Met de tweede generatie Fire TV Cube van Amazon kun je nu Zoom-gesprekken voeren

amazon fire tv cube zoom calling

Zou je willen dat je Zoom-vergaderingen op de grote tv in je woonkamer kon houden? Facebook’s Portal TV-camera voegde die mogelijkheid eerder dit jaar toe, en nu heeft Amazon’s Fire TV Cube de truc ook geleerd.

Amazon zegt dat het vanaf vandaag Zoom heeft ingeschakeld voor de Fire TV Cube van de tweede generatie, hoewel je wat extra hardware nodig hebt voordat je aan Zoom-vergaderingen kunt beginnen.

Je hebt namelijk een webcam nodig. Amazon raadt een drietal populaire Logitech-opties aan, waaronder de C920, de C922xRemove niet-productlink en de C310Remove niet-productlink, of je kunt ook de Wansview 101JDRemove niet-productlink proberen. Dat gezegd hebbende, zou elke webcam die USB Video Class (UVC) ondersteunt en een resolutie van minimaal 720p moeten doen.

Je hebt ook een microUSB-naar-USB-adapter nodig om de webcam aan te sluiten op de microUSB-poort aan de achterkant van de Fire TV Cube.

Nadat je je webcam hebt aangesloten, installeer je gewoon de Zoom-app uit de Fire TV-app store en zorg je ervoor dat je Fire TV Cube volledig is bijgewerkt met de nieuwste firmware.

Om deel te nemen aan een vergadering, kun je de Fire TV-afstandsbediening gebruiken om de vergaderings-ID en toegangscode in te voeren, of, beter nog, zeg gewoon “Alexa, neem deel aan mijn Zoom-vergadering” en laat Alexa de details afhandelen.

Naast het deelnemen aan Zoom-vergaderingen als gast, kunt u met de Zoom-app voor Fire TV inloggen op uw Zoom-account, zodat u uw Zoom-contacten kunt zien of geplande vergaderingen kunt bekijken.

Nieuws over native Zoom-oproepen op de Fire TV Cube komt ongeveer een jaar nadat Amazon de mogelijkheid heeft toegevoegd om tweerichtingsvideo-oproepen op de Cube te maken met andere Alexa-apparaten die zijn uitgerust met een camera.

Facebook’s Portal TV, een met camera uitgeruste bar met ingebouwde Alexa die verbinding maakt met tv-toestellen, kreeg in april de mogelijkheid om Zoom-oproepen te doen.

0 Shares:
You May Also Like