Meross Collie Smart Wi-Fi garagedeuropener review

meross collie with antenna

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Ondersteunt drie deuren Zeer goedkoop Eenvoudige interface zonder echte leercurve

nadelen

Aanzienlijk probleem met time-outfouten Bedrade deursensor zorgt voor een rommelige installatie Hebben we echt advertenties nodig voor Meross-producten in de app?

Ons oordeel

Meross’ Collie garagedeuropener ziet er beter uit dan zijn voorganger, en ondersteunt Apple’s HomeKit, maar de prestaties lijden er aanzienlijk onder in vergelijking.

Ik vond de Meross MSG100 een capabele en enorm betaalbare slimme garagedeurcontroller. Met zijn Meross Collie (ook bekend als de MSG200), wil de fabrikant die formule verbeteren, met een dramatisch beter industrieel ontwerp en enkele bijgewerkte functies.

Het eerste dat opvalt, is het veel aantrekkelijker uiterlijk, aangezien de slanke, volledig zwarte buitenkant van de Collie beter past bij elke garagedeuropener die ik ooit heb gezien. De andere grote verandering is te zien aan de achterkant van het apparaat: met drie poorten kan de Collie drie afzonderlijke garagedeuropeners bedienen, allemaal vanaf een enkele controller. Houd er echter rekening mee dat het apparaat wordt geleverd met de onderdelen die nodig zijn voor alleen een opener. U moet extra sensoren en bedrading voor deuren twee en drie kopen voor $ 15 per stuk als u meer dan één deur wilt bedienen. De Collie kost $ 50 voor een enkele deur en is slechts $ 10 meer dan de MSG100.

meross collie-app

Zoals alle bedrade slimme garagedeurcontrollers, werkt het product niet direct uit de doos met de meeste nieuwe openers, die coderingsroutines hebben waarvoor een speciaal type openingsapparaat nodig is. Net als bij de MSG100 is een accessoire vereist om de Collie met dit soort openers te laten werken, maar je weet niet zeker of je het nodig hebt totdat je de installatie op de Meross mobiele app doorloopt.

Zoals ik al zei in mijn recensie van de MSG100, hier is een professionele tip: installeer de app voordat je het product koopt en sluit de modelinformatie van je garagedeuropener aan om te zien of je het extra accessoire nodig hebt.

De installatie van hardware is vrijwel identiek aan die van de MSG100 en de meeste andere bedrade slimme garagedeuropeners. Sluit het apparaat aan op een stopcontact en sluit vervolgens twee blootliggende draden aan op schroefpalen of veerklemmen aan de achterkant van uw garagedeuropener.

De Collie gebruikt nog steeds een bedrade sensor die je langs de bovenleiding naar je deur moet slingeren, waarbij je de twee magnetische sensorcomponenten op de deur en de muur plaatst, net zoals je zou doen met een standaard deur- of raamsensor in je huis. De vangst is natuurlijk de draad die terugloopt naar de Collie, en je moet de draad zorgvuldig positioneren, zodat deze niet vast komt te zitten in de opener-ketting. Het is ook niet het meest opgeruimde deel van de operatie, dus plan om handschoenen te dragen. En als jouw garage zoiets als de mijne is, zou het op deze manier aansluiten van sensoren op drie deuren voor complexe bedrading kunnen zorgen.

Een andere upgrade van de MSG100 is dat de Collie-eenheid is ontworpen om te werken in het HomeKit-ecosysteem van Apple, dus zodra u klaar bent om de app in te stellen, wordt u gevraagd de QR-code te scannen en de iOS-installatieroutine te doorlopen om het proces te voltooien . (Je kunt dit artikel lezen om alles over HomeKit te leren.) Dit werkte uiteindelijk prima tijdens mijn testen – hoewel het enkele minuten duurde en het leek alsof er niets aan de hand was – en al snel kon ik direct met de Collie beginnen te werken.

De Collie gebruikt dezelfde app als de MSG100 (en alle Meross-producten), en het is over het algemeen een eenvoudige aangelegenheid, waarbij al uw apparaten zichtbaar zijn op één enkel primair bedieningspaneel. Tik gewoon op de afbeelding van de garagedeur om te openen of te sluiten, of tik op in de rechterbovenhoek van de productafbeelding om naar de instellingen van het apparaat te gaan.

meross collie 1

Helaas had ik meer problemen met de Collie dan met de MSG100, te beginnen met het feit dat hij drie garagedeuren in de app bevolkte, hoewel ik er maar één had ingesteld – en dat had aangegeven tijdens de eerste installatie. De app leek te geloven dat dit volledig operationele deuren waren, en waarschuwde me zelfs dat een van hen na een tijdje open was gelaten.

Een veel groter probleem is echter dat de Collie lang niet zo betrouwbaar was als de MSG100. Uiteindelijk behaalde ik een succesclassificatie van ongeveer 50/50, waardoor het reageerde op open / sluit-commando’s, en als dat het geval was, duurde het vaak 10 tot 15 seconden voordat er iets gebeurde. De rest van de tijd kreeg ik een droll “Response time-out” foutmelding. Als je het opnieuw probeert, lukt het meestal wel, maar als je na een lange dag op de weg in je auto zit te wachten om in je garage te komen, is dat een enorm vervelend probleem.

Positief is dat de app je veel flexibiliteit biedt, inclusief de mogelijkheid om meldingen in te stellen wanneer de deur wordt geopend en/of gesloten (iOS Home stuurt deze meldingen ook standaard), er is een configureerbaar herinneringssysteem als de deur is verlaten een bepaalde tijd open, een herinnering als je de deur open hebt laten staan ​​voor het slapengaan, verschillende automatische sluitingsopties en zelfs de mogelijkheid om het piepwaarschuwingssysteem uit te schakelen wanneer de deur op het punt staat te sluiten (wat standaard was uitgeschakeld op mijn eenheid). Alexa en Google Home worden ook ondersteund voor spraakbesturing. Dat is een flinke verzameling functies, en ze werken allemaal goed, tenminste als het systeem zelf goed werkt.

Helaas zijn slimme garagedeurcontrollers vaak kieskeurig als het om draadloos gaat, en de Meross Collie is kieskeuriger dan de meeste. Tenzij je absoluut drie deuren van een enkele controller nodig hebt, raad ik aan om bij een van onze andere topkeuzes te blijven.

0 Shares:
You May Also Like