Mac Finder – Alternatieve apps (2022)

Macintosh Finder

Het is moeilijk je macOS voor te stellen zonder Finder, maar het is niet de enige bestandsbeheerder op Mac. Hoewel u veel uit Finder kunt halen, bevat het alleen de eerste levensbehoeften: bladeren door bestanden, zoeken en bewerkingen, zoals kopiëren of plakken. Er zijn andere taken die u sneller zou kunnen oplossen met behulp van een betere app. We zullen enkele voorbeelden geven en misschien ontdek je een betere Finder Mac-app.

Bestandszoeker Mac Tools in 2022

Commandant Een

Commander One - het beste Finder-alternatief

Commandant Een biedt een vertrouwde ervaring, die doet denken aan FAR Manager en Midnight Commander. Het is het waard om de beste bestandsbeheerder voor Mac te worden genoemd, omdat de overvloedige handige functies overzichtelijk en gemakkelijk toegankelijk zijn in de gebruikersinterface.

Commander one is geschikt voor het werken met netwerkprotocollen (FTP/SFTP/FTPS, WebDAV) en zelfs clouddrives, waaronder Google Drive, Dropbox, OneDrive en Amazon S3. Het is dus een uitstekend Finder-alternatief voor externe bestandstoegang. U kunt de Terminal rechtstreeks vanuit de app openen en archieven en taken in hetzelfde venster beheren.

Topkenmerken:

– Samengestelde interface met twee panelen met slepen en neerzetten

– Een makkelijke schakeloptie om verborgen bestanden weer te geven

– De mogelijkheid om meerdere mappen in één venster te openen

– Geavanceerd zoeken met ondersteuning voor reguliere expressies

– Configureerbare sneltoetsen

– Blader door pakketten zoals .jar, .apk, .ipa, .war

Prijs: free voor algemeen gebruik kost de PRO-editie $ 29,99

Vorkheftruck 3

ForkLift 3 als Finder-alternatief voor Mac

Vorkheftruck 3 is een bestandsbeheerder met een focus op synchronisatie, massale bestandsverwerking en achtergrondbewerkingen. Deze macOS Finder-vervanger kan automatisch twee doelmappen synchroniseren. Dit kan op de achtergrond worden gedaan, zelfs als FL3 niet actief is, door Synclets te gebruiken.

Als alternatief kan het de mappen vergelijken en eventuele verschillen weergeven. Batch hernoemen is een andere handige functie die zelden beschikbaar is in software zoals Finder. Net als sommige andere bestandsbrowsers, kan ForkLift bestanden overdragen via SFTP, FTP en WebDAV.

Topkenmerken:

– Hernoemen van massabestanden

– Bewerk bestanden op externe servers

– Synchronisatie en mapvergelijking

– Een widget op de menubalk die op de achtergrond werkt

Prijs: $29.95 voor de volledige licentie, free proces

Padvinder 10

Path Finder 10 is een betere Finder Mac

Padvinder is een comfortabel Mac Finder-alternatief, waarvan de functies perfect geschikt zijn voor informele gebruikers die eenvoudige, maar effectieve verbeteringen willen in het bladeren door bestanden. De Drop Stack is bijvoorbeeld een tijdelijke kopieerbuffer die bestanden uit verschillende mappen kan verzamelen voordat ze aan dezelfde bewerking worden onderworpen – of het nu gaat om kopiëren of verplaatsen.

En de voortgangsvolgers in de File Transfer Queue zijn ook handig, met de mogelijkheid om ze in een apart venster te bekijken of een widget op de werkbalk te plaatsen. En toch heeft het nog steeds zijn aandeel in geavanceerde functionaliteit voor ervaren gebruikers.

Topkenmerken:

– Geavanceerd beheer van gebruikersrechten met ACL-lijsten

– Voltooi het verwijderen van multi-pass bestanden

– OpenMeta-bestand tagging

– Browser-achtige interface met tabbladen en bladwijzers

– Modulair ontwerp

Prijs: $ 36,00 voor de volledige versie, 30 dagen free proces

Behendige commandant

Nimble Commander als Finder-vervanging

Het is moeilijk te zien Behendige commandant als een duidelijke, unieke ervaring, omdat het sterk aanpasbaar is, zowel visueel als functioneel. De beelden variëren enorm, van verschillende lettergroottes en interfacekleuren tot het volledig nabootsen van de oude op tekst gebaseerde look. Maar er zijn nog andere verschillen die het een betere Finder voor Mac maken. U kunt genieten van krachtige functies zoals het bewerken van attributen, de Sudo-modus en het bekijken van hex-bestanden.

Topkenmerken:

– Werk in admin-modus (sudo) zonder de Terminal te gebruiken

– Bestandseigendom en andere attributen bewerken

– Schakel over naar de klassieke look, pas de tekstgrootte en kleur aan

– Systeeminformatie bekijken

Prijs: $ 24,99 in de App Store

TotalFinder

Open Finder op Mac met TotalFinder

Deze inpluggen for Finder biedt enkele duidelijke voordelen, zoals tabbladen, kleurrijke labels, dual-panel modus en de mogelijkheid om verborgen bestanden weer te geven met een sneltoets. Sommige toevoegingen, zoals de Cut-sneltoets, pakken oudere problemen aan die al zijn opgelost in de nieuwe versies. Over het algemeen is het een goede keuze als je geen noemenswaardige verbeteringen nodig hebt, alleen kleine aanpassingen om meer plezier te halen uit het dagelijks gebruik van de Finder.

Topkenmerken:

– Tabbladen in Finder

– Kleurlabels voor bestanden en mappen

– Sneltoetsen voor browsen op twee panelen

Prijs: free

XtraFinder

XtraFinder - Finder vervangende Mac

XtraFinder zet de trend van kleine upgrades voort, met aanpasbare kolommen en iets dat een “kopieerwachtrij” wordt genoemd. Deze functie ondersteunt meerdere bewerkingen tegelijk, zodat u door meer bestanden kunt bladeren, kopiëren en verplaatsen, zelfs als er op dit moment andere bewerkingen plaatsvinden. Dit alleen al maakt het een fatsoenlijk Finder-alternatief. Venstertransparantie is een andere unieke toevoeging die de meeste gebruikers zullen waarderen.

Topkenmerken:

– Venstertransparantie

– Meerdere panelen met flexibele breedte

– Parallelle bestandsbewerkingen en browsen

Prijs: free proefversie, $ 4,99 voor de volledige versie

muCommander

muCommander - is een van de beste vervangingen voor OS X Finder

Deze Middernacht commandant clone is snel en kan grote hoeveelheden bestanden verwerken. De gebruikelijke functies zijn er allemaal: archiefopening, controlesomverificatie, de mogelijkheid om externe schijven toe te voegen via FTP, HTTP of andere protocollen, werkbalkaanpassing en configureerbare sneltoetsen.

De accountmanager is een uniek tintje. Hoewel je voor de app Java moet installeren, is het de moeite waard en dient het als een uitstekende Finder-vervanging.

Topkenmerken:

– Kan inloggegevens beheren

– Toegang tot mappen op het netwerk of in de cloud

– Wijzig de gebruikersinterface om aan uw behoeften te voldoen

– Wijzig bestandstoegangsrechten

Prijs: free en open source

CRAX-commandant

CRAX Commander is de beste Finder-vervanging

Een combinatie van dubbele vensters en tabbladen is altijd veelzijdig in een Mac-app voor het zoeken naar bestanden, en CRAX-commandant is niet anders. De meeste panelen en balken kunnen op elk moment worden verborgen om free meer schermruimte en betere zichtbaarheid. Geavanceerd zoeken en de ingebouwde teksteditor zijn steeds nuttiger, en CRAX heeft ook toegang tot mappen via het netwerk. Als kleine bonus worden bestanden en mappen gemarkeerd met verschillende kleuren, afhankelijk van hun type.

Topkenmerken:

– Twee vensters met bladwijzers en tabbladen

– Teksteditor die codesyntaxis benadrukt

– Visuele bestandsmarkering voor meer duidelijkheid

Prijs: $ 19,99 met een free demo

HoudahSpot 6

HoudahSpot 6 als bestand Finder Mac alternatief

HoudahSpot presenteert de meest gedetailleerde, nauwkeurige zoekopdracht die we ooit hebben gezien in een Mac Finder-alternatief. Hiermee kunt u beginnen met een brede zoekopdracht en deze verfijnen met een verzameling verschillende criteria. De zoektermen kunnen gericht zijn op bestandsnamen, metadata of zelfs bestandsinhoud. Als u niet zoekt, kunt u gewoon door uw bestanden bladeren.

Topkenmerken:

– Gericht zoeken met veel criteria om op te geven

– Vindt bestanden op basis van hun interne tekst en metadata

– Blader en manipuleer de bestanden die je hebt gevonden

Prijs: $ 34,00, kan worden geprobeerd voor free

fman

fman - Finder-alternatief voor Mac

fman heeft twee functies: browsen met twee vensters en een zoekindex. Desalniettemin is het een populaire oplossing – soms heeft eenvoud de voorkeur. Er is echt niet veel meer. Maar als het ontwerp met twee kolommen en de zoekfunctie voldoende blijken te zijn, kun je het gebruiken als alternatief voor macOS Finder.

Topkenmerken:

– Zoeken suggereert mappen bij recente bezoeken

– Bekijk map op twee panelen tegelijk

– Simpel, geen franje

Prijs: €39

DCommander

DCommander als alternatief voor Mac Finder

Het is een app die iedereen gemakkelijk kan gebruiken in plaats van Mac Finder. Twee panelen zijn beter dan één, en gebruikers zullen deze functie handig vinden in vergelijking met op vensters of tabbladen gebaseerde interfaces. Massaal hernoemen en aangepast zoeken bieden een snellere manier om dagelijkse taken uit te voeren. Sommige bestandstypen kunnen zelfs worden bewerkt binnen DCommander zelf – een manier om rommel en verwarring te voorkomen.

De bestandsbeheerder is klaar voor netwerk, met standaard FTP-, SFTP- en SCP-mogelijkheden. Het kan veel dingen doen, zolang je maar $ 14,99 voor de licentie wilt betalen.

Topkenmerken:

– Zoeken suggereert mappen bij recente bezoeken

– Bekijk map op twee panelen tegelijk

– Simpel, geen franje

Prijs: free 30 dagen proefversie, $ 14,99 voor de licentie

Finder vervangen

Commandant Een

De volgende functies zijn iets wat u mag verwachten van een goede Finder-vervanger:

– Een eenvoudig te leren gebruikersinterface die vergevingsgezind is voor nieuwe gebruikers

– De mogelijkheid om interfacepanelen weer te geven, te verbergen en aan te passen

– Batch hernoemen, bladeren door netwerkbestanden op afstand, back-upfunctionaliteit

– Minstens twee ruiten

– Goede prestaties, geen bugs

Topfuncties Commandant Een Vorkheftruck 3 Padvinder Behendige commandant TotalFinder XtraFinder muCommander CRAX-commandant HoudahSpot fman DCommander
Dubbele paneelmodus + + + + + + + + + +
Bestandscodering +
Ingebouwde FTP-client + + + + + + + + +
Bestandsvoorbeeld + + + + + + + + +
Zoeken naar specifieke bestanden + + + + + + +
Aanpasbare sneltoetsen + + + +
Bestanden archiveren + + + +
Toon verborgen bestanden + + + + +
Prijs $ 29,99 $29,95 $ 36 $24,99 $ 12 $ 4,99 free $ 19,99 $ 34 $39 $ 14,99

Conclusie

Hoewel Finder een krachtige app is, wordt deze overtroffen door veel alternatieven op macOS, waarvan er vele unieke en interessante functionaliteit bieden. Als je begint te zoeken, is het vervangen van Finder slechts een kwestie van tijd. Als u zich afvraagt ​​wat voor soort app u moet kiezen, kunt u het beste kiezen voor Commander One of vergelijkbare software, omdat ze een combinatie van gemak en geavanceerde mogelijkheden bieden.

FAQ

Soms kan de Finder vastlopen en niet starten of reageren. In dat geval kan het probleem worden opgelost door het proces te beëindigen en opnieuw te starten. Druk op “Command + Option + Esc”, zoek het Finder-proces en start het opnieuw.

Om ForkLift in te stellen als de standaard Mac Finder-app, wijzigt u de systeemvariabele NSFileViewer in de terminal. Gebruik de opdracht “defaults”.

Het opnieuw starten van het Finder-proces in uw “Cmd+Opt+Esc”-menu kan de meeste problemen met de app oplossen. Open gewoon Taakbeheer, zoek Finder en reset. Als je soortgelijke problemen wilt vermijden, probeer dan een Mac Finder-alternatief.

0 Shares:
You May Also Like