Luminook brengt slimme LED-verlichting naar kasten, pantry’s en andere kleine ruimtes

closet

Huisbouwers verzuimen meestal om verlichting te bieden voor kleinere ruimtes zoals ondiepe kasten en pantry’s, niet omdat ze denken dat het niet nodig is, maar omdat ze proberen een paar dollar te besparen. Het Luminook-systeem verlicht die ruimtes met een slimme led-verlichtingsstrip die aangaat zodra je de deur opent en uitgaat als je hem sluit.

In een demonstratie op de beursvloer liet de uitvinder van Luminook, Chris Stubbs, me zien hoe het systeem werkt. Omdat de meeste kasten geen stopcontact hebben, werkt de lichtcontroller op een verwijderbare lithium-ionbatterij. Je bevestigt een dunne strook dimbare en kleurtemperatuur-afstembare witte LED-lampen rond het binnenframe van de opening, en de controller schakelt de lichten aan en uit met behulp van een drietal sensoren die de positie van de deur en het omgevingslicht analyseren.

Het systeem is specifiek ontworpen voor ondiepere kasten – een garderobekast in de hal, een bezemkast of een pantry – versus inloopkasten waarin meestal een bovenlicht is geïnstalleerd. Als de kast een E27-lichtaansluiting heeft, biedt Luminook een USB-oplader die erin kan worden geschroefd om de batterij druppelsgewijs op te laden, of u kunt elke USB-wisselstroomadapter voor hetzelfde doel gebruiken. Je kunt ook extra accupacks kopen, zodat je altijd een opgeladen accu bij de hand hebt.

De lichtstrips en de controller worden met 3M-kleefstrips aan de muur bevestigd en Stubbs zei dat ze snel en netjes moesten worden verwijderd, zonder sporen achter te laten. Een kit met één deur met één lichtcontroller, batterij, LED-strip van 3 meter, oplaadsnoer en montageclips kost $ 59,99 wanneer het systeem later dit jaar in de uitverkoop gaat. Een dubbeldeurskit met een secundaire deursensor kost $ 69,99. De socket-adapterkit kost $ 29,99 en extra batterijen kosten $ 19,99 per stuk.

Dit is een van de slimmere ideeën die ik dit jaar op CES heb gezien, en ik kijk ernaar uit om het te beoordelen wanneer het beschikbaar is. Luminook voert een Kickstarter-campagne om het op de markt te brengen.

0 Shares:
You May Also Like