Merkbekendheid vergroten met video

Increasing-Brand-Awareness-with-Video

Het vergroten van de naamsbekendheid is de eerste stap naar het vergroten van uw klantenbestand en omzet. Video kan je hierbij helpen!

Video is niet alleen een krachtig marketinginstrument, het is krachtig marketinginstrument. Mensen zeggen al jaren dat video de toekomst van marketing is; en nu is de toekomst eindelijk hier.

Maar:

42% van de bedrijven maakt momenteel nog geen gebruik van videomarketing.

Dit is zeer zorgwekkend! Vooral als je dat een ongelooflijke vindt 74% van het internetverkeer zal in 2017 video zijn.

Met deze statistieken in het achterhoofd, is het cruciaal voor marketeers om video te gaan implementeren in hun contentstrategieën – en, voor degenen die het al gebruiken, om het te perfectioneren.

In deze vierdelige blogserie laten we zien hoe je al je marketingdoelen kunt bereiken met video. Als het gaat om verhogen:

Merkbekendheid Verkeersconversiepercentages en productinzicht

Van één ding kun je zeker zijn:

VIDEO KRIJGT RESULTATEN.

In dit eerste artikel gaan we kijken naar het vergroten van de naamsbekendheid met video. Dus laten we bovenaan beginnen…

Wat is merkbekendheid?

De term zelf is vrij duidelijk – het verwijst naar hoe bewust consumenten zijn van jou merk.

Het vergroten van uw naamsbekendheid is erg belangrijk omdat het een positief rimpeleffect creëert voor uw bedrijf:

1. Meer consumenten weten wie u bent
2. Ze doen zaken met u ()
3. Ze vertellen hun vrienden om zaken met je te doen ()

Voordat u marketingmateriaal maakt dat de bekendheid van uw merk vergroot, moet u zeker weten waar uw merk voor staat. De manier waarop u uw merk presenteert, moet zo sterk zijn dat mensen kunnen zien wanneer inhoud, inclusief video’s, door uw merk is gemaakt, zelfs als uw logo er niet op staat.

Uw merk definiëren

Het definiëren van uw merk zou de allereerste stap in uw marketingstrategie moeten zijn. Er zijn drie belangrijke pijlers waaruit uw merk bestaat:

1. Berichten

Het eerste dat u moet doen, is de stem van uw merk bepalen.

Deze berichtgeving moet consistent zijn in al uw marketingkanalen, inclusief uw website en e-mails; en vooral je video’s!

Tesco Mobile is een merk dat bekend staat om hun oprechte praat, ironische humor en grote waarde. Dit schijnt door in al hun verschillende kanalen:

Hun website:

tesco-mobiele-website

Hun social media kanalen:

Tesco-Mobile-Twitter

En hun video’s:

2. Ontwerp

Uw ontwerp moet ook consistent zijn in al uw marketingmateriaal. Dit betekent dat u hetzelfde kleurenpalet, dezelfde lettertypen en dezelfde algemene stijl in al uw inhoud gebruikt.

Hierdoor kunnen mensen een blik werpen op video’s en afbeeldingen en onmiddellijk herkennen dat uw merk ze heeft gemaakt. Veel bekende merken zijn hier echt goed in. Coca Cola gebruikt zijn kenmerkende rood al decennia om op te vallen:

coca-cola-oude-afbeelding

3. USP

USP staat voor Uniek verkooppunt. Het is datgene waardoor uw merk zich onderscheidt van de massa en klanten overtuigt om voor u te kiezen boven uw concurrenten – dus het is cruciaal om uw merk te definiëren!

Merkbekendheid vergroten met video

In onze ervaring zijn er 5 manieren om je naamsbekendheid te vergroten met video; en ze werken het beste als je ze allemaal samen gebruikt.

Laten we kijken:

1. Ken je publiek

Het eerste waar u aan moet denken bij het maken van een video om de bekendheid van uw merk te vergroten, is uw publiek. Het zijn tenslotte de mensen voor wie je je video maakt.

U moet nadenken over hoe u uw ideale publiek kunt aanspreken:

Een goede manier om je publiek echt te leren kennen, is door buyer persona’s te maken. Buyer persona’s zijn driedimensionale weergaven van uw ideale klanten op basis van bestaande klantgegevens of nieuw marktonderzoek.

Door achtergrondverhalen te creëren voor uw ideale klanten, blaast u ze meer leven in. Dit helpt als het gaat om het maken van video’s die resoneren met je publiek.

Cyclemon, een Franse fietsenfabrikant, richt zijn producten op trendy, jonge mensen die individualiteit waarderen. Met dit in gedachten hebben ze de onderstaande video gemaakt om de bekendheid van hun merk te vergroten:

2. Wees origineel

Elke dag kijken mensen honderdmiljoenen uren aan video alleen al op YouTube. De concurrentie is alomtegenwoordig. Het is dus belangrijk om je video’s origineel te maken.

Origineel is Aandachtstrekker.
Memorabel.
Deelbaar.

Laten we, voordat we kijken naar wat origineel is, eens kijken naar wat volledig origineel is. Toen de distributeur van stock footage, Dissolve, het beu werd om hun afbeeldingen in generieke video’s te zien worden gebruikt, creëerden ze deze hilarische reactie:

Deze video is gewaagd en grappig. Het roept alle niet-originele technieken op die merken al jaren in hun video’s gebruiken en daagt kijkers uit om iets nieuws te maken.

Origineel zijn is belangrijk als het gaat om naamsbekendheid, omdat je behoefte opvallen. Alleen u weet waarmee u zich kunt onderscheiden in uw branche. Je hoeft alleen maar om je heen te kijken naar wat anderen doen en iets beters te doen. Hier is een uitstekend voorbeeld van een merk dat de grenzen doorbreekt en een originele video maakt om de bekendheid te vergroten:

3. Wees beknopt

Voor het geval je het nog niet wist, mensen hebben het druk! In deze snelle wereld kan niemand meer dan een paar minuten besteden om meer te weten te komen over uw merk. De recente opkomst van technologie heeft de aandachtsspanne verminderd en onmiddellijke bevrediging tot een must gemaakt. Volgens zichtbare maatregelen, 20% van de kijkers klikt binnen 10 seconden weg van een video, en volgens VINDICO 80% van de online videoadvertenties wordt in de eerste helft van de advertentie stopgezet!

Het is dus super belangrijk dat je ter zake komt! Om een ​​duidelijke en beknopte boodschap in uw video te creëren, moet u een paar belangrijke punten over uw bedrijf benadrukken: 3 of 4 zou meer dan genoeg moeten zijn. Op deze manier overweldig je de kijker niet en zullen ze je video tot het einde bekijken en die allerbelangrijkste oproep tot actie zien.

Deze korte maar lieve video is een goed voorbeeld:

4. Promoot als een gek

Er is een gemeenschappelijke regel onder marketeers. Het wordt de 80/20-regel genoemd en verwijst naar het maken en promoten van inhoud. De criteria zijn als volgt:

Uitgeven 20% van je tijd om content te maken

En 80% het promoten ervan.

Ja, dat klopt. Al het zweet, bloed, tranen en vooral geld dat je in het maken van je video steekt, is slechts 20% van de totale inspanning waard.

Er is zoveel content online! Om ervoor te zorgen dat je door je ideale klanten wordt gezien, moet je op zoveel verschillende platforms promoten als je kunt:

Sociale media
SEM
Youtube
E-mail

Hoe meer platformen, hoe beter.

Promotie is een enorm onderwerp, en in plaats van u te vragen er honderden woorden over te lezen, dachten we dat we zouden doen wat we prediken. Hier is een video met 6 tips om je uitlegvideo te promoten:

5. Optimaliseer voor verschillende apparaten

Als laatste, maar zeker niet de minste, moet u rekening houden met de apparaten waarop mensen uw video zullen bekijken. Videoverkeer verantwoord 55% van het totale mobiele dataverkeer in 2015, en dat zal alleen maar toenemen van jaar tot jaar.

Om uw video voor verschillende apparaten te optimaliseren, moet u er eerst voor zorgen dat uw videospeler responsief is en dat de grootte van uw video automatisch wordt aangepast aan het scherm waarop deze wordt bekeken. U kunt dit meestal doen in het dashboard van uw videospeler.

Van daaruit moet je nadenken over je video-inhoud met de mobiele kijker in gedachten. Mensen die op mobiele apparaten kijken, kunnen bijvoorbeeld onderweg zijn, dus het is belangrijk om je video’s kort te houden met een sterke call-to-action. Met dit in gedachten, moet u ervoor zorgen dat de website waarnaar uw oproep tot actie kijkers stuurt, ook responsief is.

Soorten video voor het vergroten van de naamsbekendheid

Er zijn veel verschillende soorten video’s die u kunt maken om uw bedrijf onder de aandacht te brengen, het hangt allemaal af van wat u wilt bereiken. Om de naamsbekendheid te vergroten, zijn er 3 soorten video’s die u kunt gebruiken:

Uitleg video

Een uitlegvideo helpt mensen uw product, dienst of visie te begrijpen. Ze duren meestal ongeveer 1-2 minuten en leggen de belangrijkste boodschappen van uw merk vast en moedigen kijkers aan om meer te weten te komen.

Bij het maken van een uitlegvideo is het altijd een goed idee om een ​​verhaal te vertellen. Mensen kunnen emotioneel contact maken met verhalen, waardoor ze zich sterker voelen over je merk en je video eerder met anderen zullen delen.

Hier is een Wyzowl-voorbeeld:

Pre-roll

Preroll-video’s bieden u een geweldige kans om de bekendheid van uw merk te vergroten. Deze korte video’s () zijn betaalde advertenties die vóór een relevante online video worden weergegeven.

Met preroll-video’s kun je de aandacht van je ideale klanten een paar seconden vasthouden en hen verwonderen. Zorg ervoor dat u aan het einde een klikbare call-to-action opneemt, zodat kijkers meer over uw merk te weten kunnen komen.

Hier is een geweldig voorbeeld:

Videoblog (Vlog)

Door voor zoekwoorden geoptimaliseerde videoblogs te maken, ook wel bekend als vlogs, kunt u de naamsbekendheid positief vergroten. Om dit te doen, moet u een vraag kiezen waarop uw ideale klanten het antwoord willen, bijvoorbeeld:

Vervolgens film je een van je teamleden die de vraag beantwoordt en post je de video op YouTube met een trefwoord geoptimaliseerde titel, zoals deze:

wyzowl-video

YouTube is de tweede meest bezochte website op het internet, dus een consistente aanwezigheid daar zal u helpen om de bekendheid van uw merk voortdurend te vergroten.

De resultaten

Nu is alle informatie in dit artikel vrijwel overbodig zonder resultaat. Dus laten we het er even over hebben.

Eerste dingen eerst:

U kunt dit op een aantal manieren doen. U kunt de inkomende links van uw video naar uw website volgen; je kunt de aandacht meten die je video krijgt op sociale media; en je kunt ook kijken hoe goed je video presteert vanuit je dashboard voor videohosting.

De meeste video-hostingsites hebben een analysepagina die u kunt bekijken. Hier is een gegevensfragment van Wistia:

Wistia-Stats
Succesverhaal

Rekening houdend met alle punten die in dit artikel naar voren worden gebracht, is hier een merk dat erin is geslaagd de bekendheid te vergroten met een werkelijk uitstekende video…

Metro Trains heeft een geanimeerde video gemaakt om het bewustzijn van veiligheid op het spoor te vergroten. Hun video bevatte schattige personages die gruwelijke maar hilarische sterfgevallen leden, terwijl ze een zeer aanstekelijk lied zongen:

Tot op heden is de video meer dan 220 miljoen keer bekeken! En, volgens McCann, 127 miljoen mensen hebben verklaard dat ze vanwege de video veiliger zouden zijn in de buurt van treinen.

Laatste gedachten

Het vergroten van de naamsbekendheid is slechts één manier waarop video resultaten oplevert! Ga de volgende keer met ons mee voor artikel 2 van 4, waar we het hebben over hoe u meer verkeer kunt genereren met video.

0 Shares:
You May Also Like