Met de Alexa-app kun je nu je meest gebruikte smarthome-apparaten favoriet maken

alexa app favorites

Amazon heeft een update uitgerold voor de Alexa-app waarmee je je meest gebruikte slimme apparaten als favorieten kunt toevoegen, een handige nieuwe functie die gepaard gaat met een aantal eigenaardigheden.

Vanmorgen verscheen er een aankondiging voor de nieuwe functie Favorieten in mijn Alexa-app, waarbij Amazon Favorieten een manier noemde om “snel lichten in of uit te schakelen en meer”.

De Alexa-app voegt automatisch enkele van je slimme apparaten toe aan je Favorieten, die op het tabblad Apparaten net boven je Groepen wordt weergegeven.

Je kunt zes favorieten tegelijk zien en je kunt over het scherm vegen om meer te zien. De knoppen lijken op de knoppen die je in de Apple Home-app ziet, en je kunt erop tikken om specifieke apparaten in en uit te schakelen.

alexa app favorieten bewerkscherm

Met een knop Bewerken kun je snel favorieten toevoegen of verwijderen, maar irritant is dat je de knoppen niet kunt slepen om ze opnieuw te rangschikken. Dat betekent dat als er een specifiek smartapparaat is dat u op de eerste Favorietenpagina wilt laten verschijnen, u bestaande Favorieten moet verwijderen totdat er ruimte is op de eerste pagina om een ​​nieuwe toe te voegen.

Als u op een pictogram met drie stippen “overloop” op een van de Favorieten-knoppen tikt, gaat u naar het instellingenscherm voor het apparaat. In het geval van een smart light is dat het scherm waarop je de helderheid of de kleurtemperatuur kunt aanpassen.

Hoewel het geweldig is dat je met de Alexa-app nu slimme apparaten als favorieten kunt toevoegen, zou het nog beter zijn als je ook een scène als favoriet kunt toevoegen. Ik wil bijvoorbeeld een Favoriet die de scène activeert die al mijn lampen beneden aanzet, in plaats van slechts een enkele lamp beneden.

Hoewel ik de logica begrijp dat Smart Home-favorieten op het tabblad Apparaten verschijnen, zou ik er de voorkeur aan geven dat ze op het tabblad Start verschijnen, wat het eerste is dat je ziet wanneer je de Alexa-app opent. Dat zou ons de moeite besparen om naar het tabblad Apparaten te moeten overschakelen om toegang te krijgen tot onze favorietenknoppen met één tik.

Of, wat dacht je hiervan: houd de Favorieten-knoppen op het tabblad Apparaten en laat ons toe om Apparaten in te stellen in plaats van Thuis als standaard bij het openen van de Alexa-app? Sterker nog, laten we het tabblad Start gewoon helemaal weggooien, aangezien het weinig meer biedt dan nutteloze suggesties en promo’s voor Amazon-services. Serieus, zou je het missen?

In ieder geval zou je Smart Home Favorites nu in de Alexa-app moeten kunnen proberen, dus probeer het eens.

0 Shares:
You May Also Like