Met de mobiele app van Spotify kun je gemakkelijker teruggaan naar je favoriete afspeellijsten

spotify mobile personalized home page

Kort na de vervanging van de Shuffle Play-knop door een nieuw, slanker pictogram, lanceert Spotify een vernieuwing van zijn mobiele startpagina die favoriete en recent afgespeelde afspeellijsten centraal stelt.

De bijgewerkte Spotify-app, die vandaag wordt uitgerold voor zowel iOS- als Android-gebruikers, heeft een prominente nieuwe sectie bovenaan het startscherm, compleet met zes knoppen waarmee je terug kunt springen naar afspeellijsten, albums of radiomixen die je onlangs hebt gemaakt gespeeld.

Net onder die zes knoppen staat een toepasselijke naam “Recent afgespeeld” met een langere, schuifbare lijst met recent afgespeelde albums, afspeellijsten en radiostations, met de lijst op mijn specifieke Spotify-startscherm met ongeveer 30 recente items en favorieten.

Als je eenmaal de nummers hebt uitgecheckt die je al kent, toont Spotify’s nieuwe mobiele startpagina een reeks secties en afspeellijsten die nieuwe muziek mixen met oude favorieten.

spotify mobiel gepersonaliseerde startpagina vergelijkbaar

Er is bijvoorbeeld een sectie gewijd aan de automatisch gegenereerde “Made for You” -afspeellijsten van Spotify, waaronder Your Discover Weekly, Your Daily Mix, Your Summer Rewind en Your Family Mix (met alle gezinsvriendelijke nummers die uw kinderen hebben geluisterd naar).

Er is ook een gedeelte ‘Meer van wat je leuk vindt’ met genrekanalen op basis van wat je onlangs hebt gespeeld, evenals ‘Fresh New Music’, muziek op basis van het tijdstip van de dag (zoals het gedeelte ‘Afternoon Delight’ dat verscheen na de lunch in mijn Spotify-app), radiomixen die zijn gemaakt op basis van je recente luistergewoonten en albums die lijken op een huidige favoriet (voor mij zijn ze allemaal vergelijkbaar met de huidige obsessie van mijn dochter.)

Spotify is de afgelopen weken druk bezig geweest met het sleutelen aan zijn mobiele app. Eind februari rolde de muziekstreaminggigant een mobiele update uit die de beroemde “Shuffle Play” -knop verving door een vernieuwde versie die de woorden sloten en ze verving door het driehoekige “play” -pictogram en een inzet “shuffle” -pictogram met de bekende kriskras pijlen. Dat herontwerp, volgens Spotify, was bedoeld om meer een “globale” ervaring te creëren die afhankelijk is van pictogrammen in plaats van woorden.

Het herontwerp van vandaag is erop gericht “het gemakkelijker dan ooit te maken om iets te vinden om naar te luisteren – of het nu een oude favoriet is of een gloednieuwe ontdekking”, zei Spotify in een blogpost.

De nieuwe gepersonaliseerde startpagina wordt uitgerold voor wereldwijde gebruikers met een luistergeschiedenis van ten minste 30 dagen.

0 Shares:
You May Also Like