Met Amazon Music kun je nu met elke koptelefoon naar ruimtelijke audio luisteren

amazon music dolby atmos

Amazon Music was een van de eerste muziekstreamers die ruimtelijke audioweergave voor zijn deuntjes aanbood, maar je zou niet kunnen luisteren zonder de juiste hardware. Nu zegt Amazon dat je ruimtelijke audiotracks kunt afspelen op elk paar blikjes, inclusief degene die je nu draagt.

Start gewoon de Amazon Music-app voor iOS of Android, sluit je koptelefoon aan en speel een ruimtelijk audionummer dat is gemasterd in Dolby Atmos of Sony’s 360 Reality Audio-formaat. Houd er rekening mee dat je een betalende Amazon Music Unlimited-abonnee moet zijn om ruimtelijke audioweergave te ontgrendelen.

Tot nu toe ondersteunden slechts een paar geselecteerde luidsprekers ruimtelijke audio via Amazon Music, waaronder Amazon’s Echo Studio en Sony-hardware zoals de SRS-RA3000 en SRS-RA5000 draadloze luidsprekers en de HT-A9, HT-A7000 en HT-A5000 home theater systemen. De Sonos Arc en de tweede generatie Sonos Beam zullen later dit jaar Dolby Atmos-tracks op Amazon Music ondersteunen.

Apple Music laat zijn abonnees ook luisteren naar ruimtelijke audiotracks op elke headset, terwijl Tidal een Dolby Atmos-compatibele Android-telefoon nodig heeft voor ruimtelijke audioweergave via een koptelefoon.

Amazon kondigde in mei aan dat het zou stoppen met het in rekening brengen van extra kosten voor lossless, hoge resolutie en ruimtelijke audiotracks, hoewel Unlimited-abonnees zich nog steeds moesten aanmelden voor de Amazon Music HD-laag voordat ze de nummers konden streamen. Vanaf vandaag krijgen alle Unlimited-gebruikers echter verliesvrije en ruimtelijke audiotoegang zonder dat ze hun abonnement hoeven te upgraden.

Amazon Music Unlimited kost $ 8 per maand voor individuele Prime-leden of $ 10 per maand als je niet op Prime bent. Er is ook een gezinsabonnement voor $ 15 per maand.

Amazon Music biedt meer dan 75 miljoen verliesvrije muzieknummers, waaronder 7 miljoen in 24-bits formaat met hoge resolutie. Amazon heeft niet gespecificeerd hoeveel ruimtelijke audiotracks er in zijn catalogus staan, maar zegt alleen dat het een “groeiende” verzameling heeft.

0 Shares:
You May Also Like