Lumin Edge slimme energietracks, beheert het elektriciteitsverbruik thuis

lumin edge

Lumin Edge is anders dan de meeste systemen voor het volgen van elektriciteit die we hebben gezien. Terwijl zijn concurrenten zich verbinden met de draden die vanuit uw nutsbedrijf naar uw elektrische paneel komen en vertrouwen op algoritmen om te identificeren welke apparaten elektriciteit verbruiken, gebruikt Lumin Edge modules die in lijn worden aangesloten op de netsnoeren voor uw belangrijkste elektrische apparaten en uw HVAC-systeem . De modules weten dus welke apparaten ze monitoren en sturen deze informatie naar een hub die verbinding maakt met je router. U kunt deze informatie volgen met de smartphone-app van Lumin.

Maar Lumin Edge gaat verder dan alleen het rapporteren van het elektriciteitsverbruik. Het kan individuele circuits in- en uitschakelen volgens de regels die u definieert. Dit maakt functies mogelijk die u niet in vergelijkbare systemen zult vinden. Om te beginnen kan het het energieverbruik van uw huis regelen – en de energieproductie ervan, als u zonnepanelen en/of batterijen voor het hele huis hebt geïnstalleerd – zodat u altijd de meest kosteneffectieve elektriciteitsbron gebruikt. Deze door Lumin geproduceerde video laat zien hoe het systeem werkt.

Als u zonnepanelen heeft en uw nutsbedrijf een asymmetrisch netmetingsprogramma uitvoert waarbij het de elektriciteit koopt die uw panelen genereren tegen een lagere prijs dan het u elektriciteit van het net verkoopt, kan de software van het systeem detecteren wanneer uw huis overtollige zonne-energie heeft en zal het omleiden om binnenshuis te worden geconsumeerd, in plaats van op het net te worden gezet. Als uw zonnepanelen batterijen voor het hele huis voeden, zal het systeem die batterijen aftappen voor elektriciteit voordat het elektriciteit van het net haalt. Bovendien stelt het u in staat om uw HVAC-systeem en uw oplader voor elektrische voertuigen tegelijkertijd te laten werken, waarbij de energieafname van beide bronnen in evenwicht wordt gehouden, zodat uw batterijen niet overbelast raken.

lumin edge module

Lumin Edge kan ook identificeren welk type bron wordt verbruikt om de elektriciteit op te wekken die uw huis gebruikt: hernieuwbare energiebronnen (waterkracht, zon, wind), fossiele brandstoffen (aardgas, steenkool), kernenergie, enzovoort. Deze informatie is volgens Lumin afkomstig van regionale transmissie-operators die ongeveer 80 procent van de Amerikaanse territoria bestrijken en biedt consumenten de informatie die ze kunnen gebruiken om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

In markten waar de energierekening is gebaseerd op een gebruikstijd (dwz de kosten van elektriciteit variëren afhankelijk van het tijdstip van de dag waarop het wordt verbruikt, kosten minder wanneer de vraag lager is en meer wanneer de vraag hoog is), zullen algoritmen analyseren het elektriciteitsverbruik van uw huis en handelen om het efficiënter te maken. Het kan worden geprogrammeerd om uw huis ‘s ochtends automatisch voor te koelen wanneer elektriciteit minder kost, zodat u uw airconditioner de rest van de dag niet zo vaak hoeft te gebruiken als het meer kost. Op dezelfde manier kan het systeem uw waterverwarmer sturen om water alleen te verwarmen wanneer het waarschijnlijk wordt gebruikt, of om uw zwembadpomp alleen te laten werken wanneer de tarieven het laagst zijn.

Als uw nutsbedrijf een vraagresponsprogramma heeft en u zich hiervoor aanmeldt, kan het nutsbedrijf de circuits in uw huis mogelijk automatisch uitschakelen in ruil voor een financiële stimulans voor u om uw elektriciteitsverbruik te verminderen wanneer het net wordt belast. Voor taken die niet geautomatiseerd kunnen worden, zoals je was doen, stelt de app de beste tijden voor om ze te doen.

Modules zijn beschikbaar voor zowel 120- als 240-volt circuits, en Lumin stelt voor 10 modules te installeren voor het gemiddelde huis om de meeste informatie vast te leggen en de meeste controle te bieden. Die modules zouden grote apparaten besturen, zoals uw wasmachine, droger, koelkast, fornuis, oven, boiler, airconditioner, oven, bronpomp, oplader voor elektrische voertuigen, zwembadpomp, enzovoort. De Lumin Edge-hub en -modules kunnen zelf worden geïnstalleerd, hoewel u voor de modules de draden moet doorknippen en gedeeltelijk strippen voordat u ze in de modules invoert. Als het omgaan met elektriciteit u de wilskracht geeft, heeft Lumin een netwerk van gecertificeerde installateurs die het werk voor u kunnen doen.

Lumin zegt dat de Lumin Edge Hub vrijwel klaar is voor de markt en door de regelgevende instanties wordt goedgekeurd, maar problemen met de toeleveringsketen zullen de wijdverbreide beschikbaarheid ervan vertragen tot 2022. Het systeem kost $ 199 voor een starterskit met de hub en twee modules . Extra modules kosten $ 30 tot $ 60, afhankelijk van de stroomsterkte van het circuit dat wordt bestuurd. We zullen onze praktische ervaring met Lumin Edge rapporteren zodra Lumin ons een review-eenheid kan geven.

In de tussentijd kunt u aanvullende informatie vinden op de website van Lumin.

.

0 Shares:
You May Also Like