Meross Smart Wi-Fi Surge Protector: niet duur, maar…

Meross Smart Wi-Fi Surge Protector

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Drie onafhankelijk bedienbare slimme stopcontactenCompatibel met Amazon Alexa, Google Assistant, Apple Siri en Samsung SmartThingsEenvoudig koppelen met HomeKitTot 20 watt opladen via vier USB-poorten

nadelen

Magere productspecificatiesGeen UL of andere elektrische certificeringen van derdenGeen garantie op aangesloten apparatuur

Ons oordeel

De Meross Smart Wi-Fi Surge Protector ziet eruit als een koopje, maar een gebrek aan informatie en testen door derden van de elektrische eigenschappen maakt het een niet-starter voor ons.

Prijs bij beoordeling

$ 34,99

Beste prijzen vandaag: Meross Smart Wi-Fi Surge Protector (model MSS425E US)

Amazone

$ 35,99

Free

Slimme stopcontacten kunnen handig zijn als onderdeel van smarthome-scènes: wanneer de laatste persoon in uw gezin het huis heeft verlaten, gaan sommige lichten, apparaten of andere apparaten automatisch uit en het omgekeerde gebeurt wanneer u terugkeert. Wanneer u op vakantie gaat, heeft een schema slimme stopcontacten die het patroon van een bewoond huis simuleren om inbrekers af te schrikken.

Als je op een bepaalde plek in huis echter meer dan één smart stopcontact wilt, nemen veel ontwerpen de ruimte in beslag van twee stopcontacten. U kunt een versie met twee stopcontacten van slimme stekkers kopen, maar dit is nog steeds beperkt. Meross-technologie probeert meerdere beperkingen te overwinnen met zijn Smart Wi-Fi Surge Protector, en het slaagt – althans vanuit een interface- en functieperspectief.

Deze beoordeling maakt deel uit van TechHive’s dekking van de beste overspanningsbeveiligingen, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Stekkers geplaatst in Meross Smart Wi-Fi Surge Protector

Glenn Fleishman/Foundry

Deze overspanningsbeveiliging heeft drie onafhankelijk regelbare AC-uitgangen en een reeks van vier USB-poorten, die als een groep worden bestuurd. Elk stopcontact is voldoende gespreid om standaardstekkers en vrij grote gelijkstroomadapters mogelijk te maken. De stekkerdoos bevat een netsnoer van 1,8 meter (6 voet) met een standaard driepolig stopcontact. (Dit model is verkrijgbaar in versies voor de VS en het VK met het juiste stekkeruiteinde.)

De AC-kant van de overspanningsbeveiliging onthult een van de zwakke punten van het apparaat: documentatie. De goed ontworpen handleiding, geschreven in enigszins grillig Engels, bevat geen enkele technische specificaties. De doos waarin het apparaat wordt geleverd, zegt dat elk stopcontact maximaal 10 ampère mag hebben, wat ongeveer 1.200 watt is met Amerikaanse spanning, en alle stopcontacten mogen niet meer dan 13 ampère (ongeveer 1.600 W) zijn. De website van het bedrijf vermeldt echter eenvoudig de maximale belasting van 15A (1800W). Er zijn maar weinig apparaten in huis behalve broodroosterovens en ruimteverwarmingstoestellen die dat soort wattage bereiken, maar het is nog steeds verwarrend.

De USB-bank is veel eenvoudiger: elke poort kan 5 volt trekken bij maximaal 2,4 A (12 W) tot een gecombineerd maximum over de vier van 5 volt bij 4 A (20 W). Dit is voldoende om kleinere USB-apparaten te gebruiken en smartphones en tablets in een gematigd tempo op te laden.

Waar is de certificering van derden?

Ik kon in de documentatie, dooslabels of website geen details vinden over klemspanning, het niveau waarop overspanningsbeveiliging in werking treedt om spanningsoverschrijdingen te onderdrukken. Dit is een cruciaal stukje informatie waarvan kopers op zijn minst op de hoogte moeten zijn. Over het algemeen raden we een klemspanning van 330 V aan op duurdere overspanningsbeveiligingen en UPS-back-upeenheden, en 500 V op eenvoudigere stekkerdozen, genoeg om de meeste of alle schade af te wenden.

Ik kan deze gegevens meestal uit de productregistratie van een bedrijf halen bij een laboratorium dat het product test en vervolgens een label aanbiedt als het voldoet aan de kwaliteit. Helaas mist Meross een UL (Underwriters Lab) of ander internationaal keurmerk. Mijn algemene beleid is om geen elektrische apparaten aan te bevelen die niet zijn geslaagd voor een soort van testen. Mijn redacteur heeft de PR-contactpersoon van het bedrijf twee keer per e-mail om deze informatie gevraagd, maar kreeg geen reactie op het moment van schrijven.

USB-oplaadpoorten op Meross Smart Wi-Fi Surge Protector

Glenn Fleishman/Foundry

Meross biedt maximale compatibiliteit door ondersteuning voor Amazon Alexa, Apple HomeKit en Google Assistant. Bij het koppelen met HomeKit bood het Meross-apparaat een van de beste en meest probleem-free ervaringen die ik heb gehad. U kunt de overspanningsbeveiliging als een enkel item in de Home-app in iOS, iPadOS en macOS laten verschijnen en vervolgens de invoer ingedrukt houden of dubbelklikken om automatiseringen voor elk stopcontact en de USB-bank te regelen of in te stellen. U kunt er ook voor kiezen om elk van deze items als afzonderlijke items te laten verschijnen.

Deze overspanningsbeveiliging bevat een standaardgarantie tegen defecten en storingen, maar Meross biedt geen vergoedingsbeleid als het apparaat de aangesloten apparatuur niet beschermt. De meeste overspanningsbeveiligingen hebben zo’n beleid, maar ze bevatten vaak zulke beperkingen en beperkte tijdsperioden om claims in te dienen dat het moeilijk is om te weten of ze meer vertegenwoordigen dan marketing. Maar als u absoluut een garantie op aangesloten apparatuur wilt als onderdeel van uw aankoop, biedt Meross er geen.

De bottom line op Meross Smart Wi-Fi Surge Protector

De Meross Smart Wi-Fi Surge Protector heeft nogal wat te bieden: drie regelbare stopcontacten, voldoende laadvermogen op USB-poorten, een lang snoer en compatibiliteit met drie grote ecosystemen van slimme apparaten. Het ontbreken van een elektrische laboratoriumcertificering en het niet verstrekken van basisspecificaties betekent echter dat ik het, zelfs voor de prijs, niet kan aanbevelen.

0 Shares:
You May Also Like