Marvel-films op Disney+ om de IMAX Enhanced-behandeling te krijgen

disney plus imax enhanced

Sommige van je favoriete Marvel-films op Disney+ staan ​​op het punt er een stuk groter uit te zien, met de streamer die aankondigt dat hij later deze week het jumbo IMAX Enhanced-formaat op zijn platform zal brengen.

De recente zal een van de eerste Marvel-films zijn die de IMAX Enhanced-behandeling krijgen, samen met nog zeven andere. De IMAX-ified films zullen op 12 november op Disney+ landen, wat toevallig Disney+ Day is.

Wat is er zo speciaal aan IMAX Enhanced? Nou, om te beginnen, nee: het zal je tv-scherm niet op magische wijze 70 voet lang maken. Wat het echter wel zal doen, is de beeldverhouding uitbreiden tot 1:90:1, wat tot 26 procent meer beeld oplevert voor “selecte sequenties”, vergelijkbaar met wat je zou zien in een IMAX-bioscoop.

De Marvel-films op Disney+ die aankomen in het IMAX Enhanced-formaat werden eerder getoond in een breedbeeld 2.35:1 beeldverhouding, wat de zwarte balken aan de boven- en onderkant van je tv-scherm verklaart. Omdat typische flatscreen-tv’s een beeldverhouding van 1,85:1 hebben, laat een IMAX Enhanced-beeld van 1,90:1 nog steeds horizontale zwarte strepen op het scherm achter, maar het zijn kleine splinters in plaats van grote zwarte balken. (Het is vermeldenswaard dat een aantal Marvel-films, namelijk en, al werden gefilmd in een beeldverhouding van 1,85:1.)

Naast de hogere beeldverhouding, biedt IMAX Enhanced ook een reeks “verbeterde” audio- en visuele technologie die op een later tijdstip naar Disney+ zal komen, inclusief IMAX “signature” geluid via DTS:X.

Disney+ is de eerste grote streamingdienst die titels aanbiedt in het IMAX Enhanced-formaat, dat eerder beschikbaar was op Sony’s Bravia Core-streaming-app.

Er is ook een reeks IMAX Enhanced-gecertificeerde tv’s (inclusief een TechHive Editors’ Choice, de Hisense U8G-serie 4K TV), projectoren, A/V-ontvangers en luidsprekers die automatisch IMAX Enhanced-inhoud kunnen detecteren en voldoen aan “zorgvuldig voorgeschreven prestatie-eisen” van IMAX en DTS. Dat gezegd hebbende, je hebt eigenlijk geen IMAX Enhanced-gecertificeerd apparaat nodig om films in het formaat te streamen.

Hier zijn alle Marvel-films op Disney+ die op 12 november in IMAX Enhanced-formaat zullen verschijnen:

0 Shares:
You May Also Like