Maakt Sonos zijn eigen stemassistent? Enquête zegt: misschien

sonos roam main

Voor nu, als je je Sonos-speakers wilt vragen om een ​​afspeellijst op te zetten, moet je Alexa of Google Assistant vragen. Maar een recent klantenonderzoek van Sonos suggereert een nieuwe mogelijkheid: in plaats daarvan “Hé, Sonos” zeggen.

Zoals Voicebot.ai meldt, zei een Sonos-gebruiker op Reddit dat ze een enquête van het bedrijf hadden ontvangen waarin (naast vele andere items) werd gevraagd of ze geïnteresseerd zouden zijn in “Sonos Voice Control”, een potentiële Sonos-stemassistent waarmee voor “snelle, gemakkelijke en persoonlijke bediening ontworpen voor Sonos door Sonos.”

Zoals beschreven in de enquête (u kunt hier een screenshot zien), zou de voorgestelde stemassistent reageren op een “Hey Sonos” wake-word, en alle spraakverwerking zou lokaal worden gedaan in plaats van in de cloud, wat betekent dat reacties sneller zouden kunnen zijn terwijl uw spraakverzoeken privé houden.

Naast snelheid en privacy heeft een Sonos-spraakassistent op de luidspreker geen internetverbinding nodig, zodat je spraakopdrachten kunt gebruiken op de draagbare, Bluetooth-compatibele Sonos Move- en Roam-speakers.

Een vertegenwoordiger van Sonos, die om commentaar werd gevraagd, bevestigde de authenticiteit van de enquête, maar onthulde geen aanvullende details. “We stellen onze klanten regelmatig product- en belevingsconcepten voor om beter te begrijpen wat voor hen belangrijk is. We hebben op dit moment niets meer te delen”, aldus de woordvoerder.

Uit het onderzoek blijkt verder dat Sonos-spraakbediening “naast” Alexa zou kunnen werken in plaats van het te vervangen. Dat gezegd hebbende, maakt de enquête geen melding van een Sonos-stemassistent die leuk speelt met Google Assistent.

Het weglaten van de Google Assistent is veelzeggend, gezien de lopende rechtszaak van Sonos tegen Google wegens vermeende diefstal van zijn luidsprekertechnologie (hoewel Amazon ook niet aan de woede van Sonos is ontsnapt). De bittere spuug kan een van de redenen zijn dat Sonos een eigen stemassistent wil.

Voordat we hier te veel op de zaken vooruitlopen, moeten we er rekening mee houden dat bedrijven voortdurend enquêtes versturen om de interesse te peilen in producten die nooit echt op de markt komen. Met andere woorden, reken er niet op dat Sonos Voice Control op je Sonos One terechtkomt, alleen maar omdat een enquête daarop wees.

Dat gezegd hebbende, kocht Sonos in 2019 Snips, een AI-spraakplatform dat “privé-by-design-spraaktechnologie biedt”, dus als Sonos zijn eigen stemassistent wilde bouwen, heeft het zeker de middelen om het te doen.

0 Shares:
You May Also Like