Los verschillende Avast gratis Antivirus-problemen op in Windows 10

Avast antivirus, een van de meest populaire gratis antivirusprogramma’s voor Windows 10, helpt uw ​​pc gratis te beschermen tegen virus, malware en spyware. En het bedrijf raadt altijd aan om de applicatie regelmatig bij te werken om Windows te beschermen tegen de nieuwste beveiligingsrisico’s. Welnu, Avast Antivirus is volledig compatibel met de nieuwste Windows 10, maar er kunnen nog steeds fouten optreden. Weinig gebruikers melden dat avast antivirus een zwart scherm veroorzaakt, Avast antivirus wil niet openen of Avast antivirus opent niet op Windows 10.

Avast antivirus werkt niet

Het kan een defecte Avast-installatie zijn, ontbrekende of beschadigde bestanden, of de antivirusservice van Avast werkt niet goed waardoor avast Windows 10 niet kan openen. Hier hebben we de meest voorkomende problemen vermeld die door gebruikers zijn gemeld, evenals de bijbehorende oplossingen.

Druk op Windows + R, typ services.msc en klik op ok, hierdoor wordt de Windows-serviceconsole geopend, scroll naar beneden en dubbelklik op remote desktop-service. Er wordt een eigenschappenvenster geopend, klik hier op de vervolgkeuzelijst voor het opstarttype en stel deze in op ‘automatisch‘Controleer ook en zorg ervoor dat de servicestatus actief is, of klik op de startknop naast de servicestatus om deze actief te maken. Klik op toepassen en dan ok, start Windows opnieuw en controleer of het probleem is opgelost.

Let op: zoek ook de Avast Antivirus service op de lijst en zorg ervoor dat deze actief is.

Avast Antivirus wil niet openen

Als u de avast-app niet kunt openen in Windows 10, bestaat de kans dat de bestanden ontbreken of beschadigd zijn. Repareer avast antivirus waarschijnlijk een goede oplossing om het probleem op te lossen.

Oplossing -01

Typ configuratiescherm in het startmenu en selecteer het eerste resultaat. Het configuratiescherm verschijnt, scrol omlaag en ga naar programma’s en functies, zoek en selecteer avast antivirus en klik vervolgens op wijzigen. update of repareer of wijzig de toepassing, klik op repareren en avast antivirus wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen en alle bestanden worden teruggezet naar hun standaardversie. En op deze manier wordt hopelijk nu avast antivirus uitgevoerd.

Oplossing -02

Nog steeds hulp nodig?

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht winmgmt /verifyrepository en druk op enter,

Hier Als u krijgt dat WMI-repository consistent is – geen problemen gedetecteerd, typt u ‘winmgmt /resetrepository’ en drukt u op Enter. Als u krijgt dat WMI-repository inconsistent is – problemen gedetecteerd, typt u ‘winmgmt /salvagerepository’ en drukt u op Enter. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem is opgelost.

Oplossing – 03

Nogmaals, het uitvoeren van verouderde Windows-versies kan ervoor zorgen dat apps en programma’s niet correct werken. installeer de nieuwste Windows-updates volgens de onderstaande stappen.

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen, klik op update en beveiliging, klik op windows update en controleer op updates, dit zal controleren op beschikbare Windows-updates, downloaden van de Microsoft-server en installeren op uw apparaat, start uw pc opnieuw op om deze updates toe te passen.

Avast Antivirus wordt niet bijgewerkt

Als je krijgt ‘Avast zal virusdefinities niet updaten’ Probleem

Controleer en zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt om updatebestanden van de avast-server te downloaden.

Schakel de firewallbeveiliging tijdelijk uit en verbreek de verbinding met VPN als dit op uw apparaat is geconfigureerd.

Werk uw Avast-clientsoftware bij. Verouderde software kan ook de CPU-belasting verhogen.

Om de software en definities bij te werken:

    Open de Avast-GUI van het systeemvakpictogram. Onder de Bijwerken tabblad vindt u de huidige versies van het antivirusprogramma en ook de virusdefinities.Controleer of er updates in behandeling zijn en klik op Update

Van DNS wisselen

Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en klik op ok, klik met de rechtermuisknop actieve netwerkadapter selecteer eigenschappen, dubbelklik hier op ipv4 om de eigenschappen ervan te openen, stel nu de DNS-server in op 8.8.8.8 en de alternatieve DNS-server op 8.8.4.4.

Installeer Avast Antivirus opnieuw

Download de Avast Uninstall Utility van hun website en sla het bestand op het bureaublad op. Start nu de veilige modus van Windows 10 en voer . uit avastclear.exe die u eerder op uw bureaublad hebt gedownload. Hiermee verwijdert u avast antivirus en wist u ook beschadigde beschadigde bestanden. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op. Download nu de nieuwste gratis versie van avast antivirus van hun officiële site en installeer deze op uw apparaat.

Avast veroorzaakt zwart scherm

Als u een probleem met het zwarte scherm van Windows 10 krijgt na installatie van avast antivirus, voert u de volgende stappen uit om het probleem op te lossen.

Start de gebruikersinterface van Avast door op het Avast-pictogram in de taakbalk te klikken. Klik op het tabblad Instellingen op de optie Algemeen. Navigeer naar Uitsluitingsopties en klik vervolgens op toevoegen. Hier moet u het volgende adres toevoegen aan uitsluitingen: C:WindowsExplorer.exe,’ en ‘C:WindowsImmersiveControlPanelSystemSettings.exeTen slotte start u uw computer opnieuw op. Als Avast echter niet wil openen, ga dan naar de volgende oplossing.

Avast gratis antivirus installeert niet

Als u problemen ondervindt bij het gebruik van het online installatieprogramma voor gratis antivirus op Windows 10, past u de volgende oplossingen toe.

Controleer en zorg ervoor dat er al geen antivirus is geïnstalleerd. Om dit te doen Open het Configuratiescherm, gevolgd door de Programma’s en functies Kijk of er een andere antivirus is geïnstalleerd, klik er met de rechtermuisknop op selecteer verwijderen Probeer nu de Avast-antivirus opnieuw te installeren

Windows Defender uitschakelen

    Klik op het app-pictogram Instellingen om het te openen en vervolgens op het gedeelte Update en beveiliging. Klik op ‘Windows Defender’ en schakel vervolgens het veld Realtime bescherming uit.

Nogmaals Als u de lagere versie van Avast antivirus probeert te installeren, is deze mogelijk niet volledig compatibel met uw Windows 10

Procesvertrouwensfout tijdens installatie

Soms krijgt u de foutmelding ‘Process Trust’-pop-upbericht met de melding ‘Avast vertrouwt Avast Installer niet’ die de installatie van Avast op uw computer verhindert. Dit probleem treedt meestal op vanwege een conflict tussen Avast en uw huidige antivirusprogramma. En u hoeft alleen uw huidige antivirusprogramma (meestal Windows Defender) uit te schakelen en Avast opnieuw te installeren.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like