movies Anywhere-catalogus “Screen Pass-geschikt”, en The Verge wijst erop dat sommige uitzonderingen – bijvoorbeeld geen Disney, Marvel of films – zijn pijnlijk. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat meer films (inclusief de kroonjuwelen van Disney) in aanmerking komen voor Screen Pass zodra de functie uit bèta is.

De andere belangrijke voorwaarde is dat u een “actieve” Movies Anywhere-gebruiker moet zijn, wat betekent dat u elke zes maanden een film moet kopen die in aanmerking komt voor Movies Anywhere bij een “deelnemende digitale winkel” (zoals iTunes, Amazon Prime Video, of Vudu), of u moet een “niet-promotionele” digitale code inwisselen die bij een fysieke dvd of Blu-ray-schijf wordt geleverd.

Voor degenen die niet bekend zijn met de zes jaar oude service, kun je met Movies Anywhere in wezen je digitale filmcollectie (of het meeste ervan – Paramount noch Lionsgate nemen deel aan Movies Anywhere) meenemen naar services zoals iTunes, Amazon Prime Video en Vudu, samen met alle gekochte dvd- of Blu-ray-films die digitale codes bevatten. Het enige wat u hoeft te doen is u aan te melden voor een Movies Anywhere-account en deze te koppelen aan uw favoriete (en deelnemende) digitale videowinkels.

Over het algemeen zorgt Screen Pass voor een interessant spel van Movies Anywhere, maar of de functie van de grond komt (vooral gezien de beperkingen) is een andere vraag. Voor nu hou ik mijn inbox in de gaten voor een uitnodiging.

0 Shares:
You May Also Like