Marshall Willen Bluetooth-luidsprekerreview: een rock-and-roll mini-me

The  Marshall Willen Bluetooth speaker.

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Levert een aangenaam geluid bij een matig volumeDraagbaar en robuust Ziet eruit als een mini-Marshall-versterker

nadelen

De grootte beperkt het volume en de lage frequentie-uitgang Alleen Bluetooth, geen 3,5 mm AUX-ingang of -uitgang Veel van waar je voor betaalt, is esthetiek

Ons oordeel

De draagbare Bluetooth-luidspreker van Marshall Willen rockt zelfs als hij niet is ingeschakeld. Het prijskaartje weerspiegelt het esthetische plezier en de capaciteit als gespreksstarter meer dan de audioprestaties, dus als je je verwachtingen realistisch kunt houden, heb je het gevoel dat je een klein stukje rockgeschiedenis bezit.

Prijs bij beoordeling

$ 119,99

Beste prijzen vandaag: Marshall Willen

Beste koop

$ 119,99

Free

De Marshall Willen Bluetooth-speaker past in je achterzak als een portemonnee vol met singles en te veel creditcards. Het is de kleinste draagbare luidspreker van Zound Industries, vervaardigd onder licentie van de Britse gitaarversterkerbouwer en draagt ​​het kenmerkende gouden scriptlogo van dat bedrijf op de grille.

Wijlen Jim Marshall, oprichter van Marshall Amplification en koning van fuzzy gitaarversterkers, stond bekend als de Vader van Luid of, als alternatief, de Heer van Luid. Nikki Sixx, bassist van Mötley Crüe, zei dat Marshall verantwoordelijk was voor enkele van de “grootste audiomomenten in de muziekgeschiedenis – en voor 50 procent verantwoordelijk voor al ons gehoorverlies.”

De Willen van zijn kant vormt geen bedreiging voor het menselijk gehoor. Het kan 80 decibel bereiken, zo luid als een elektrisch vacuüm, met aanvaardbare niveaus van vervorming. Het is ongeveer het beste dat je krijgt in een luidspreker van dit formaat met een enkele 2-inch full-range driver en een paar passieve radiatoren. De Willen is te goed om als nieuw te worden beschouwd, maar niet goed genoeg om de concurrentie in zijn prijsklasse van $ 120 te overtreffen. Maar die concurrentie zal geen tweede blik werpen of dezelfde gesprekken aanwakkeren als de Willen waarschijnlijk zal doen.

Verwarde Marshall-fans die het Willen-merk willen afstemmen op een van de vele Marshall-versterkermodellen, zullen geïnteresseerd zijn om te weten dat de luidspreker is vernoemd naar het Willen Hospice in Milton Keynes, Buckinghamshire, Engeland. Marshall bracht zijn laatste dagen daar door, ongeveer 11 kilometer van de Marshall Amplification-fabriek.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste Bluetooth-luidsprekers, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Het schaalmodel Marshall-versterker

Bluetooth-knop, microfoon en batterij-indicator op het bovenpaneel van de Marshall Willen

De aantrekkingskracht van een compacte draagbare Bluetooth-luidspreker is bijna altijd zijn grootte – “Is het niet schattig ?!” – maar het kant-en-klare uiterlijk van Willen voegt een andere dimensie toe. Hij meet slechts 4 x 3,96 x 1,59 inch (HxBxD) en weegt minder dan 11 ounces. Het ziet er zelfs stapelbaar uit, net als een Marshall-gitaarversterker. In feite verwijst de fabrikant naar het koppelen van twee of meer Willens als Stack-modus.

Voorlopig is de Willen alleen verkrijgbaar in zwart-en-messing, met een crèmeversie die later dit jaar verschijnt. De grille en het gouden Marshall-logo zijn van plastic, maar de met goud afgewerkte multifunctionele bedieningsknop in de rechterbovenhoek van de grille is gemaakt van aluminium. Je gebruikt hem als een joystick, met een combinatie van indrukken, vasthouden of duwen in een van de vier richtingen. Houd ingedrukt om in of uit te schakelen, druk omhoog of omlaag voor volumeregeling, enzovoort. Ik hoop dat het is gebouwd om lang mee te gaan, want het zal tegen een stootje kunnen. Een riem aan de achterkant kan worden vastgemaakt aan een rugzak of parasol. Ik wikkelde me om een ​​dekparaplu, die boven mijn gasten hing.

Voor zo’n vedergewicht is de Willen een verrassend robuust klein blok gewikkeld in getextureerde, beschermende siliconen. Deze robuustheid is PVC-free, te. En 60 procent van het plastic wordt post-consumer gerecycled uit gebruikte elektronica. Maak je ook geen zorgen over slecht weer of waterzucht in de buurt van water. Willen’s IP67-classificatie belooft volledige bescherming tegen stof en andere deeltjes in de lucht, en het is bestand tegen onderdompeling in maximaal 1 meter vloeistof gedurende maximaal 30 minuten. (U vindt een diepgaande duik over IP-codes op de voorgaande link.)

Kijk goed naar het bovenpaneel van de luidspreker om de kleine pictogrammen voor Bluetooth, microfoon en batterij te zien en een nauwelijks waarneembare “Willen” in verhoogde zwarte letters. Om de Willen met je telefoon te koppelen, houd je de Bluetooth-knop ingedrukt totdat deze rood pulseert. (Buiten, met een duidelijk pad, behield Willen de verbinding tot ongeveer 60 voet.) Stack-modus vereist een drievoudige druk op de Bluetooth-knop van de hoofdluidspreker en een dubbele druk op eventuele extra Willen’s die u wilt aansluiten. Zoals veel Bluetooth-speakers kan de Willen ook als speakerphone fungeren wanneer hij is aangesloten op je mobiele telefoon. Er is geen 3,5 mm aux-ingang voor bekabeld luisteren. (Zijn we nog lang niet de dag dat mensen vragen: “Waar was een 3,5 mm-poort voor?”)

Ingeschakeld, een rode LED uitgelijnd met de Bluetooth-knop en een batterij-indicator met vijf segmenten licht rood op – en alleen rood. Ik heb liever een mix: altijd groen, tenzij de batterij bijna leeg is rood. Niet dat het veel uitmaakt. Willen gaat 15 uur mee op een lading – bij gematigde volumeniveaus – en ik had geen moeite om dat te krijgen. Een snelle oplading van 20 minuten met behulp van de meegeleverde USB-C-kabel en een voedingsadapter levert drie uur speeltijd op, terwijl een volledige lading ongeveer drie uur duurt.

De bevestigingsriem aan de achterkant van de Marshall Willen

Willen gebruikt een enkele 2-inch ferrietdriver die wordt aangedreven door een 10 watt klasse D-versterker en twee passieve radiatoren die zowel de basweergave versterken als regelen. De Willen heeft een Bluetooth 5.1-radio aan boord en ondersteunt alleen de SBC-codec. Het is een monofone luidspreker – het gebruik van twee luidsprekers in de stapelmodus produceert geen stereo – dus het is onwaarschijnlijk dat u de hogere getrouwheid mist die de aptX- en AAC-codecs kunnen leveren.

Marshall’s no-nonsense app (beschikbaar voor Android en iOS) biedt elementaire afspeelbedieningen en drie equalizer-presets, met “Marshall” de beste allround, “Push” levert een boost aan de boven- en onderkant met minder dimensionaal geluid, en “Voice” geschikt voor podcasts of audioboeken.

Ik raad aan om “Marshall” te gebruiken als een universele EQ-instelling. Het was niet de moeite waard om naar Voice te gaan om te horen over mijn voortdurende obsessie, invasieve phragmites, voor een podcast van de mensen van ‘Plants are People’.

Is het geluid van Willen echt Marshalliaans?

In de afgelopen weken heb ik met een matig volume naar Willen geluisterd terwijl ik een snoer brandhout stapelde, een diner kookte op de barbecue in de achtertuin, op bezoek ging bij vrienden en wat aanpassingen deed aan mijn terras en schuur. Met andere woorden, dit is niet het soort luidspreker dat je zou gebruiken voor lange kritische luistersessies. Dat komt waarschijnlijk niet als een verrassing.

Zolang er niet op werd gedrukt, leverde de Willen een aangenaam, midrange-zwaar geluid met “Oxygen”, het duet met de Zweedse zangeres Winona Oak en Robin Schulz, en Steve Reich’s “Patterns & Scales”, van Reich/Richter, opgenomen door het Franse Ensemble intercontemporain.

De Marshall Willien, volledig weerbestendig, is comfortabel in de buitenlucht.

In een test met een hoger volume die gelukkig geen video van mijn acties bevatte, gebruikte ik een YouTube-opname van een blaffende golden retriever om een ​​Canadese moedergans en haar kuikens op humane wijze aan te moedigen de tuin van een buurman te verlaten en terug te keren naar een nabijgelegen moeras. Laten we zeggen dat de ganzen, die perfect uitgelijnd wegtrokken, overtuigd waren.

Door een geluidsniveaumeter op drie voet van de Willen te plaatsen, kon gemakkelijk worden vastgesteld dat het comfortniveau van deze luidspreker tussen de 78 en 82 decibel ligt. Het is gewoon niet gemaakt voor muziek van bepaalde voorstanders van Marshall-versterkers. Bij het spelen van Mötley Crüe’s cover van de AC/DC-klassieker “Highway to Hell”, bijgestaan ​​door de laatstgenoemde band – en Marshall-endorsers Angus en Malcolm Young – registreerde de spreker 88 decibel – maar met ondraaglijke vervorming en schrilheid. De Willen wilde gewoon niet. Een Ultimate Ears Wonderboom 2 van $ 100 ($ 99,99) speelde hetzelfde nummer aanzienlijk luider, dieper en zonder vervorming. Maar probeer de luidspreker in je achterzak te passen.

De Willen is een kijkje waard

Zet 10 Bluetooth-portables op een rij van minder dan $ 120 en, op basis van uiterlijk, zou ik Willen elke keer nemen. Voor die prijs heeft Willen echter veel sonische concurrentie. Begin met de Wonderboom 2, de Anker Soundcore Motion+. of een Tribit XSound Mega in de uitverkoop.

Willen is een geweldig uitziende kleine luidspreker met een aangenaam geluid bij gematigde volumes, dat een stuk aantrekkelijker zou zijn in de buurt van $ 100.

0 Shares:
You May Also Like