Met de nieuwste functie van Netflix worden aanbevolen films en programma’s automatisch gedownload

netflix downloads for you 2

Als je een snoersnijder bent die geen wifi- of mobiel bereik heeft, is er goed nieuws: een nieuwe Netflix-functie kan ervoor zorgen dat er altijd iets nieuws te zien is op je apparaat, zonder internet.

Nu beschikbaar voor de Android-versie van de Netflix-app, laat de opt-in “Downloads for You”-functie Netflix films en programma’s kiezen waarvan het denkt dat je ze leuk zult vinden en ze automatisch naar je telefoon downloaden.

Netflix zegt dat de functie “Downloads voor jou” “aanbevolen” tv-programma’s en films zal downloaden die “op basis van jouw smaak” zijn. Met andere woorden, verwacht video’s te zien die lijken op de aanbevolen keuzes die op de hoofdinterface van Netflix verschijnen. En ja, u kunt aangeven hoeveel opslagruimte u wilt reserveren voor automatische downloads.

De functie is beschikbaar op het tabblad Downloads van de mobiele Netflix-app en je moet op de blauwe knop ‘Inschakelen’ tikken om deze in te schakelen. eerst van u af.

Als je de functie eenmaal hebt ingeschakeld, kun je op de knoppen “+” en “-” op het instellingenscherm voor slimme downloads tikken om de hoeveelheid opslagruimte die je wilt toewijzen aan automatische “Voor jou”-downloads uit te breiden of te verkleinen. Bij de standaardinstelling voor videokwaliteit schat Netflix dat je ongeveer 12 uur aan shows en films in (bijvoorbeeld) 3 GB opslagruimte kunt persen. De “Voor jou”-opslag omvat geen Netflix-video’s die je handmatig downloadt.

In tegenstelling tot handmatige Netflix-videodownloads, die je via wifi of mobiel kunt downloaden, vinden automatische ‘For You’-downloads alleen plaats via wifi.

Netflix’s “Downloads for You” -functie komt in de nasleep van de twee jaar oude Smart Downloads-functie, die automatisch de volgende aflevering downloadt van een tv-programma dat je offline bekijkt terwijl oude afleveringen worden verwijderd.

Netflix heeft in 2016 voor het eerst de mogelijkheid uitgerold om video’s te downloaden voor offline weergave. Netflix-shows kunnen worden gedownload op iOS- en Android-apparaten, Amazon Fire-tablets, de Windows 10 Netflix-app en op “geselecteerde” Chromebooks.

Voorlopig is “Downloads for You” alleen beschikbaar in de Android-app van Netflix, maar Netflix zegt dat het de functie “binnenkort” voor iOS-apparaten zal testen.

0 Shares:
You May Also Like