Mackie’s betaalbare pc-soundbar levert solide audio voor de prijs

Mackie Stealthbar on a desk

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Solide, compact ontwerp Helder geluid met degelijke basUSB-C, 3,5 mm en Bluetooth 5.0-connectiviteitVerwijderbare, in hoogte verstelbare voetjes

nadelen

Passieve radiatoren worstelen met diepe bassen Smalle soundstage

Ons oordeel

Als je liever geen boxy boekenplankluidsprekers op je bureau hebt, zorgt de betaalbare Mackie Stealthbar voor een redelijk zoet klinkende vervanger.

Prijs bij beoordeling

$ 119,99

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 119,99

Vrij

Adorama

Niet beschikbaar

Vrij

Wil je niet dat boxy boekenplankspeakers je bureau overvol maken? Luidsprekerfabrikant Mackie heeft een oplossing: de CR StealthBar, een Bluetooth-soundbar die traditionele pc-speakers kan vervangen door een compacte, alles-in-één vormfactor.

De StealthBar mist de toeters en bellen van eerdere pc-soundbars die we hebben getest, zoals Panasonic’s Dolby Atmos-compatibele SoundSlayer. Maar de CR StealthBar van $ 120 is veel betaalbaarder en levert een helder, schoon geluid, hoewel de passieve radiatoren de neiging hebben om te knikken bij hogere volumes.

Ontwerp en specificaties

Met afmetingen van 4 x 18,7 x 3 inch (HxBxD), voelt de 4,3-pond Mackie CR StealthBar stevig en stevig aan, met een matte plastic afwerking en een metalen rooster geflankeerd door Mackie’s kenmerkende groene accenten. In de “afgestemde” kast bevinden zich een paar 2,5-inch drivers met volledig bereik, die beide worden aangedreven door een enkele klasse D-versterker. Lage frequenties worden weergegeven door een paar passieve stralers.

Het Mackie “running man”-logo aan de linkerkant van de grille dient zowel als een Bluetooth-koppelingsknop en een status-LED; rechts ervan is een 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Aan de rechterkant van de luidspreker bevindt zich een knop die drievoudig dienst doet als aan / uit-schakelaar, volumeregeling en mute-knop.

Aan de rechterkant van de luidspreker bevinden zich nog twee bedieningselementen. Met één knop kun je door een drietal EQ-modi (muziek, spraak en game) bladeren, terwijl de tweede de ingangsselector is.

Knoppen aan de zijkant op de Mackie Stealthbar

Ben Patterson/IDG

Over ingangen gesproken, de StealthBar heeft twee fysieke opties in een achterste holte: een USB-C computerpoort en een 3,5 mm aux-aansluiting.

Bij aansluiting via de USB-C-poort verschijnt de StealthBar op een pc of Mac als een beschikbare systeemluidspreker, die high-definition (24-bit/192 kHz) audiobestanden ondersteunt.

Ingangen achter op de Mackie Stealthbar

Ben Patterson/IDG

Naast de USB-C- en 3,5 mm-ingangen is een tweede 3,5 mm-stekker die de line-out-aansluiting bedient, terwijl een tonvormige poort wordt aangesloten op een 1,5 meter lange voedingskabel die eindigt in een stevige AC-voeding (de USB-C-poort heeft geen ondersteunt geen stroomtoevoer).

De luidspreker kan ook draadloos verbinding maken met audioapparaten via Bluetooth 5.0, waarbij de SBC- en AAC-codecs worden ondersteund. De StealthBar ondersteunt geen Bluetooth-codecs met hoge resolutie, zoals Qualcomm’s aptX of Sony’s LDAC, maar dat is geen enorme schok in deze prijsklasse.

Onder het chassis van de StealthBar bevinden zich een paar rubberen voetjes die de luidspreker in een hoek van ongeveer 25 graden oriënteren. Een tweede, verwisselbare set van iets hogere voeten is inbegrepen.

Afneembare voeten op de Mackie Stealthbar

Ben Patterson/IDG

Prestatie

Tijdens mijn testen had de Mackie StealthBar het ongeluk geflankeerd te worden door een paar krachtige Mackie CR3-boekenplankluidsprekers. Door heen en weer te schakelen tussen de luidsprekeropstellingen, kon de StealthBar – heel natuurlijk – niet concurreren met de CR3’s (die sindsdien zijn verdrongen door Mackie’s CR-X-serie), waarbij de smalle soundbar de diepte, rijkdom en soundstage van de vergelijkbare geprijsde boekenplankluidsprekers.

Dat is natuurlijk te verwachten; de StealthBar is tenslotte een soundbar, en dat betekent een kleinere, smallere kast samen met (in dit geval) kleinere en minder drivers, allemaal in naam van een compactere en handigere vormfactor. Dus hier is de echte vraag: hoe presteert de StealthBar gezien zijn inherente beperkingen?

Ik begon te luisteren met Bruce Springsteen’s “The Ghost of Tom Joad”, en ik vond het leuk hoe de StealthBar het timbre van de extra zang en gitaarstrums van The Boss leverde, terwijl de percussie en synthesizers warm en redelijk diep klonken. De stereoscheiding van de StealthBar was moeilijk te onderscheiden op dit nummer, vooral toen ik opstond van mijn bureau en een paar meter verderop stond. Over het algemeen was ik echter onder de indruk van de schone, warme benadering van de StealthBar.

De volgende was ‘Oxytocin’ van Billie Eilish, die een grotere uitdaging vormt vanwege de diepe, dreunende baslijn. Inderdaad, een van de belangrijkste zwakke punten van de StealthBar – de laagfrequente respons – werd hier duidelijk, met de passieve radiatoren die moeite hadden om de grote beats van “Oxytoxin” bij te houden, vooral toen ik het volume hoger zette; gelukkig betekent de line-out-aansluiting van de luidspreker dat je een subwoofer kunt toevoegen, zoals Mackie’s CR-X-serie sub. Aan de positieve kant waren de meer overdreven stereo-effecten van het nummer gemakkelijker te detecteren op de StealthBar, terwijl de zang van Eilish rokerig en levendig klonk.

Toen ik overschakelde naar klassiek, speelde ik Symfonie nr. 4 van Florence Price op het Naxos-label, en de StealthBar deed goed werk door de dynamiek van het meeslepende eerste deel te hanteren, met stillere houtblazers en koperblazers die eindigden voor grote, pittige crescendo’s. Ik sprong ook naar Vlado Perlemuter’s vertolking van Maurice Ravels solo pianowerken voor Nimbus Records, en ik genoot van de subtiliteit van de toetsaanslagen en de sfeer van de zaal, zelfs gezien de smalle soundstage van de StealthBar.

Naast muziek pitcht Mackie de StealthBar ook als gaming-speaker, dus ik heb een poging gewaagd op de Nintendo Switch (ik heb de Steam-versie nog niet) met de console via Bluetooth verbonden met de StealthBar. Toen ik de StealthBar in Game-modus zette, jaagde ik met mijn boog op een enorme Diablos in Sandy Plains, en ik kreeg een kick van de aanzwellende soundtrack en de angstaanjagende balg van het wezen. Dat gezegd hebbende, verwacht geen surround-effecten, een minpuntje als het gaat om het detecteren van aanvallen van achteren.

Waar het op neerkomt:

Persoonlijk ben ik nog steeds een fan van pc-luidsprekers in boekenplankstijl, en zelfs als je er geen ruimte voor hebt, raad ik je aan er een paar te maken. Maar als je liever de soundbar kiest, is de Mackie CR StealthBar een solide en betaalbare keuze. Het biedt een helder, helder geluid, een aantrekkelijk en stevig ontwerp en tal van aansluitmogelijkheden, waaronder Bluetooth 5.0 en USB-C. Ja, de basrespons kan dubieus worden bij hogere volumes, maar je kunt later altijd een subwoofer toevoegen.

0 Shares:
You May Also Like