Met de nieuwe ‘Neighbourly Moments’-functie van Ring kun je een vriendelijke daad van een buurman noemen

ring neighbors app neighborly moments

Ring, de omstreden maker van populaire slimme beveiligingscamera’s als de Ring Video Doorbell en het Ring Alarm, wil een beetje goed nieuws brengen in de eindeloze parade van gestolen pakketten en rapporten over ‘verdachte activiteiten’ in zijn controversiële app voor buurtbewaking.

Ring heeft zojuist een nieuwe categorie ‘Neighbourly Moments’ aangekondigd in de Buren-app waarmee je voor een keer iets kunt markeren dat in je straat is gebeurd.

Voorbeelden van Ring die eigendom is van Amazon zijn video’s van mensen die elkaars opritten opruimen, buren die de afgeleverde pakketten van afwezige huiseigenaren en appartementsbewoners naar veiliger locaties verplaatsen, en voorbijgangers die afval op de stoep opruimen.

Ring zegt te hopen dat de nieuwe categorie Neighbourly Moments, die al beschikbaar is in de Neighbours-app, “het nog gemakkelijker voor je zal maken om deze goede daden te delen en de vriendelijkheid van die barmhartige Samaritanen met je gemeenschap te vieren.”

De categorie Neighbourly Moments voegt een warm en vaag element toe aan een app die de afgelopen maanden veel controverse heeft opgeleverd.

Voorstanders van privacy hebben de samenwerkingen van Ring met honderden lokale politiediensten afgewezen, die de Neighbours-feed kunnen volgen en opgenomen video’s van Ring-gebruikers kunnen opvragen.

De Neighbours-app is ook onder vuur komen te liggen omdat hij gebruikers een vals gevoel geeft van toenemende misdaad, zelfs nu de nationale misdaadcijfers de afgelopen jaren zijn gedaald.

Ring heeft onlangs een nieuw Control Center-dashboard uitgerold dat onder andere is ontworpen om te benadrukken of uw lokale wetshandhavingsinstanties deelnemen aan het Neighborhoods-programma, samen met een optie om u af te melden voor politieverzoeken voor video’s van uw Ring-camera’s.

0 Shares:
You May Also Like