Lokale sporten moeten het snijden van snoeren omarmen – of anders

th cordcuttingphotos v2 01

Als je je afvraagt ​​waarom je nog steeds geen lokale sport kunt streamen zonder kabel tegen een redelijke prijs, stel je dan een kind voor dat bang is zijn eigen pleister af te scheuren.

Leden van de sport-tv-industrie – inclusief de competities, de netwerken en aanbieders van tv-bundels – zijn doodsbang geweest om de manier waarop ze de verslaggeving van lokale teams verspreiden te veranderen. Ze hebben vastgehouden aan de status-quo ondanks kwartaal na kwartaal waarin meer mensen hun traditionele betaal-tv-bundels ontvluchten, waardoor er minder niet-sportfans achterblijven om te helpen betalen voor dure sportrechten.

Dat is de reden waarom een ​​nieuw rapport deze week door John Ourand van Sports Business Journal zo verhelderend was, en een beeld schetste van een industrie die zich nu pas realiseert dat zijn kleine snoer-knippende boo-boo niet zal verdwijnen. De afgelopen weken kwamen leidinggevenden van alle kanten regelmatig bij elkaar om te bespreken hoe ze eindelijk een brug naar streaming kunnen bouwen zonder de rest van het oude systeem te vernietigen.

Maar hier is geen kloof te overbruggen. Ofwel de competities, netwerken en tv-aanbieders maken lokale sporten beschikbaar tegen redelijke voorwaarden, dat wil zeggen buiten grote tv-bundels om, of ze doen het niet. Er bestaat geen maatstaf die een soepele overgang garandeert en alle betrokken partijen zullen pijn ervaren, ongeacht welke actie ze ondernemen. Het is tijd om de pleister eraf te halen en de etterende wond eronder aan te pakken.

Tekenen van verandering

Het verhaal van Ourand zit vol met opmerkelijke onthullingen achter de schermen. Onder hen:

YouTube TV en Hulu + Live TV, die niet langer de Bally Sports-kanalen van Sinclair aanbieden, zullen ze niet snel terugbrengen. Hoewel Sinclair publiekelijk heeft gesproken over het streamen van die kanalen volgend jaar op zelfstandige basis, heeft het nog niet de benodigde rechten vanwege “problemen” met competities en tv-aanbieders. Meer tv-aanbieders hebben gedreigd om regionale sportzenders helemaal te schrappen, tenzij ze meer flexibiliteit krijgen bij het verpakken ervan (bijvoorbeeld door ze optioneel te maken in plaats van verplicht). Tv-aanbieders kunnen netwerken zoals Sinclair toestaan ​​hun eigen streamingdiensten te lanceren in ruil voor die flexibiliteit, samen met enkele andere voordelen, zoals toegang tot out-of-market games.

De belangrijkste conclusie van dit alles is dat de shot-bellers in de sportsector eindelijk nadenken over wat ooit ondenkbaar was: stop met het koppelen van regionale sportzenders aan standaard tv-pakketten, en laat kijkers ze kopen op zelfstandige basis of als onderdeel van een hoger- geprijsde bundel.

Of ze dat ook daadwerkelijk zullen doen, hangt af van hun vermogen om het risico te dragen, aangezien ze daarbij heel wat kabelabonnees kunnen verliezen.

Rekenen doen

Vorig jaar verdiende Sinclair 2,47 miljard dollar aan vervoerskosten voor zijn regionale sportnetwerken, waarvoor 52 miljoen huishoudens betaalden, of ze nu naar sport keken of niet. Aangezien regionale sporten tot de duurste componenten van betaal-tv-bundels behoren – raadpleeg de “regionale sportbijdrage” van uw rekening voor bewijs – zou een grote ontvlechting een groot deel van die inkomsten in gevaar brengen.

Als Sinclair een op zichzelf staande dienst lanceert, heeft het bedrijf voorspeld dat het 4,4 miljoen abonnees zou kunnen bereiken, dus laten we aannemen dat dat is hoeveel mensen zouden betalen voor regionale sporten, zelfs als dat niet nodig was. Uitgaande van een worstcasescenario, waarin alle anderen de regionale sporten volledig stopzetten, zou Sinclair elk huishouden $ 47 per maand in rekening moeten brengen om de verliezen goed te maken.

Dat gaat natuurlijk niet gebeuren – volgens de New York Post mikt Sinclair op een prijs van $ 23 per maand – maar het illustreert de financiële uitdagingen van het a la carte aanbieden van sport. Zelfs Sinclair’s eigen pitch aan investeerders voorspelt alleen langetermijninkomsten van $ 2 miljard per jaar uit streaming, en dat is inclusief andere inkomstenstromen, zoals advertenties en gokken.

Toch is het alternatief niet per se beter. Grote kabel- en satellietaanbieders verloren vorig jaar gezamenlijk 6 miljoen abonnees, en S&P Global verwacht dat die bedrijven dit jaar 8,2 procent van hun resterende abonneebestand zullen verliezen, gevolgd door 10,3 procent in 2022. streamingdiensten zoals YouTube TV of Hulu + Live TV, in plaats daarvan zullen velen van hen regionale sportnetwerken laten vallen. (Beide diensten voeren regionale NBC Sports-netwerken uit, maar geen andere, zoals Bally Sports.)

Zelfs als Sinclair erin slaagt om het vervoer van zijn sportnetwerken op Dish Network terug te winnen, zoals geruchten suggereren, zal de overwinning vluchtig zijn naarmate het abonneebestand van Dish zakt. Als er iets is, kunnen de kosten van die netwerken ervoor zorgen dat abonnees nog sneller gaan werken.

Tijd om te herbouwen

De situatie met regionale sporten is anders dan de meeste televisiegenres, waarin netwerken parallelle universums van inhoud hebben kunnen opbouwen naast wat ze via de kabel aanbieden. Met lokale NBA-, MLB- en NHL-verslaggeving is het enige dat er echt toe doet, of fans de games kunnen bekijken.

Maar het unieke karakter van lokale sporten biedt ook nieuwe kansen. Het is een kans om te heroverwegen hoe sport wordt verpakt en gepresenteerd – ja, met gokken als potentieel element – en een manier om doelgroepen te bereiken die anders misschien zouden afhaken. Persoonlijk ben ik klaar met live tv-bundels en zal ik nooit meer dan $ 85 per maand betalen voor DirecTV Stream, wat nu de enige streamingoptie is voor mijn lokale Bally Sports-kanaal. Maar als dat kanaal alleen al $ 20 tot $ 30 per maand kost, en mijn door honkbal geobsedeerde zoon toestaat om live Reds-wedstrijden te kijken? Ik zou het sterk overwegen.

Zo keren we terug naar de pleister-metafoor. Sportcompetities, sportnetwerken en tv-distributeurs hebben de keuze tussen een ondraaglijke bloeding voor regionale sporten – een waarin ze niet alleen geld verliezen, maar ook hun publiek – of een pijnlijke breuk met de status-quo. Alleen dat laatste geeft hen de kans om goed te genezen.

0 Shares:
You May Also Like