Lutron breidt zijn Caséta Smart Lighting-systeem uit met een bewegingssensor en een bereikvergrotende signaalversterker

lutron caseta motion sensor

In een markt die wordt gedomineerd door het Zigbee-protocol aan de ene kant en de steeds opener wordende Z-Wave-standaard aan de andere kant, blijft Lutron gewoon doorrijden met zijn eigen Caséta Smart Lighting-systeem. Op zondag op CES in Las Vegas kondigde Lutron aan dat het zijn smart home-aanbod uitbreidt met de Caséta Smart Motion Sensor en de Caséta Repeater.

De batterijgevoede, draadloze bewegingssensor kan overal worden geplaatst waar u handsfree verlichting wilt regelen – en u wilt niet naar een slimme luidspreker schreeuwen en wachten tot deze het licht voor u aandoet. Bovendien kan een enkele bewegingssensor een willekeurig aantal Caséta slimme schakelaars, dimmers, plafondventilatorcontrollers of zelfs Serena slimme tinten binnen 60 voet van de sensor bedienen.

Met de app van Lutron kunt u een gewenst lichtniveau – of snelheid, in het geval van een ventilatorcontroller – instellen voor elk apparaat dat de sensor zal regelen. De bewegingssensor heeft een gezichtsveld van 180 graden en Lutron zegt fijne bewegingen drie keer beter te kunnen detecteren dan zijn concurrenten. Het kan aan een muur worden gemonteerd of vrijstaand op elk vlak oppervlak worden gebruikt. De batterij van de Caséta Smart Motion Sensor zou volgens Lutron ongeveer 10 jaar mee moeten gaan. Het zal in februari beschikbaar zijn voor $ 49,95.

lutron caseta-repeater

Bereik is nooit een probleem geweest voor de Caséta-apparaten en Serena-tinten die ik heb getest, maar mijn huis van 2800 vierkante meter is niet echt een herenhuis, en de houten constructie vormt niet de uitdaging voor draadloze netwerken die van baksteen of metselwerk zijn zou. In ieder geval zegt Lutron dat zijn nieuwe Caséta-repeater het bereik van een Caséta Smart Bridge met 60 voet kan vergroten wanneer deze binnen 18 voet van de brug wordt geplaatst.

In tegenstelling tot de Bridge hoef je de Repeater niet met een ethernetkabel op je router aan te sluiten – hij is volledig draadloos. Sluit hem gewoon aan op een stopcontact en je bent klaar om te gaan. De Repeater is echter prijzig: hij kost $ 74,95 wanneer hij in de uitverkoop gaat, ook in maart.

aurora muurplaat beugel afbeelding

Lutron demonstreerde een van de coolste gadgets op de CES van het jaar, hoewel het bedrijf toen nog niet helemaal klaar was om het aan te kondigen. De slimme schakelaar van Lutron Aurora die we in augustus 2019 hebben beoordeeld, elimineert het meest voorkomende probleem met slimme Philips Hue-lampen. Als je een slimme lamp in een domme schakelaar installeert, kun je de lamp nooit bedienen als de schakelaar in de uit-stand staat. De Aurora vergrendelt niet alleen de schakelaar in de aan-stand, maar beschikt ook over een draaidimmer.

Een van de problemen die ik opmerkte toen ik de Aurora testte, was dat het apparaat niet werkte met paddle-schakelaars. Op de CES van dit jaar toont Lutron een Aurora Wallplate Bracket die dat probleem zou moeten oplossen.

Lutron stelt voor om de stroom uit te schakelen, de paddle-schakelaar te verwijderen, de draden in de aansluitdoos af te dekken en de nieuwe muurplaatbeugel en Aurora-dimmer over de opening te monteren. Als de Philips Hue-lampen die je wilt bedienen niet zijn aangesloten op een bestaande schakelaar, kun je ook de nieuwe beugel van Lutron gebruiken om een ​​Aurora-dimmer op elk oppervlak te monteren met dubbelzijdig plakband. Het nieuwe product zal in maart beschikbaar zijn voor $ 10.

0 Shares:
You May Also Like