Met deze draagbare slimme lamp kun je overal sfeerverlichting toevoegen

philips hue go

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Alle kleuren van de regenboog, plus afstembaar witBedienbaar via Bluetooth of Wi-Fi (Philips Hue Bridge vereist voor de laatste)Kan worden gevoed door de ingebouwde oplaadbare batterij of met een meegeleverde AC-adapter HomeKit-compatibel

nadelen

Produceert slechts 520 lumen helderheid Het is niet eenvoudig om terug te schakelen naar Bluetooth-bediening als het eenmaal is geconfigureerd voor wifi Geen bescherming tegen water (het heeft een IP20-classificatie)

Ons oordeel

De Philips Hue Go is een veelzijdige en draagbare slimme accentlamp; het is ook duur en mist alle weersinvloeden.

De Philips Hue Go is het minst waarschijnlijke apparaat om iemand te overtuigen om over te stappen op Philips Hue voor hun slimme verlichtingsbehoeften. Het is duur voor een lamp van dit formaat, en het uitgesproken moderne, volledig plastic, komachtige industriële ontwerp zal velen koud laten. Aan de andere kant is er een Bluetooth-radio aan boord, dus je hoeft niet ook een Philips Hue Zigbee-naar-Wi-Fi-brug te hebben om hem te bedienen; en hij kan zowel op netstroom als op de interne batterij werken, zodat je overal, binnen of buiten, full-color omgevingslicht hebt.

Laat me het licht benadrukken. De Hue Go produceert slechts 520 lumen aan helderheid, wat overeenkomt met een gloeilamp van 43 watt, dus u wilt er niet op vertrouwen voor taakverlichting of om bij te lezen. Maar het is een full-color LED, met twee kleurenwielen in de Hue-app waarmee je respectievelijk tinten gekleurd licht en witlichttemperaturen (variërende graden van warm tot koel) kunt kiezen.

philips hue go one

U kunt ook aangepaste lichtscènes maken of kiezen uit een verscheidenheid aan voorgeprogrammeerde scènes, zoals “Arctic aurora” (een koele blauwe tint), “Tropical twilight” (een warme oranje gloed) en “Energize” (een heldere, koele wit). Met een schuifregelaar bovenaan elk van de drie verlichtingsbedieningspanelen van de app (kleur, kleurtemperatuur en scènes) kun je het licht helderder of dimmen, en er is ook een knop om de Hue Go aan en uit te zetten.

Bluetooth of de brug?

Als u de Hue Go via Bluetooth bedient, hoeft u geen Hue Bridge van $ 60 te kopen, maar u bent beperkt tot het bedienen van ongeveer 10 Bluetooth-compatibele Hue-lampen, tegenover maximaal 50 als u de Bridge gebruikt. Bluetooth biedt ook veel minder bereik dan wifi; in feite zult u waarschijnlijk in dezelfde kamer moeten zijn. Die nabijheidsvereiste lijkt misschien geen grote beperking voor de Hue Go, omdat je in wezen een lamp bestuurt, maar met de Bridge in de mix heb je ook de mogelijkheid om je Hue-lampen te bedienen wanneer je niet thuis bent.

philips tint gaat af

Dankzij de batterijvoedingsoptie van de Hue Go kun je hem mee naar buiten nemen of zelfs ‘s nachts op de camping. Bluetooth zou het controlevoordeel bieden wanneer u zich buiten het bereik van uw wifi-thuisnetwerk bevindt, behalve dat er geen gemakkelijke manier is om heen en weer te schakelen tussen Bluetooth en de Bridge (Wi-Fi). Elk scenario vereist een andere app en als je begint met Bluetooth-bediening, moet je een Hue-apparaat overzetten naar de Bridge om wifi te gebruiken. Door herhaaldelijk op de aan / uit-knop aan de achterkant van de Hue Go te drukken, doorloopt deze echter een verscheidenheid aan kleuren en kleurtemperaturen (door de knop ingedrukt te houden wordt hij uitgeschakeld).

Wanneer je de Hue Go mee naar buiten neemt, moet je er rekening mee houden dat het toestel niet alleen niet waterdicht is, maar ook niet beschermd is tegen water. De fabrikant, Signify, geeft het een IP20-classificatie, waarbij het cijfer twee betekent dat het is beschermd tegen grote deeltjes (groter dan 12,5 mm of ongeveer een halve inch). De nul in deze beoordeling betekent meestal dat de fabrikant het apparaat niet heeft getest op bescherming tegen water, maar de website van Signify zegt dat de Hue Go “geen bescherming tegen water” heeft.

philips hue ga plat liggen

Je moet de Hue Go aan een virtuele kamer toevoegen voordat je hem via een van beide apps kunt bedienen, een stap die niet intuïtief lijkt voor een apparaat dat overal in – en zelfs weg van – je huis kan worden gebruikt. Ik besloot een kamer met de naam Mobiel te maken en deze daar toe te wijzen. Als je besluit hem in je slaapkamer (of ergens anders) te plaatsen, zodat je hem kunt bedienen met andere slimme Philips Hue-lampen of -armaturen in dezelfde buurt, dan is dat eenvoudig genoeg om te doen.

Waar het op neerkomt:

De Hue Go is veelzijdig en draagbaar, produceert licht van zeer hoge kwaliteit in elke tint van de regenboog en maakt deel uit van het grootste ecosysteem van slimme verlichtingsapparaten op de markt. Het zeer moderne en volledig plastic industriële ontwerp zal niet ieders boot laten drijven – ik kan niet zeggen dat ik een fan ben – maar de optie om het via Bluetooth te bedienen betekent dat je niet ook een Hue Bridge hoeft te kopen als je niet heb er nog geen.

Gezien het feit dat deze lamp de mogelijkheid biedt om op batterijstroom te werken, lijdt het geen twijfel dat veel mensen hem buiten zullen gebruiken voor sfeerverlichting op picknick- en terrastafels, dus ik krab mijn hoofd over Signify’s beslissing om in ieder geval niet in te bouwen bescherming tegen het weer. Het hoeft niet onderdompelbaar te zijn, maar voor de prijs moet het bestand zijn tegen blootstelling aan regen.

0 Shares:
You May Also Like