Marshall Major IV hoofdtelefoon review: on-ear sonische zoetheid

mark iv hero

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitstekend geluidKlein en lichtZeer comfortabel

nadelen

Produceert mogelijk niet genoeg low-end dreun voor sommigen Blokkeert niet zoveel omgevingsgeluid als een over-ear ontwerp

Ons oordeel

De Marshall-branding op deze on-ear-koptelefoon is niet alleen een raamdecoratie, ze zijn supercomfortabel en klinken uitstekend.

Op het eerste gezicht dacht ik dat Zound Industries – het bedrijf dat luidsprekers en koptelefoons bouwt onder licentie van Marshall Amplification – aan mijn been moest trekken. De cups van de Marshall Major IV van $ 150 zijn niet groot genoeg om rond de oren van een vijfjarige te passen, laat staan ​​die van een volwassene.

Dan heb ik ze erop gezet. Ik zal verdorie zijn. Er is een methode voor deze “on-ear” versus traditionele “over-ear” waanzin.

In je kopjes

Ik had graag bij de meeting geweest waar het idee voor de eerste “on-ear” koptelefoon werd gepresenteerd. Opgetrokken wenkbrauwen in overvloed, dat weet ik zeker. Ik ben er ook zeker van dat de twijfels verdwenen waren toen de leidinggevenden die werden gepitcht ze ook echt probeerden. Ze kunnen behoorlijk comfortabel zijn, en als de eerste batch zoiets als de Marshall Major IV klonk, gingen die wenkbrauwen om geheel andere redenen opnieuw omhoog.

Dus waarom werkt on-ear? Het is een feit dat een koptelefoon op een gegeven moment contact moet maken met je hoofd, en als ze geen onnodige druk uitoefenen op je buitenste oren, kan dat net zo’n goede plek zijn als elke andere. Dat gezegd hebbende, het is wel even wennen. Dat deed het in ieder geval voor mij – dat de Marshall Major IV on-ear hoofdtelefoons zijn, werd niet eens geregistreerd bij één tester die alleen commentaar gaf op het goede geluid.

Bovendien zijn er talloze koptelefoons, en alleen de allerbeste hebben oorschelpkussens die ervoor zorgen dat je oren niet onaangenaam in contact komen met de stijve binnenste luidsprekerroosters. Door de manier waarop de kleine kussentjes op de cups van de Marshall Major IV op je oren rusten, voel je nooit een hard, schurend oppervlak.

Terwijl de holte van de driver mooi over je gehoorgangen valt, laat het on-ear-ontwerp iets meer omgevingsgeluid in je oren toe dan over-ear-ontwerpen. Niet veel, maar wel wat. Ik vind dit leuk, maar jij misschien niet.

markeer iv detail

In de kleine cups zitten hoogwaardige drivers van 40 mm. Hoe weet ik dat ze van hoge kwaliteit zijn? Want deze koptelefoon klinkt uitstekend. Maar dat wist je omdat je het Editors’ Choice-logo bovenaan zag. De Marshall Major IV maakt gebruik van Bluetooth 5.0 en er is een USB-C-poort om de batterij op te laden (draadloos opladen wordt ook ondersteund, hoewel er alleen een USB-kabel in de doos zit). De hoofdtelefoon heeft ook een 3,5 mm-aansluiting voor bekabeld gebruik en de bijbehorende kabel is van een zeer mooi gewikkeld, rekbaar type – de beste die ik heb gezien met een headset.

Een kleine multifunctionele joystick wordt gebruikt om deze blikjes aan te zetten en via Bluetooth te koppelen, het volume aan te passen, het volgende/vorige nummer te selecteren en de digitale assistent van uw telefoon op te roepen. Het regelt ook uw gesprekken.

Er is een kleine leercurve verbonden aan de joystick, die Marshall-goud gekleurd is, maar het is zeker gemakkelijker dan naar meerdere knoppen te zoeken als je er eenmaal aan gewend bent.

Sonic goedheid, lange batterijduur

De Marshall Major IV klinkt geweldig, en voor mijn persoonlijke smaak zijn ze bijna perfect geëgaliseerd. Het eerste woord dat in me opkwam toen ik het eerste nummer speelde, was ‘strak’. De Marshall Major IV is niet bodembelast in de zin van de subwoofer, maar er is nogal wat extreem gefocuste bas, wat betekent dat de bas enigszins naar het lagere middenbereik scheeftrekt. Je zou ‘strak’ ook kunnen interpreteren als ‘pittig’, zoals waar ik naar zoek als ik de bas in mijn eigen muziek mix. Ik vind het leuk. De meningen zullen weer verschillen.

Buiten dat, is de algehele mid-range definitie uitstekend. Ik kon gemakkelijk individuele instrumenten uitkiezen, zonder dat hun locatie in het geluidsbeeld overdreven werd geaccentueerd. De high-end is helder zonder overdreven te zijn.

Het komt erop neer dat de Marshall Major IV een van de favoriete koptelefoons is, en ik zal ze in mijn mixcollectie plaatsen. Vastgebonden natuurlijk. Hoewel ze door de andere luisteraars die ik raadpleegde niet als tophond werden vermeld, waren hun meningen universeel positief.

Ik zou graag willen zeggen dat de koptelefoon de beweerde 80 uur heeft gebruikt, maar ze gingen een goede week mee met een paar uur gebruik per nacht, en aan mijn recensie was een deadline verbonden. Ik ben van plan deze blikken nog een hele tijd te blijven gebruiken, dus ik zal een update van dit verhaal schrijven als ik ontdek dat de bewering overdreven is.

Uitstekende blikken

Ik heb een Marshall 1960A 4×12-luidspreker uit de late jaren 60 in mijn kantoor en een CODE-versterker van 50 watt in mijn muziekkamer. Voor mij is Marshall studio- en podiumapparatuur, geen consumentenelektronica. Dus ik ben blij dat het legendarische bedrijf een kwaliteitsfabrikant heeft gekozen om zijn merk in licentie te geven.

De Marshall Major IV is misschien wat duurder dan ze zouden kunnen zijn, maar de nostalgische toeslag is niet overdreven voor een hoofdtelefoon die zo goed klinkt.

:

0 Shares:
You May Also Like