Meer vaste Netflix-abonnees stoppen met abonnementen

Netflix just hiked its prices again

De dagen van snoersnijders die Netflix als een essentieel hulpprogramma beschouwen, komen misschien tot een einde, met een recent onderzoek dat aantoont dat steeds meer langdurige Netflix-gebruikers de streaming-videogigant de rug toekeren.

Het onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Antenna en verstrekt aan The Information (via 9to5Mac), zegt dat ongeveer 3,6 miljoen Netflix-gebruikers hun abonnement opzegden in het eerste kwartaal van 2022, en 13 procent van hen had de dienst al een tijdje minimaal 3 jaar. Dat segment van 13 procent is gestegen ten opzichte van 10 procent in het eerste kwartaal van 2021, terwijl langlopende abonnees slechts 5 procent van de Netflix-opzeggingen in het eerste kwartaal van 2020 uitmaakten.

Dus waarom stoppen eens trouwe Netflix-gebruikers hun abonnementen? Twee redenen, volgens de Antenna-onderzoekers: die steile prijsstijging van Netflix in januari, waarbij de prijs voor Netflix’ Premium-laag $ 20 per maand bereikte, en de opkomst van rivalen zoals Disney+, HBO Max en Paramount+ plus.

“Klanten stemmen maandelijks met hun portemonnee”, zei een antenne-analist (zoals geciteerd door The Information), “en nu zijn er gewoon meer haalbare kandidaten op het ballet.”

Er zijn niet alleen meer opties om uit te kiezen, ze zijn ook goedkoper, met Paramount+, Peacock en Disney+ die de meeste nieuwe gebruikers lokken met hun lagere prijzen. Zelfs na de laatste prijsstijging is Disney+ nog steeds slechts $ 8 per maand, terwijl het door advertenties ondersteunde Essentials-abonnement van Paramount + slechts $ 5 per maand is.

Het onderzoek komt in de nasleep van het rampzalige kwartaalrapport van Netflix, waarin de streamer voor het eerst in meer dan 10 jaar abonnees verloor. De voorraadprompt van Netflix daalde en nu racet het bedrijf om een ​​advertentie-ondersteunde laag uit te rollen, en het maakt ook geluiden over het hardhandig optreden tegen wachtwoorddelers.

Afgezien van de prijsstijgingen en het gratis laden van accounts, staat Netflix echter voor een nog grotere bedreiging: het verlies van zijn geroemde status als een kabelsnijdend hulpprogramma, een rekening die moet worden betaald zonder er zelfs maar aan te denken.

Met zoveel concurrenten die tal van aantrekkelijke producten aanbieden tegen lagere prijzen, is Netflix gewoon geen automatische re-up meer, en als je een Netflix-manager bent, moet dat een eng vooruitzicht zijn.

0 Shares:
You May Also Like