Marshall Motif ANC echte draadloze hoofdtelefoon review: alweer een hit

marshall motif anc lead

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Geweldig geluid met meerdere EQ-presetsEffectieve actieve ruisonderdrukking Uiterst configureerbaar via de Marshall Bluetooth-app

nadelen

Geen door de gebruiker gedefinieerde EQ-instellingen, alleen presets (een firmware-update is beloofd) Er worden slechts drie maten oordopjes meegeleverd Een beetje prijzig

Ons oordeel

De comfortabele Marshall Motif ANC True Wireless Headphone klinkt geweldig, levert effectieve actieve ruisonderdrukking en gaat het grootste deel van een langlaufvlucht mee op een enkele lading.

Elk home-audioproduct van het merk Marshall dat ik de laatste tijd heb getest, zit in het 95e percentiel wat betreft geluidskwaliteit, stijl en functies. De Marshall Motif ANC echte draadloze hoofdtelefoon van $ 200 die hier wordt besproken, is het nieuwste voorbeeld.

Het Zweedse Zound Industries bouwt audioproducten voor thuis – luidsprekers, koptelefoons en oordopjes – onder licentie van rockmuziekicoon Marshall Amplification. Zound roept op getrouwe wijze de Marshall-geest op door een of ander van zijn gelicentieerde producten te bedekken met Tolex, een ruwkorrelig textiel dat doet denken aan alligatorhuid. Je vindt het hier aan de buitenkant van de oplaadcassette van de Motif. Als het vaag reptielachtige uiterlijk je niet stoort, zul je genieten van het gevoel en de grip die Tolex aan de behuizing geeft.

De oplaadcassette bevat genoeg sap om de oordopjes op te laden voor 20 uur luistertijd met actieve ruisonderdrukking (ANC) ingeschakeld en 26 uur met ruisonderdrukking uitgeschakeld. De batterijen in zowel het hoesje als de oordopjes zelf (200mAh-batterijen in de laatste) laden volledig op in drie uur. Een oplaadtijd van 15 minuten van de oordopjes levert ongeveer een uur luistertijd op.

De levensduur van de batterij van de oordopjes is noodzakelijkerwijs een compromis. Batterijen die de hele dag meegaan, zouden veel te veel wegen om comfortabel te zijn – of om stevig in uw oren te blijven zitten. Zound belooft 4,5 uur continu luisteren met de Motif’s ANC ingeschakeld, en 6 uur zonder.

De oplaadcassette is voorzien van een batterij-/statusindicator en een USB-C-oplaadpoort. Als u de knop onder de indicator ingedrukt houdt, wordt de Bluetooth-koppeling met uw audiobronnen (smartphone, tablet, digitale audiospeler, enz.) gestart. Er kunnen maximaal drie bronnen worden onthouden.)

marshall-motief en lood b

De Motif ANC is uitgerust met een Bluetooth 5.1-radio. Het heeft drie ANC-modi: betrokken, uitgeschakeld en transparant. In de transparante modus laten de vier microfoons van de hoofdtelefoon omgevingsgeluid door, zodat u uw omgevingsbewustzijn kunt behouden. Ik raad het laatste aan als je rondwandelt – of helemaal geen koptelefoon gebruikt. Een muziekmol zijn is hier in San Francisco niet zo veilig als het ooit was (nou ja, dat is het waarschijnlijk nooit geweest).

Door de buitenkant van de oordopjes aan te raken, worden verschillende functies bediend (afspelen/pauzeren, volgende/vorige, beantwoorden/ophangen, enz.). U kunt de long-touch-functionaliteit (ANC, EQ, enz.) wijzigen, de EQ-modi wijzigen en andere instellingen wijzigen in de Marshall-app.

Zound zegt dat de 6 mm, zeer lage impedantie (16 ohm) drivers een frequentierespons leveren van 20 Hz tot 20.000 Hz. Ik geloof het. Dat brengt me bij de geluidskwaliteit.

Geluid

De Motif ANC klinkt geweldig. Volgende vraag.

Oké, ze betalen me niet als ik me aan een mening van drie woorden houd, zelfs als het de situatie ongeveer samenvat. Ik vond de Motif ANC perfect afgestemd op mijn smaak, direct uit de doos. Er was boem wanneer er zou moeten zijn, bas waar er zou moeten zijn, en high-end glinstering waar er zou moeten zijn.

Ik merkte geen verschil in de audio of ANC bezig was of niet. Dat is een heel goede zaak.

Dat gezegd hebbende, zou ik de geluidsreferentiekwaliteit van de Motif ANC niet willen noemen, omdat de plaatsing en scheiding van verschillende instrumenten in het geluidsveld niet zo gemakkelijk te onderscheiden was als bij sommige headsets van mastering-kwaliteit. Maar voor puur genieten is het geluid van topklasse.

marshall motief anc close

Sterker nog, de fabrikant vertelt me ​​dat een aanstaande firmware-update gebruikers de mogelijkheid geeft om de EQ-instellingen van de Motif ANC aan te passen via de Marshall-app. Vanaf mijn hands-on was er geen manier om een ​​gebruikers-EQ-preset te maken zoals bij de onlangs geteste Monitor II-over-ear-koptelefoon die dezelfde app gebruikt. Dat alles terzijde, de huidige Marshall EQ-presets – plat, gesproken, hiphop, rock, enzovoort – zouden zowat elke smaak moeten dekken.

Ik ben niet zo dol op in-ear hoofdtelefoons in het algemeen – ik hou gewoon niet van dingen in mijn gehoorgang – maar de Motif ANC voelde aanzienlijk comfortabeler aan dan de meeste die ik heb geprobeerd (ik gebruikte de kleinste van de drie oordopjes die kwam in de doos). Ik heb ze een hele tijd gedragen zonder echte irritatie.

Ik heb iets meer luistertijd ervaren dan de 4,5 uur die de Marshall-literatuur belooft; er was echter een aanzienlijke hoeveelheid uitvaltijd tijdens mijn testen. Toch zou ik de bewering van het bedrijf grotendeels juist noemen.

Prijzig, maar geweldig

Ik heb meer dan genoten van mijn tijd met het Marshall Motif ANC. Ze klinken geweldig, ze zijn uiterst comfortabel, zeer configureerbaar en gemakkelijk te gebruiken. Ze zien er ook goed uit en kosten $ 50 minder dan de AirPods Pro waarmee ze concurreren (als het product van Apple niet te koop is). Een zeer, zeer goed product.

0 Shares:
You May Also Like