Lutron voegt Architectural Honeycomb Shades toe aan zijn Serena smart shades-lijn

Lifestyle photo of a Lutron Serena Architectural shade

Lutron biedt sinds 1993 gemotoriseerde zonwering aan, maar heeft het product pas in 2014 opgenomen in het Caséta-aanbod voor slimme verlichting. Eind 2019 hebben we voor het eerst de Serena honingraat-gemotoriseerde zonwering van Lutron beoordeeld. Vandaag breidt het bedrijf dat assortiment uit met de alles- nieuw Architectural Honeycomb-ontwerp, dat hoogwaardige stoffen, grotere honingraatcellen en verbeterde lichtblokkering biedt.

De verbeterde lichtblokkering komt van een nieuw ontworpen bovenrail die is geïntegreerd met de montagebeugel van de kap, en een onderbalk die is ontworpen om minder opdringerig te zijn. De bovenbak is gemaakt van aluminium en is gelakt met een matte afwerking, in vergelijking met de met stof omwikkelde bovenbak op de bestaande Serena-lijn. De montagebeugel is eveneens gemaakt van aluminium om kromtrekken door direct zonlicht en hitte te voorkomen.

Bovenbak op Lutron Serena Architectural slimme schaduw

Lutron

Lutron zegt dat de nieuwe tinten geen “lichtkruip” over de bovenkant van de bovenbak toestaan, en dat er slechts een lichtspleet van 1/8-inch langs de zijkanten van het raam is (in een installatie aan de binnenkant). Een van de andere doelstellingen van het bedrijf was ervoor te zorgen dat de tinten niet zouden concurreren met andere ontwerpelementen rond het raam, zoals een volant of gordijnen. Het bedrijf heeft ook de motor opnieuw ontworpen die zich in de bovenrail bevindt, maar het heeft het tik-en-kantelontwerp overgenomen dat we leuk vonden aan het eerdere model, waardoor het vervangen van de batterijen een fluitje van een cent is.

Lutron biedt de nieuwe tinten in een reeks van 40 verduisterende (Mylar-backed) en lichtfilterende stofopties, die allemaal grotere 3/4-inch cellen hebben, vergeleken met de 9/16-inch cellen in de bestaande Serena-lijn. Door een groter luchtvolume op te vangen, zorgen de grotere cellen voor een betere isolatie door de warmteoverdracht van de raamzijde van de schaduw naar de kamerzijde te verminderen. Net als de bestaande Serena-lijn is de raamzijde van de tinten wit om het verwarmende licht van de zon te weerkaatsen.

Net als de bestaande serie Serena slimme tinten, kan de Architectural-lijn worden bestuurd door de Caséta smart home-hub van Lutron, samen met de rest van de Lutron Caséta-productlijn: schakelaars, dimmers, plafondventilatorcontrollers, bewegingssensoren en meer. Een Lutron Caséta Pico-afstandsbediening is optioneel. Hoewel het een eigen systeem is, kan Caséta worden geïntegreerd met een breed scala aan smart home-ecosystemen van derden, waaronder Samsung SmartThings, Ring, Alexa en Google Assistant, Apple HomeKit, verschillende merken slimme thermostaten, IFTTT en zelfs Sonos multi- audiosystemen in de kamer.

De Serena-productlijn van Lutron is beschikbaar in zowel een doe-het-zelf (u meet en installeert) als professioneel gemeten en geïnstalleerde opties; de nieuwe Architectural-lijn is echter alleen verkrijgbaar bij geautoriseerde dealers, die beide lijnen zullen aanbieden. De nieuwe tinten zijn nu te bestellen, de levering wordt dit voorjaar verwacht. Het bedrijf zegt dat de prijzen voor de Architectural-lijn beginnen bij $ 603 voor een schaduw van 3 x 5 voet, vergeleken met een startprijs van $ 594 voor tinten van dezelfde grootte in de originele Serena-lijn.

Michael is de hoofdredacteur van TechHive. Hij bouwde in 2007 zijn eigen slimme huis en gebruikte het als een echt testlab bij het beoordelen van nieuwe producten. Na een verhuizing is hij bezig zijn nieuwe huis, een bungalow uit 1890, om te bouwen tot een modern smart home.

0 Shares:
You May Also Like