Mark Levinson toont eerste draadloze hoofdtelefoon op CES 2022

ml 5909 product image hero red

Na bijna 50 jaar in de audiofiele audiobusiness, heeft het luxemerk Mark Levinson zijn eerste hoofdtelefoon aangekondigd: de Mark Levinson No 5909, een draadloos model van $ 999 met actieve ruisonderdrukking.

Het merk Mark Levinson, nu onderdeel van Harman en op zijn beurt eigendom van Samsung, heeft altijd de nadruk gelegd op het ontwerp van zijn producten naast zijn toewijding aan audiokwaliteit. De hoofdtelefoon nr. 5909 lijkt hierop geen uitzondering te zijn, aangezien hij al een Red Dot-prijs voor productontwerp 2021 heeft ontvangen, een prestigieuze eer in de industriële ontwerpgemeenschap.

Mark Levinson heeft gedurfde keuzes gemaakt met het ontwerp. De oorschelpen zijn verkrijgbaar in metallic rood, grijs of zwart. De blikjes hebben een geanodiseerd aluminium frame met een leren hoofdband en verwisselbare leren oorkussens. Elke oorschelp is voorzien van een prominent Mark Levinson-logo en randring die een mooi cam-versnellingseffect geven.

ml 5909 productafbeelding koffer open met accessoires zwart

De levensduur van de batterij ziet er solide uit: een beloofde 34 uur afspeeltijd voor regelmatig luisteren en 30 uur met ruisonderdrukking ingeschakeld. Als je batterij leeg is, kun je zes uur luisteren na een snelle oplaadbeurt van 15 minuten.

Een harde reiskoffer en een 1,25 meter lange USB-C oplaadkabel, USB-C naar USB-A adapter, 1,25 meter en 4 meter lange USB-C naar 3,5 mm audiokabels, samen met een 1/4-inch naar 3,5 mm audio-adapter, een vliegtuig audio-adapter en een microvezel poetsdoek.

De No 5909 is voorzien van twee 40 mm beryllium-gecoate drivers die zijn afgestemd op de Harman-curve, de industriestandaard voor frequentierespons gecreëerd door ingenieurs van Harman, het moederbedrijf van Mark Levinson.

De hoofdtelefoon ondersteunt Bluetooth 5.1 samen met de LDAC, AAC en aptX, Adaptive codecs. Actieve ruisonderdrukking wordt mogelijk gemaakt door een array met vier microfoons, met een functie genaamd Smart Wind Adaption die is ontworpen om hoogwaardige telefoongesprekken te leveren. Er is een Ambient Aware-modus voorzien voor de veiligheid bij gebruik van de hoofdtelefoon in een drukke omgeving. Mark Levinson zegt dat de audioprestaties van de No 5909 voldoen aan de normen voor Hi-Res-audio.

De Mark Levinson No 5909 draadloze hoofdtelefoon is prijzig, maar het is verre van het duurste home-audioproduct in de Mark Levinson-collectie. We zijn geïnteresseerd om erachter te komen of het zijn hoge prijskaartje net zo goed rechtvaardigt als we zijn om te leren of het de naam Mark Levinson waarmaakt.

0 Shares:
You May Also Like