Marshall Monitor II ANC hoofdtelefoon review: fantastisch geluid

marshall monitor ii anc main

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitstekend geluid en ruisonderdrukking Telefoon-app voor EQ- en ANC-aanpassingen Supereenvoudige bediening

nadelen

PrijzigNiet zo comfortabel voor lange luistersessies als ze zouden kunnen zijn

Ons oordeel

Dit zijn fantastisch klinkende Bluetooth-hoofdtelefoons met een onderscheidend uiterlijk en eersteklas, transparante actieve ruisonderdrukking. Ze zouden nog beter zijn met diepere oorschelpen en misschien een lager prijskaartje.

Ik keek uit naar deze recensie omdat ik een grote fan ben van Marshall’s Major IV on-ear hoofdtelefoons. De hier besproken Monitor II ANC-hoofdtelefoon (actieve ruisonderdrukking) van $ 320 zijn over-ear-types met meer gewicht en grotere drivers dan de Major IV.

De audio- en ruisonderdrukkingsprestaties van de Monitor II ANC hebben mijn verwachting beloond; ik vond ze echter niet bijzonder comfortabel voor langdurig luisteren.

Uiterlijk en functies

Omdat ik een muzikant van een bepaald jaartal ben, ben ik dol op het uiterlijk van de Marshall Monitor II ANC’s. Ze hebben de faux Tolex die teruggrijpt op Marshall-versterkers. Het eerbetoon is echter niet zo opvallend dat het gebruikers die niet bekend zijn, zal afschrikken. Kortom, het zijn je typische donkere koptelefoons met een gouden accent in de vorm van een joystickcontroller.

marshall monitor ii anc

Die knop / vierweg-rockerstick is een plezier (ja, een woordspeling) omdat het alle meest voorkomende functies (volgende track, vorige track, volume omhoog / omlaag, koppelen en aan / uit) op één plek plaatst. Er is geen gevoel voor aparte bedieningselementen en onthouden waar ze zijn.

Er zijn echter twee andere knoppen, slim en strategisch geplaatst aan de achterkant van de scharniergewrichten voor de cups: de ANC aan/uit en de M-knop, waarvan de laatste kan worden geconfigureerd om door de drie aanpasbare 5-bands te stappen. EQ-instellingen of activeer de digitale assistent van uw telefoon.

Er is ook een Marshall Bluetooth-app, waarvoor ik me helaas moest aanmelden om toegang te krijgen. Dit is gauche, Marshall – en gauche was niet echt het woord dat ik wilde gebruiken. Hoe dan ook, het is een handige app die de configuratie van M-Button vergemakkelijkt; het instellen van het interval voor de auto-off timer en de sterkte van de ANC; zet de opstart-, afsluitgeluiden aan en uit; en activeer de monitormodus van het ANC (dwz versterk geluid van buitenaf).

Waarom de laatste functie niet beschikbaar is via de ANC-knop kan ik je niet vertellen. De M-knop kan drie EQ-modi aan, dus … Het was waarschijnlijk een vergissing.

marshall monitor ii anc gevouwen

De Monitor II ANC heeft 40 mm-drivers en een impedantie van 32 ohm, dus vrijwel elk mobiel apparaat zou ze moeten kunnen aansturen. De Bluetooth is 5.0 en er is een microfoon voor gebruik met je telefoon. Een 3,5 mm-aansluiting is aan boord voor bekabeld gebruik en Marshall levert een kabel. Natuurlijk is er een USB-C-poort om op te laden en het is allemaal mooi verpakt in een Marshall-gigbag. Ik heb de “optreden;” toegevoegd Marshall noemt het gewoon een draagtas.

Geluid, batterij, comfort

Het geluid van de Monitor II ANC is helder, nauwkeurig en kan met de app worden aangepast aan de gelegenheid. Het is fantastisch in mijn boek, en vrij goed uitgebalanceerd door de frequenties wanneer de instellingen plat zijn. Er is genoeg bas voor de meeste gebruikers, hoewel er niets is dat kan wedijveren met Sony’s Extra Bass en zijn soortgenoten.

De drie standaard EQ-modi waren plat, een mid-scoop en een mid-scoop met toegevoegde bas/top-end voor zang. Er zijn er nog een aantal. Als je ze niet leuk vindt, ontwerp ze dan zelf.

Het beste van de deal is dat de actieve ruisonderdrukking het geluid niet in grote mate beïnvloedt. Er was misschien een heel klein dipje aan de bovenkant, maar ik kon het niet echt lokaliseren of mezelf ervan overtuigen dat het er echt was. Bottom line: Marshall’s ANC behoort tot de beste die ik heb meegemaakt.

Als u een verschil hoort, laadt u de app en maakt u het ANC minder agressief dan de 100 procent die standaard is. Of pas de EQ iets aan om te compenseren.

marshall monitor ii anc tas

De levensduur van de batterij was redelijk met ongeveer 20 uur, iets minder dan de 30 uur die Marshall beweert. Goed genoeg.

Wat dat comfort betreft. Hoewel ik ze niet kan gebruiken voor korte luistersessies, zei ik dat ik de Monitor II ANC’s op de lange termijn niet fysiek vriendelijk voor mijn oren vond. Het is geen groot probleem, maar de licht gevoerde oorschelpen staan ​​behoorlijk onder druk en zijn niet diep genoeg om te voorkomen dat mijn oorschelp de luidsprekerroosters raakt. Dat, samen met het ietwat forse gewicht van 12 ons, maakte ze na verloop van tijd irritant om te dragen.

Belangrijk voorbehoud hier: ik vind veel koptelefoons op lange afstand ongemakkelijk om een ​​of meer van diezelfde redenen.

Uitstekende sonics

Ik hou van zo ongeveer alles wat de Monitor II ANC op tafel brengt, vooral het geluid. Als ze iets comfortabeler waren, zou ik ze de beste van het ras noemen. Ik ben geneigd om dat toch te zeggen, omdat de meeste gebruikers waarschijnlijk niet zo kieskeurig zullen zijn over de pasvorm. Ik raad ze nog steeds aan boven een groot aantal anderen, waaronder enkele die aanzienlijk meer kosten. Nog een winnaar van Marshall.

0 Shares:
You May Also Like