Lockly Duo review: twee slimme sloten in één installatiehoofdpijn

lockly duo primary

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitstekende bediening, inclusief een eersteklas vingerafdrukscannerExtreem stevig industrieel ontwerpBluetooth-naar-Wi-Fi-bridge inbegrepenOntelbare manieren om de deur te openen, inclusief een geweldige vingerafdruklezer

nadelen

Installatie is ontmoedigend en langdurigGargantuan hardwareDeadbolt is niet gemotoriseerd, en er is geen voor de hand liggende manier om te weten of het is ingeschakeld

Ons oordeel

De Lockly Duo combineert effectief een grendel en nachtschoot in een enkele slimme eenheid, maar het resulterende apparaat is enorm en een beetje wankel.

De meeste slimme sloten hebben de vorm van een nachtschoot, hoewel u het ontwerp met vergrendeling en hendel af en toe een optie zult vinden. Als je, zoals veel huizen, beide al aan je deur hebt, sta je voor een beetje een dilemma als het gaat om upgraden naar slimme technologie. De gebruikelijke oplossing is om de nachtschoot bij te werken en vervolgens helemaal te stoppen met het gebruik van het vergrendelingsmechanisme op de grendel. Maar veel mensen geven de voorkeur aan de extra veiligheid van twee vergrendelingsmechanismen, dus wat dan: slimme sloten installeren? Dat is ook niet echt een optie.

Lockly, dat voor het laatst een slim slot en een videodeurbel combineerde tot een bizar maar effectief product, heeft een soort oplossing bedacht, waarbij zowel een grendel als een nachtschoot in een enkel, zij het buitengewoon onhandig, mechanisme is geplaatst. Er zijn een paar redenen waarom dit niet het meest werkbare product is, maar voordat we daarop ingaan, laten we het hebben over waarom het zinvol zou kunnen zijn.

Om te beginnen maakt het slot zijn belofte waar om zowel een dagschoot als een nachtschoot in één apparaat te bieden. Zoals je aan de doorsnede kunt zien, bevindt de nachtschoot zich aan de bovenkant van het apparaat en de grendel aan de onderkant, net als bij een standaarddeur. Er is echter geen sleutelgat of een knop voor de nachtschoot; de nachtschoot wordt bediend door de hendel omhoog te trekken om te vergrendelen of naar beneden om te ontgrendelen. De hendel bedient natuurlijk ook de grendel.

Het klinkt goed op papier, maar bereid je voor op enkele kanttekeningen.

lockly duo bout verlengd

Ten eerste is de Lockly Duo een beest van een product waarvoor twee gaten moeten worden geboord op precieze punten in uw deur (ofwel 4 of 5,5 inch uit elkaar). Als de deuren van je huis zijn zoals de mijne, zijn deze gaten niet met enige regelmaat geplaatst, en geen van de bestaande boorgaten van mijn deuren was compatibel met de Duo. (Eén deur had gaten met een tussenruimte van meer dan 6,5 inch.) Tenzij u begint met een nieuwe deur, of een deur met slechts een enkel boorgat, zal deze oplossing waarschijnlijk niet voor u werken. Uiteindelijk heb ik het slot getest op een frame dat Lockly heeft geleverd en waarin de benodigde boorgaten zijn voorgeboord.

lockly duo app-logboek 3

Als je vooruit ploegt, hoop ik dat je deur stevig is. Ik zei dat het product een beest is, maar je moet het in je handen houden om een ​​idee te krijgen hoe het is. De doos weegt in totaal bijna 11 pond, en hoewel alle componenten in de doos uiteindelijk niet wennen, is het voltooide slot nog steeds zwaarder dan een pasgeboren baby. Het op zijn plaats worstelen – een proces waarbij je een installatiehandleiding van 28 pagina’s moet volgen om een ​​groot aantal montageplaten op elkaar te schroeven – is ontmoedigend.

Ik heb tientallen slimme sloten geïnstalleerd en dit was veruit de meest belastende. Hoewel slechts enkele van de stappen verwarrend zijn (de ergste is een sticker op de nachtschoot die erop staat dat de nachtschoot wordt uitgeschoven tijdens de installatie terwijl deze eigenlijk moet worden ingetrokken), is het proces behoorlijk tijdrovend en vereist het veel aandacht voor detail – en het is gemakkelijk om onderweg iets te verpesten. Ik heb van begin tot eind bijna een uur met het apparaat geworsteld totdat ik het volledig had geïnstalleerd en geconfigureerd.

lockly duo-sleutelklep

Het goede nieuws is dat het slot, als het eenmaal op zijn plaats zit, goed presteert. Het fysieke mechanisme is soepel en stevig, wat geen verrassing zou moeten zijn, omdat Lockly’s hardware altijd ontworpen lijkt te zijn om sterk en robuust te zijn. Je hebt talloze opties om toegang te krijgen tot je huis: Lockly’s slimme app, numeriek toetsenbord, fysieke sleutel (die verborgen is onder een uitklapbaar paneel in de hendel) en vingerafdrukscanner. De voeding wordt geleverd door vier AA-batterijen, met een 9-volt noodpoort op het buitenbeslag.

Voor het grootste deel werkt het slot identiek aan de Lockly Secure Pro die we eerder hebben besproken. Net als alle slimme producten van Lockly, heeft het ontwerp alleen Bluetooth. Je moet de meegeleverde bridge in een stopcontact in de buurt installeren om wifi-functies (alleen 2,4 GHz) in te schakelen of te bedienen via Alexa of Google Assistant.

De app van Lockly en de vingerafdruklezer werken hier allemaal perfect. Het is eenvoudig om gebruikers, offline toegangscodes of nieuwe afdrukken toe te voegen. Opties voor automatische vergrendeling en een functie voor het willekeurig maken van het scherm zijn inbegrepen en gemakkelijk om mee te werken, net als een gedetailleerd logsysteem. Merk op dat het apparaat ook een geïntegreerde, bedrade deursensor bevat (identiek aan die op de Secure Pro) die het automatische vergrendelingsmechanisme verbetert, hoewel ik dit onderdeel niet heb getest.

lockly duo op deur zijaanzicht

Afgezien van zijn gigantische proporties en complexe installatie, heeft mijn grootste probleem met de Lockly Duo te maken met de manier waarop de nachtschoot werkt. Een uitdaging is dat het vergrendelen van de deur met de app (of met automatische vergrendeling) de nachtschoot niet inschakelt, het verhindert alleen dat de dagschoot draait, omdat de nachtschoot gewoon niet gemotoriseerd is. De enige manier waarop de nachtschoot beweegt, is door aan de hendel te draaien, wat betekent dat als u het huis verlaat of ‘s nachts op slot gaat, u eraan moet denken om de hendel omhoog te trekken.

Ook is er, in tegenstelling tot een traditionele nachtschoot met een thumbturn, geen visuele aanwijzing of de nachtschoot is ingeschakeld of niet, en de app rapporteert niet over de positie van de nachtschoot. De enige manier om het zeker te weten, is door het handvat te testen; als je zelfs maar een lichte OCS hebt, zal deze constante controle van de vergrendelingspositie je waarschijnlijk gek maken – en je afvragen of deze affaire 450 dollar waard was.

Overigens is dat $ 50 hoger dan de Lockly Vision – die een deurbelcamera bevat, maar niet de Wi-Fi-brug – je zal runnen. De Lockly Duo doet lang niet zoveel als de Vision, maar ik denk dat als je de waarde per pond meet, het een echt koopje is.

0 Shares:
You May Also Like