Met Google Nest Hub Max kun je nu groepsvideogesprekken voeren

google duo group call nest hub max

Videobellen op de Google Nest Hub Max is niet langer alleen een één-op-één deal, met Google kondigt aan dat groepsvideogesprekken via Google Duo en Google Meet naar het 10-inch slimme display komen.

Vanaf vandaag kun je de Google Nest Hub Max gebruiken voor Google Duo-groepsgesprekken met maximaal 32 mensen (dezelfde limiet als web- en mobiele Duo-gesprekken), evenals Google Meet-gesprekken met maximaal 100 mensen. Sterker nog, Google Meet-oproepen op de Nest Hub Max bieden bèta-ondersteuning voor G Suite-accounts, wat betekent dat je het scherm kunt gebruiken voor werkgerichte groepsgesprekken.

Groepsbellen op slimme schermen lijkt een goed idee, vooral nu we allemaal thuis zitten vanwege de aanhoudende pandemie, maar het is een functie die – tot nu toe in ieder geval – merkwaardig afwezig was op de meest populaire schermen.

Videogesprekken op Amazon’s Echo Show-schermen zijn strikt één-op-één-aangelegenheden, zowel voor native Echo Show-videogesprekken als Skype-gesprekken, terwijl de Google Nest Hub Max nu pas videogesprekken ontvangt na de aankondiging van vandaag. Facebook’s Portal slimme displays die geschikt zijn voor groepsvideogesprekken, maar alleen voor maximaal acht personen via Facebook Messenger of vier personen voor WhatsApp.

Als je een Google Duo-groepsgesprek wilt starten op een Google Nest Hub Max, moet je eerst enkele groepen maken in de mobiele Google Duo-app. Zodra dat is gebeurd, kun je ‘Hey Google, een groepsgesprek voeren’ zeggen tegen de Google Nest Hub Max, waarna de Google Assistent je beschikbare Duo-groepen op het scherm laat zien. Tik gewoon op een groep om een ​​gesprek te beginnen of eraan deel te nemen. De ‘auto-framing’-functie van de Google Nest Hub Max houdt je in beeld, zelfs als je door de kamer beweegt, net als tijdens één-op-één videochats.

google meet nest hub max

De procedure voor het voeren van groepsvideogesprekken is iets anders voor Google Meet. Als je wilt deelnemen aan een Google Meet-gesprek, kun je ‘Hey Google, deelnemen aan een vergadering’ zeggen en vervolgens de vergaderingscode invoeren op het scherm van de Nest Hub Max, of je kunt ‘Hey Google, neem deel aan mijn volgende vergadering’ zeggen om automatisch deel te nemen aan de volgende Google Maak kennis met de geplande afspraak in je Google-agenda. Als je een vergadering wilt hosten op de Nest Hub Max, zeg je gewoon ‘Hey Google, start een vergadering’.

Naast het instellen van persoonlijke Google Meets op een Google Nest Hub Max, kunnen G Suite-gebruikers werkvergaderingen houden op het scherm, op voorwaarde dat uw G Suite-beheerder deelneemt aan het bètaprogramma van G Suite met Google Assistant.

Hoewel Google Meet-oproepen op Google-smartdisplays voorlopig beperkt zijn tot de Google Nest Hub Max, komt Google Duo-groepsoproepen ook naar een handvol Google Assistant-compatibele smartdisplays van derden, waaronder Lenovo’s 8- en 10-inch Smart Beeldschermen, de LG XBOOM AI ThinkQ WK9 Smart DisplayVerwijder niet-productlink en de JBL Link View.

huishoudcontacten nest hub max

Los daarvan zei Google dat het nu een functie uitrolt waarmee gebruikers van Google Smart Displays hun favoriete huishoudelijke contacten kunnen “snelkiezen”.

Voor het eerst aangekondigd in januari tijdens CES, kun je met de functie voor huishoudelijke contacten snel een vriend, geliefde of een ander belangrijk contact bellen door “Hey Google, bel Ben” te zeggen of door op de naam van het contact op het scherm te tikken. U kunt uw huishoudelijke contacten beheren door op een kaart op het startscherm te tikken.

0 Shares:
You May Also Like