Maak uw video-inhoud beter deelbaar (+ voorbeelden)

Make-Your-Video-Content-More-Shareable

De gemiddelde persoon kijkt nu meer dan anderhalf uur online video per dag, met ongeveer 15% gemiddeld meer dan drie uur per dag. Het is duidelijk dat we dol zijn op het kijken naar video-inhoud, en merken werken steeds harder om hun video-inhoud beter deelbaar te maken.

Video delen is hot op sociale media

Indrukwekkende cijfers zeker. Maar hoe gooi je olie op het vuur? Simpel: door video’s te maken die beter deelbaar zijn. De beste manier om je video zichtbaar te maken, is door er iets van te maken dat mensen willen delen. Niet door te betalen om er reclame voor te maken.

Maar hoe groot is de kans dat mensen je video delen? Eigenlijk best goed. Na het bekijken van een merkvideo die ze leuk vonden, zei 83% van de consumenten dat ze zouden overwegen deze met hun vrienden te delen. We nemen die kansen elke dag aan.

Hoe maak je deelbare video’s?

We willen je graag vertellen dat er een exacte formule is voor het maken van deelbare of virale video’s… maar er is geen magische formule. Wat we wel weten, zijn de categorieën waarin de meest gedeelde video’s passen, evenals de psychologie achter sociaal delen. Een van de meest bekende experts op het gebied van virale inhoud is Jonah Berger, auteur van ‘Contagious’. Berger verdeelt virale inhoud in zes categorieën: Sociale valuta, triggers, emotie, publiek, praktische waarde en verhalen. Er is ook een aparte virale index op basis van de hiërarchie van Maslow.

BuzzSumo plaatste Facebook’s meest virale berichten van 2017 in deze vijf categorieën:

Praktische hacks en levenstipsAanbiddelijke dierenGewoon geweldige en inspirerende inhoudEten en receptenMuziekvideo’s (voor onze doeleinden kunnen we deze dumpen)

Past je video in een van deze categorieën? Geweldig! Het nog betere nieuws is dat video van nature kan worden bekeken en dat mensen er elke dag meer en meer van willen. Je hoeft niet viraal te gaan om een ​​enorm succes te worden met video op sociale netwerken. We hebben 9 veelgebruikte video’s bekeken en de winnende eigenschappen uitgesplitst die u voor uw bedrijf kunt gebruiken. Laten we naar de video’s gaan.

1. Dollar Shave Club

Onze eerste video komt van Dollar Shave Club, en het is nederig getiteld “Our Blades Are F***ing Great.” Ze zetten slim de toon in de titel en wachten niet eens op het eerste frame van de video om de bal aan het rollen te krijgen. In de video volgen we de CEO in hun magazijn en geven ons belachelijke redenen om van hun scheermesjes te houden. Deze video vinkt zowel entertainment als praktische waarde af waarmee u wat geld kunt besparen. Met meer dan 25 miljoen views op YouTube hebben deze jongens zeker wat dollars bespaard op hun advertentiebudget. Deze video is meer dan 120K keer geliked en meer dan 49,28K keer gedeeld.

2. Kerel Perfect

Als je niet wist dat het omdraaien van waterflessen zodat ze rechtop landen officieel iets was, dan weet je dat na het bekijken van deze video. Je ziet mannen waterflessen twee verdiepingen hoog in de lucht laten stuiteren, ladders op en op ligstoelen – zelfs baby’s leren hun flip-technieken. Deze valt in de gewoon geweldige categorie, het heeft ook een wow-factor waardoor je het met vrienden wilt delen. Meer dan 34 miljoen mensen op YouTube keken hoe waterflessen rechtop landden in deze met trucs gevulde ravotten. De video verzamelde ook 715K likes en 5K shares.

3. Goodful

Over een geweldige tip gesproken. Wist je dat je de onderkant van je romaine sla kunt afsnijden, deze een paar dagen in wat water kunt leggen en hem dan weer in je tuin kunt laten groeien? Meer dan 246 miljoen mensen hebben deze praktische video van 1 minuut en 13 seconden bekeken en leerden je “Groenten kweken uit keukenresten”. Maar liefst 6,5 miljoen deelden deze video door Goodful, en 149K gaf commentaar op de geniale hack; likes bereikten meer dan 767K. Wat maakt deze video zo deelbaar? Het schiet op alle cilinders, het heeft praktische waarde en een geweldig verhaal, en het is sociale valuta – je zou een wow krijgen van een vriend die dit voor de eerste keer zag.

4. De Dodo

Er is een oud amusements gezegde: werk nooit met kinderen of dieren. Maar goed dat The Dodo er niets van hoorde. Hun video “Dogs and Kids Growing Up Together” heeft meer dan 381 miljoen views, ongeveer 2,5 miljoen likes en een verbazingwekkende 8,2 miljoen shares opgeleverd. Deze volledig awwww-inspirerende video koppelt baby’s en honden, sommigen van hen puppy’s. Te schattig om niet te delen. Dit is een schattig dierenhuisje.

5. Nieuwsgierige uitvinder

In de snelle uitlegvideo “Hoe Bitcoin werkt in 5 minuten” door CuriousInventor krijgen we een informatieve en visuele introductie over hoe Bitcoin werkt. We worden door een voorbeeld van een Bitcoin-transactie geleid en de manier waarop de blockchaintechnologie werkt. Deze actuele video werd oorspronkelijk gepubliceerd in 2014 en heeft sindsdien 5 miljoen views en 41K likes verzameld. Er is geen ukelele-muziek, het is rechttoe rechtaan en goed gepresenteerd, en het is beloond met meer dan 12,8K aandelen. Gezien de manier waarop Bitcoin de samenleving vormgeeft, past deze in de praktische categorie. De heldere presentatie geeft waarde over een belangrijk onderwerp, waardoor het zeer deelbaar is.

6. Ted-Ed

Het is moeilijk om een ​​lijst te hebben van de meest populaire video’s op sociale media zonder katten. Deze heerlijke uitlegvideo genaamd “Waarom doen katten zo raar?” deconstrueert precies wat katten zo vreemd kijkbaar maakt – in het leven en online. De charmante animatie en wetenschappelijke informatie vormen een zeer boeiende combinatie. Deze Ted-Ed-video werd meer dan 4 miljoen keer bekeken en 78K keer geliked. De video werd meer dan 42K keer gedeeld. Dieren zijn hier het onderwerp, maar de inhoud is gewoon geweldig. Wanneer complexe ideeën beknopt worden beschreven, kunnen de resultaten fascinerend zijn – en in hoge mate deelbaar.

7. Technische insider

Tech Insider creëerde magie met deze geanimeerde uitlegvideo die laat zien hoe diep de oceaan werkelijk is. Deze fascinerende video relativeert de diepte van de oceaan door deze te vergelijken met dingen die we kunnen begrijpen, zoals bergen. Deze informatieve en verhelderende blik op de oceaan oogstte meer dan 21 miljoen views en 310K likes; het werd 21K keer gedeeld. Dit is een goed voorbeeld van all-in gaan. Het is niet grappig of snarky; het is gewoon geweldig om de uitgestrektheid van de oceaan te aanschouwen. Zo geweldig dat mensen het gewoon moesten delen.

8. Bloesem

Onze volgende video bevat handige kledingtips. Het zijn echter niet zomaar kledingtips, dit zijn enkele serieuze hacks van het volgende niveau. Blossom’s video “8 manieren om je garderobe te transformeren en te upgraden” verzamelde meer dan 244 miljoen views, 3 miljoen likes en 5,3 miljoen shares door kleding slim te transformeren op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden. Het past in de categorie praktische tips, het heeft een wow-factor en het is een sociale valuta om te pronken met je nieuwe hack.

En als je dat inventief vindt, dan geloof je niet wat ze deden met een vuile pan en een droogdoek. Bekijk Blossom’s “De gemakkelijkste manier om een ​​verschroeide pan te redden zonder te schrobben!” Genie.

9. Heerlijke recepten

Onze laatste video is een how-to over het plateren van chocolade. @DeliciousVids verzamelde meer dan 1,2 miljoen views van hun chocolate plating-video op Twitter. Een visueel feest dat in minder dan 30 seconden klokt, de video toont leuke, creatieve manieren om je volgende chocoladegebak op tafel te zetten en je dinergasten te verbazen. De video oogstte meer dan 1.337 retweets en 3.935 likes. Recepten zijn op zich al een heel populaire categorie. Wat een video als deze onderscheidt, is het visuele verhaal dat ervoor zorgt dat je het wilt delen.

https://twitter.com/DeliciousVids/status/961835668182769664

Manieren om uw video nog beter deelbaar te maken

Je hebt zojuist enkele van de beste voorbeelden van deelbare video’s gezien. Hier zijn enkele manieren om uw kansen te vergroten om nog meer deelbaar te zijn.

Verschillende netwerken hebben verschillende strategieën nodig

Wat op je emoties in Facebook speelt, is niet hetzelfde als op het iets meer cerebrale Twitter of het meer esthetisch aangename Instagram. Je gaat geen homerun slaan op Facebook met een slanke bankfoto – tenzij er een kat piano op speelt.

Wees behulpzaam met instructies en recepten

In een lijst met de meest virale Facebook-berichten van 2017 namen praktische hacks 5 van de top 10 in beslag. Recepten namen 5 van de top 25 plekken in beslag.

Kom ter zake, snel

Maak je impact in de eerste seconde. Begin met het vertellen van je verhaal, creëer intriges en doe wat nodig is om kijkers snel te boeien. Groot openen.

Zorg ervoor dat u mobiel bent

Volgens Invodo deelt 92% van de mobiele videokijkers video’s met anderen. Video’s in vierkant formaat zijn bewezen winnaars op Facebook, Twitter en Instagram.

Wees menselijker

Vertel verhalen, breng emotie in en creëer verbinding. Laat ook gezichten zien. Volgens Twitter-onderzoek kan de aanwezigheid van mensen de emotionele intensiteit die kijkers voelen van een advertentie met +133% verhogen.

Wees stil

Veel mensen bekijken videocontent in stilte in het openbaar. Gebruik ondertitels en call-outs, vooral op Facebook, waar 85% van de kijkers stil naar video kijkt.

Tijd het goed

Volgens BuzzSumo is ongeveer 90 seconden of langer misschien het beste voor Facebook. Gebruik als algemene regel niet langer dan twee minuten voor maximale betrokkenheid.

Raak niet verstrikt in ijdelheidsstatistieken

“100 engagementen van mensen die waarschijnlijk uw klant zullen worden, kunnen voor u meer waard zijn dan 10.000 van mensen die nooit zaken met u zullen doen”, zegt digitale marketingexpert Mark Traphagen.

Je wordt meer gedeeld dan je denkt

Delen is niet altijd meetbaar. Ongeveer 84% van het uitgaande delen wordt niet bijgehouden. Begrijp Dark Social.

Staan voor kwaliteit

Alle video’s hier hebben onze lijst gemaakt omdat ze iets heel goed doen. Ook al tellen inkomende verkeerslinks niet als ‘shares’, maar ze leiden wel tot meer ‘views’. Houd van je inhoud, en andere mensen zullen er ook van houden.

Deel de video liefde

Als je nog steeds enthousiast bent over het idee van video, is dit het moment om in te grijpen. 85% van de ondervraagden zegt dat ze in 2018 nog meer video van merken zouden willen zien. Vind hier nieuwe manieren om verbinding te maken met behulp van de ideeën , en begin met het maken van meer van de grappig-behulpzaam-interessant-amusant-emotioneel-schattig-heerlijke video’s die mensen willen delen.

0 Shares:
You May Also Like