Meross Outdoor Smart Plug review: een capabele, maar eenvoudige buitenstekker

meross outdoor smart plug primary

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Individuele contactdoosbediening Brede ondersteuning voor smart home-ecosystemen, inclusief Apple HomeKitZeer goedkoop

nadelen

Minimale functieset Een paar kleine problemen met niet-reageren tijdens het testen

Ons oordeel

Meross biedt een eenvoudige slimme buitenstekker, maar biedt brede smart home-ondersteuning en is betrouwbaar genoeg gezien de zeer lage prijs.

Het Chinese merk Meross dringt de VS binnen met een breed scala aan Wi-Fi smart home-apparatuur, waaronder deze buitenstekker met een vertrouwd ontwerp.

Het geheel zwarte apparaat biedt twee driepolige stopcontacten (elk met een uitklapbare kap) en is gecertificeerd als IP44 weerbestendig (wat in feite gewoon bescherming is tegen spatten en grote vaste stoffen. U kunt meer lezen over IP-codes in dit verhaal.) Apparaten die 10 ampère of minder verbruiken, zijn gespecificeerd voor gebruik en het apparaat ondersteunt alleen 2,4 GHz Wi-Fi-netwerken.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s dekking van de beste slimme stekkers, waar u beoordelingen van concurrerende producten vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

meross slimme buitenstekker 2

De Meross-stekker is breed compatibel, inclusief ondersteuning voor HomeKit, Alexa, Google Assistant, SmartThings en IFTTT. Ik heb het apparaat aanvankelijk in iOS ingesteld met HomeKit en het was binnen enkele seconden verbonden met mijn netwerk. Later startte ik de mobiele Meross-app om het beheer van het apparaat via de officiële interface te testen, en hoewel het niet meteen intuïtief was om een ​​apparaat aan de app toe te voegen dat al was geregistreerd bij HomeKit, na een beetje vallen en opstaan, plug verscheen in de app.

Zoals je zou verwachten, is er niet veel aan de hand. Een handige functie is dat je binnen de app of binnen HomeKit de twee stopcontacten afzonderlijk kunt bedienen, zodat de ene aan en de andere uit kan staan, enzovoort. Er is echter maar één fysieke aan / uit-knop op de hardware; het bestuurt beide stopcontacten tegelijkertijd (beide aan of beide uit), ongeacht hoe je ze hebt ingesteld in de app.

Afgezien van handmatige aan / uit-bediening, zijn de gebruikelijke smart home-functies te vinden in de app, waaronder een sectie waarmee u vooraf ingestelde scènes kunt configureren, een planningssysteem (inclusief zonsopgang- en zonsondergangopties) en een automatische uitschakeltimer. Met de app kun je ook de groene LED aan de bovenkant van de stekker uitschakelen als je de voorkeur geeft aan een LED-loze oplossing.

Hoewel deze plug vrij eenvoudig in gebruik is, merkte ik dat hij tijdens het grootste deel van mijn tests goed werkte. Het reageerde normaal gesproken in minder dan een seconde op commando’s, maar reageerde af en toe niet meer (meestal toen ik probeerde de LED aan of uit te zetten). Het prijskaartje van $ 20 is precies in lijn met de meeste andere pluggen met een vergelijkbare functieset, en hoewel de twijfelachtig vertaalde website en handleiding een kleine vertrouwenscrisis kunnen veroorzaken, moeten de vereiste financiële uitgaven klein genoeg zijn om die zorgen te minimaliseren.

0 Shares:
You May Also Like