Logitech onthult HomeKit Secure Video-enabled Circle View beveiligingscamera

logitech circle view

Terwijl andere fabrikanten van slimme huisbeveiliging langzaam maar zeker ondersteuning voor Apple’s HomeKit Secure Video toevoegen aan hun bestaande beveiligingscamera’s, zal Logitech’s nieuwe Circle View direct werken met – en alleen met – HomeKit Security Video.

De Circle View wordt deze maand verzonden voor $ 160 en heeft een resolutie van 1080p en een gezichtsveld van 180 graden, net als de vorige beveiligingscamera van Logitech, de Circle 2. De nieuwe camera beschikt ook over nachtzicht en tweerichtingsaudio, terwijl hij weerbestendig is shell heeft een IP64-classificatie (wat goed is voor bescherming tegen opspattend water uit elke richting. U kunt meer lezen over IP-classificaties in dit verhaal.)

Wat de Logitech Circle View echter onderscheidt, is dat het de eerste slimme beveiligingscamera is die we hebben gezien die HomeKit Secure Video ondersteunt – een protocol van Apple dat is ontworpen om de privacy van opgenomen beveiligingscameravideo’s te beschermen – meteen bij de lancering. Andere beveiligingscamera’s die HomeKit Secure Video ondersteunen, hebben het later als update toegevoegd.

In plaats van video’s naar de cloud te uploaden voor analyse (om bijvoorbeeld te bepalen of het onderwerp van een door beweging geactiveerde videogebeurtenis een persoon, een huisdier of een boomtak is), voert HomeKit Secure Video een dergelijke analyse uit op een lokaal hub”, zoals een iPad, een Apple TV of een HomePod.

Nadat beveiligingsvideo’s zijn geanalyseerd, kunnen ze worden gecodeerd en geüpload naar iCloud, waar ze alleen toegankelijk zijn voor de gebruiker die ze heeft geüpload. U kunt opgenomen clips ook bekijken of uw live feed rechtstreeks vanuit de iOS Home-app bekijken. Als je videoclips maximaal 10 dagen in iCloud wilt bewaren, heb je een 200 MB iCloud-abonnement (voor één camera) of een 2TB-abonnement (voor maximaal vijf camera’s) nodig.

De Logitech Circle 2-beveiligingscamera was de eerste beveiligingscamera die HomeKit Secure Video ondersteunde, maar die ondersteuning kwam pas meer dan twee jaar na de onthulling van de camera in 2017. Zowel de Netatmo Smart Indoor Camera als de EufyCam 2 van Anker ontvingen eerder dit jaar ook HomeKit Secure Video-updates.

Naast de HomeKit Secure Video-ondersteuning, heeft de Logitech Circle View een metalen basis waarmee je de cameralens kunt kantelen, een vastgemaakte 10-voet voedingskabel en ondersteuning voor 2,4 GHz wifi-netwerken.

Logitech heeft de bewegingsdetectiefuncties van Circle View niet gedetailleerd, maar het is vermeldenswaard dat de eerdere Circle 2 aanpasbare “slimme” bewegingsdetectiezones ondersteunde. We hebben contact opgenomen met Logitech om te zien of die functie ook in de Circle View is terechtgekomen.

0 Shares:
You May Also Like