Mapping maakt deze robotstofzuiger een efficiëntere reiniger

robovac g30

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Meerdere reinigingsmodi Kaartnavigatie Uitstekende navigatie en reiniging

nadelen

Ondersteunt geen virtuele grenzenMapping-functies zijn beperkt

Ons oordeel

De Eufy G30 Edge is een gebruiksvriendelijke mapping robotstofzuiger die grondig en efficiënt reinigt.

Het handjevol Eufy-robotstofzuigers dat we hebben uitgeprobeerd, waren bovengemiddelde stofzuigers. Maar geen van hen bevat geavanceerde functies zoals een navigatiecamera en kaarten. In plaats daarvan heeft Eufy zich gericht op verbeteringen op het gebied van zuigkracht en stofopvang, terwijl de prijzen budgetvriendelijk zijn gehouden.

De RoboVac G30 Edge een stap voorwaarts: het gebruikt wat Eufy Smart Dynamic Navigation noemt om de ruimte in kaart te brengen en er een meer gestroomlijnd pad doorheen te stippelen. Hoewel het prijskaartje van $ 370 iets hoger is dan dat van sommige van zijn concurrenten, valt het nog steeds binnen het betaalbare bereik voor een kwaliteitsrobotstofzuiger.

Op de meeste andere manieren is de G30 Edge vergelijkbaar met eerdere Eufy-aanbiedingen. Het heeft een maximale zuigkracht van 2000 Pa, heeft meerdere reinigingsmodi en gebruikt BoostIQ om automatisch de zuigkracht te optimaliseren op basis van het type vloer dat wordt schoongemaakt. De looptijd van 100 minuten is ook vergelijkbaar met die van zijn stablemates. En net als de RoboVac 30C kan hij worden gebruikt met Amazon Alexa of Google Assistant voor spraakbesturing.

robovac g30 edge

Het vacuüm vereist minimale installatie. Je moet een van de meegeleverde borstels met draaiende rand vastklikken, maar daarna is het een kwestie van hem op het aangesloten oplaadstation te plaatsen en verbinding te maken met de Eufy Home-app. De app leidt je in een minuut of twee door dit laatste proces.

Tijdens de eerste reiniging maakt de G30 Edge een plattegrond van de plattegrond van de kamer. Je kunt de voortgang in de app bekijken, samen met de vierkante meters van het gebied dat het vacuüm heeft bedekt en de verstreken reinigingstijd. Deze eerste reiniging was de langste in mijn tests omdat de robot het gevoel kreeg voor de kamer en de vele obstakels. Reinigingen waren sneller toen de G30 Edge bekend was met de lay-out.

Naast het inschakelen van deze efficiëntie, doet de kaartfunctie niet veel anders. Je kunt geen kamers afbakenen of virtuele no-go-zones instellen, zoals bij sommige andere robotstofzuigers, door grenzen op de kaart te tekenen. Inderdaad, de G30 Edge vereist het gebruik van ouderwetse magnetische tape om zijn sensoren te vertellen uit de buurt van gemarkeerde gebieden te blijven, net als Eufy’s goedkopere RoboVacs. Veel robotstofzuigers gebruiken deze methode van grenscontrole echter nog steeds, omdat deze over het algemeen effectief is. Het werkte feilloos om te voorkomen dat de G30 Edge in de voer- en waterschalen van mijn hond terechtkwam en over een stekkerdoos op de vloer rolde.

eufy home-app

Je kunt kiezen uit drie zuigkrachtsterktes – Standaard, Turbo en Max – via een daarvoor bestemde knop onderaan de app, of laat het gewoon ingesteld op BoostIQ om de robot on-the-fly te laten kiezen. Ik deed het laatste meestal, omdat de woonkamer die ik gebruikte voor het testen voornamelijk bestaat uit laagpolig tapijt, hardhout en vinyltegels. De G30 Edge had geen problemen om van het ene oppervlak naar het andere te rollen en zoog bekwaam het haar van huisdieren, voedselkruimels en vuil en stof op die zich tijdens de coronavirusvergrendeling sneller dan normaal hadden opgehoopt.

In de zeldzame gevallen dat het vacuüm vast kwam te zitten, zou het me dit laten weten met een gesproken waarschuwing en een pop-upmelding in de app. Ik kreeg bijvoorbeeld het bericht “rollende borstel vast” toen een stropdas om die borstel werd gewikkeld. Toen ik het eenmaal had verwijderd, hoefde ik alleen maar op de knop Reinigen / Pauzeren bovenop het vacuüm te drukken om het door te laten gaan met schoonmaken.

De Eufy Home-app is vrij minimaal, met als voordeel dat het een fluitje van een cent is om te navigeren. Boven aan het startscherm wordt het batterijniveau van de stofzuiger weergegeven, samen met de reinigingsgebied- en reinigingstijdstatistieken. Vacuümbedieningen, een planningsoptie en gedetailleerde reinigingsgeschiedenis zijn toegankelijk via een toolmenu onder aan het scherm. Maar ik was niet gek op het feit dat je elke keer dat je de kaart wilt bekijken een apart pop-upvenster moet openen, vooral omdat het waardevolle onroerend goed in het midden het startscherm is, waar andere robotstofzuiger-apps meestal de plattegrond vinden , werd hier ingenomen door een statische afbeelding van een woonkamer.

Andere instellingen zijn toegankelijk via een menu met drie stippen in de rechterbovenhoek. De handigste hiervan is een auto-return-functie die, indien ingeschakeld, de G30 Edge naar zijn dock stuurt om de batterij bij te vullen wanneer deze te laag is om door te gaan met schoonmaken. Er is ook een Find My Robot-functie die ervoor zorgt dat de stofzuiger een bel laat horen zodat je hem kunt lokaliseren, en een richtingspad om de robot handmatig te besturen.

Vonnis

Eufy’s Smart Dynamic Navigation maakt de G30 Edge een efficiëntere navigator dan eerdere RoboVac’s die we hebben getest, wat zich vertaalde in nog schonere vloeren in mijn huis. Het is natuurlijk slechts het oppervlak van wat een mapping-robotstofzuiger kan doen, en de voordelen die mapping vaak met zich meebrengt, zoals virtuele grenzen, pin-and-go-navigatie en aanpasbare kamerinstellingen, werden hier gemist. (Bekijk onze recente recensie van de Roborock S6 MaxV voor wat navigatie op het volgende niveau.) Maar als u op zoek bent naar een ijverige, no-nonsense robotstofzuiger om uw huishoudelijk werk te ondersteunen, zult u de G30 Edge een welkome toevoeging vinden naar je bezemkast.

0 Shares:
You May Also Like