Lutron breidt zijn lijn slimme raambekleding uit met slimme houten jaloezieën

livrm blinds s19 white angle tilt downward

Gemotoriseerde raambekleding is het toppunt van het slimme huis. Er gaat niets boven uw zonwering laten optrekken of oprollen bij zonsopgang, lager bij zonsondergang, of op verzoek aanpassen (of als onderdeel van een lichtscène) wanneer het tijd is om een ​​film te kijken of een dutje te doen. Lutron maakte eerder indruk op ons met zijn Serena-product voor gemotoriseerde zonwering, en nu introduceert het gemotoriseerde houten jaloezieën die hetzelfde draadloze protocol gebruiken.

Eén groot verschil: de motor in de slimme houten jaloezieën past de helling van de lamellen van de kap aan om het zonlicht te reguleren, maar hij gaat niet de hele kap omhoog of omlaag (ze kunnen handmatig worden opgetild). Aan de andere kant, een nieuwe functie genaamd Façade Finder in de mobiele app van Lutron gebruikt het kompas dat in uw smartphone is ingebouwd om de belichting te identificeren van elk raam waarin u de jaloezie monteert en zal automatisch de lamellen kantelen op basis van de positie van de zon op dat moment van jaar.

Een tweede functie, Natural Light Optimization genaamd, zal de jaloezieën vervolgens gedurende de dag naar vooraf ingestelde posities kantelen om directe verblinding te minimaliseren en het natuurlijke licht en uitzicht vanuit het raam te verbeteren. Deze schema’s passen zich automatisch aan de seizoenen aan en elk raam heeft zijn eigen programma, zodat ‘s ochtends een raam met een oostelijke belichting een beperkte hoeveelheid licht doorlaat terwijl andere jaloezieën niet direct worden blootgesteld aan de stijgende zon kan ervoor zorgen dat er meer licht in huis valt. Het tegenovergestelde patroon zou optreden als de zon ondergaat in het westen, met jaloezieën in ramen op het westen die meer sluiten dan andere.

livrm p jaloezieën s19 tilt smart

Net als bij de Serena-schermen van Lutron, kunnen deze nieuwe Serena slimme houten jaloezieën worden bediend met de Caséta-afstandsbedieningen van Lutron en de Wi-Fi-brug. De knoppen op de Caséta Pico-afstandsbediening zien er anders uit dan voor de mobiele zonneschermen die we in november 2019 hebben getest. De bovenste knop plaatst de jaloezieën horizontaal om de maximale hoeveelheid licht binnen te laten, terwijl de onderste knop de jaloezieën sluit. Een ronde knop in het midden van de afstandsbediening onthoudt een favoriete positie, en deze wordt begrensd door knoppen voor het handmatig aanpassen van de hoek omhoog of omlaag. De jaloezieën kunnen ook worden bediend via Amazon Alexa of Google Assistant slimme luidsprekers en displays.

De houten jaloezieën van Lutron zijn gemaakt van lindenhout (een zacht hardhout) en zijn verkrijgbaar in vier gelakte afwerkingen (Arctic White, Soft White, Mist Grey en Stone Grey) en vier gebeitste afwerkingen (Light Oak, Walnut, Red Mahogany en Dark Walnut) . Prijzen beginnen bij $ 599 voor een Serena-schaduw van 3 x 5 voet, plus de kosten van de Caséta Wi-Fi-brug en afstandsbediening. Ze zijn nu verkrijgbaar bij Lutron zonweringdealers, Budget Blinds of rechtstreeks via serenashades.com.

0 Shares:
You May Also Like