Met de gastmodus van de Google Assistent voor Nest-speakers kun je incognito gaan

google nest audio on shelf

Het is al vrij eenvoudig om de Google Assistent te vragen om te vergeten wat je net hebt gezegd, of om al je gesprekken van die dag te vergeten. Binnenkort zal er echter een gemakkelijke manier zijn om te voorkomen dat de Assistent onthoudt wat je in de eerste plaats hebt gezegd.

Google heeft zojuist aangekondigd dat de gastmodus de komende weken naar Nest-luidsprekers en andere apparaten met Google Assistent komt.

Je kunt de gastmodus activeren door de Assistent een spraakopdracht te geven (Google heeft nog niet onthuld wat de exacte opdracht is), en terwijl de gastmodus is ingeschakeld, onthoudt de Google Assistent niets van wat je zegt.

Een tweede commando schakelt de gastmodus uit, waarna de Assistent verdergaat met het opslaan van je interacties ermee.

De aankomende gastmodusfunctie kan van pas komen als je een specifiek gesprek met de Assistent privé wilt houden, of als je met Google wilt chatten op een Nest-speaker in het huis van iemand anders.

De gastmodus doet ook denken aan de incognitomodus in de Chrome-browser van Google, waardoor Chrome uw browsegeschiedenis niet bijhoudt, sitecookies en gegevens opslaat en alle informatie die u in een webformulier typt, opslaat.

Hoewel de gastmodus nog niet klaar is voor prime time, is het nog steeds eenvoudig om een ​​conversie achteraf te verwijderen met Google Assistant.

Je kunt bijvoorbeeld ‘Hey Google, dat was niet voor jou’ zeggen, zodat de Assistent het laatste wat je zei vergeten.

Je kunt ook ‘Ok Google, verwijder mijn laatste gesprek’ zeggen om je meest recente chat ermee te wissen, of ‘Hey Google, verwijder de activiteit van vandaag’ of zelfs ‘Hey Google, verwijder de activiteit van deze week’.

Als je de instellingen van de Google Assistent induikt, kun je de Assistent zo instellen dat spraakopnamen na een bepaalde tijd (drie maanden of 18 maanden) automatisch worden verwijderd.

Ten slotte kun je elke opgeslagen interactie die je ooit hebt gehad met Google Assistent vernietigen vanuit de Google Home-app. Tik gewoon op uw gebruikerspictogram in de bovenhoek van het scherm en tik vervolgens op Assistent-instellingen > Je gegevens in de Assistent > Assistent-activiteit > Activiteit verwijderen op > Altijd.

0 Shares:
You May Also Like