Met de groepssessiefunctie van Spotify kunnen je vrienden je muziekwachtrij beheren

spotify ios 13

Als jij en je huisgenoten kibbelen over wat er daarna gaat gebeuren op Spotify, kan een nieuwe functie voor Premium-leden helpen de vrede te bewaren.

Met de groepssessie, die vandaag zijn bètadebuut maakt na enkele maanden van onder-de-radar ontwikkeling, kunnen je vrienden de deuntjes in je Spotify-wachtrij overnemen. De vangst? Je zult allemaal relatief dicht bij elkaar moeten zijn.

Om een ​​groepssessie te starten, tik je gewoon op de knop Verbinden in de linkerbenedenhoek van de Spotify-afspeelinterface. Onder de gebruikelijke lijst met computers, luidsprekers en andere Spotify Connect-compatibele apparaten ziet u de kop ‘Start een groepssessie’ met een code eronder. Als je vrienden de code met hun telefoon scannen, nemen ze deel aan je Spotify-groepssessie. Omgekeerd kun je op de knop “Scannen om deel te nemen” tikken om de code van een vriend te scannen en deel te nemen aan de groepssessie.

Nadat je een groepssessie hebt gemaakt, kunnen alle leden van de groep nummers in je muziekwachtrij pauzeren, afspelen, overslaan en selecteren, of ze kunnen nieuwe nummers aan de wachtrij toevoegen.

spotify groepssessie

Terwijl leden van een groepssessie de groepswachtrij in hun Spotify-apps kunnen zien, is het daadwerkelijke afspelen van muziek beperkt tot een enkel apparaat. Dat maakt Groepssessies het meest geschikt voor familieleden of huisgenoten in de buurt die naar Spotify luisteren via een enkele luidspreker of een luidsprekergroep met meerdere kamers.

Hoewel je niet met vrienden over lange afstanden kunt luisteren (nu zou cool zijn, vooral voor degenen onder ons die nog steeds in lockdown zijn), bevindt de functie Groepssessie zich nog steeds in zijn “eerste iteratie”, zei een Spotify-vertegenwoordiger, eraan toevoegend dat “We zullen de ervaring in de loop van de tijd blijven ontwikkelen en innoveren op basis van feedback van gebruikers.”

Behalve dat ze zich op min of meer dezelfde fysieke locatie bevinden, moeten alle groepssessieleden Spotify Premium-gebruikers zijn. Een Spotify Premium-lidmaatschap kost $ 10 per maand, of $ 15 per maand voor een Premium Family-abonnement (waarmee maximaal zes gezinsleden kunnen worden meegedaan).

0 Shares:
You May Also Like