Logitech Harmony universele afstandsbedieningen om de weg van de dodo te gaan

harmony express

Nou, de andere schoen is eindelijk gevallen. Na jaren van speculatie over het lot van zijn Harmony-lijn van universele afstandsbedieningen, heeft Logitech aangekondigd dat het de apparaten per direct niet meer van kracht zal maken.

In een bericht op zijn ondersteuningssite zei Logitech dat de resterende voorraad Harmony-afstandsbedieningen beschikbaar zal blijven via winkelkanalen totdat de voorraad opraakt, en dat het de afstandsbediening in de nabije toekomst zal blijven ondersteunen.

“We zijn van plan onze Harmony-community en nieuwe Harmony-klanten te ondersteunen, inclusief toegang tot onze software en apps om je afstandsbedieningen in te stellen en te beheren”, luidt het bericht. “We zijn ook van plan om het platform te blijven updaten en apparaten toe te voegen aan onze Harmony-database. Klant- en garantieondersteuning blijft geboden.”

Er is al jaren aan de muur geschreven over Harmony-afstandsbedieningen, die Logitech in 2004 verwierf. Al in 2013 maakte Logitech geluiden over de verkoop van zijn Harmony-merk, en in 2019 noemde Logitech-CEO Bracken Darrell Harmony een “klein business” dat snel irrelevant werd in de wereld van streaming videodiensten.

“Ik denk dat je na verloop van tijd steeds minder mensen zult hebben die het gevoel hebben dat ze die universele afstandsbediening echt nodig hebben”, vertelde Darrell aan The Verge.

Toch zullen de universele afstandsbedieningen van Harmony erg worden gemist door A/V-fanaten die op zoek zijn naar een enkel apparaat om al hun thuisbioscoopcomponenten te bedienen.

De Harmony-lijn loopt van budget-op zichzelf staande toverstokken tot aanraakgevoelige, op het netwerk aangesloten apparaten die honderden dollars kosten en in staat zijn om alles te bedienen, van smart-tv’s en ontvangers tot gameconsoles en zelfs slimme lampen.

Hoewel ze algemeen worden beschouwd als de beste universele afstandsbedieningen die er zijn, waren Harmony-apparaten de afgelopen jaren schijnbaar schaars geworden, waren ze vaak uitverkocht of alleen beschikbaar als opgeknapte versies, en het is jaren geleden dat Logitech een nieuw Harmony-model heeft aangekondigd.

Eerder deze week plaatste Wirecutter, die de Logitech Harmony Companion en Logitech Harmony 665 als topkeuzes noemt, de afstandsbedieningen in de categorie ‘opletten voor kopers’ na het horen van nieuwe geruchten dat Logitech op het punt stond de hele Harmony-lijn stop te zetten.

Wat betreft die Harmony-afstandsbedieningen die nog steeds in het wild zijn, Harmony zegt dat ze zullen blijven werken en dat het zijn enorme database met thuisbioscoopapparaten zal behouden die Harmony-afstandsbedieningen kunnen bedienen.

Alexa en Google Assistant-integraties voor Harmony zullen ook blijven werken, zei Harmony, eraan toevoegend dat het Harmony-apparaten zal blijven ondersteunen, inclusief desktop-, Android- en iOS-software-updates, “zolang klanten [them].”

Dus laten we er allemaal een schenken voor Harmony. Ik gebruik zelf al meer dan 15 jaar Harmony-afstandsbedieningen en het was een geweldige rit zolang het duurde.

0 Shares:
You May Also Like