Locast is een geheim wapen voor snoersnijders die NFL-games kijken

Football in soft focus against blue background

Het voetbalseizoen is bijna aangebroken (ondanks alles), wat betekent dat het weer tijd is om na te denken over de eeuwenoude vraag om het snoer door te snijden: hoe kijk je naar de wedstrijden zonder veel geld uit te geven aan een opgeblazen betaal-tv-bundel?

Idealiter zou je gewoon een over-the-air antenne opzetten en deze gebruiken om je lokale games op CBS, Fox en NBC te bekijken. Je zou de meeste uitzendingen van Monday Night Football missen (behalve de twee games die dit jaar op ABC worden uitgezonden), en je zou Amazon Prime nodig hebben voor de meeste games op donderdagavond, maar je zou nog steeds de overgrote meerderheid van de lokale games gratis kunnen bekijken.

Niet iedereen heeft echter het geluk om binnen het antennebereik van lokale zenders te wonen, en dat is waar Locast van pas komt. Door gebruik te maken van een schijnbare maas in de auteursrechtwetgeving, kunt u met Locast tientallen lokale zenders bekijken op een breed scala aan streaming-apparaten. (De service is technisch gratis, maar vereist een donatie van $ 5 per maand voor ononderbroken kijken.) Locast werd begin 2019 gelanceerd in zeven Amerikaanse steden en is sindsdien uitgebreid naar 23 markten, met deze week de regio Detroit en Minneapolis/St . Paulus vorige maand.

Ervan uitgaande dat het NFL-seizoen volgens plan verloopt, zal Locast de goedkoopste manier zijn voor snoersnijders om NFL-games te streamen. En zelfs als uw stad Locast niet ondersteunt, zijn er oplossingen om toegang te krijgen tot de service via locaties die dat wel doen.

Hoe Locast werkt

Vanaf september 2020 is Locast beschikbaar in de volgende markten: Atlanta, Ga.; Baltimore, Maryland; Boston, Massachusetts; Chicago, Illinois; Dallas, Texas; Denver, Colorado; Detroit, Michigan; Houston, Texas; Los Angeles, Californië; Miami, Florida; Minneapolis, Minnesota; New York, NY; Philadelphia, Pennsylvania; Phoenix, Arizona; Puerto Rico; Snelle stad, SD; San Francisco, Californië; Seattle, Washington; Sioux City, Iowa; Sioux Falls, Iowa; Tampa Bay, Florida; Washington, DC; en West Palm Beach, Fla. Locast zegt dat dit 145 miljoen potentiële kijkers of 43 procent van de Amerikaanse bevolking omvat.

Als je in een van de markten bent die Locast-covers aanbiedt, kun je het gratis bekijken op Locast.org, of op iOS, Android, Roku, Amazon Fire TV, Chromecast, Apple TV, Android TV en TiVo DVR’s. AT&T biedt ook Locast op U-Verse en DirecTV settopboxen.

Maar tenzij je kunt tolereren dat je elke 15 minuten wordt weggestuurd uit wat je ook kijkt, moet je $ 5 per maand doneren voor ononderbroken kijken. Locast zegt dat het deze donaties gebruikt om zijn kosten te dekken, waaronder het monteren van antennes in de steden die het ondersteunt, het verzenden van de signalen naar computerservers en het transcoderen van de streams voor levering via internet. Elke donatie dekt maximaal vier gelijktijdige streams en is eenvoudig op te zeggen via deze link.

De service zelf lijkt redelijk goed te werken en omvat grote zenders, publieke zenders en subkanalen zoals MeTV en CourtTV. Het belangrijkste nadeel is dat streams met 30 frames per seconde uitkomen, dus NFL-games zien er niet zo soepel uit als rechtstreeks vanaf een antenne, en het beeld is niet zo scherp als native tv-uitzendingen. Er is ook geen ingebouwde DVR of on-demand component.

locastweb

Wat betreft de vraag of dit legaal is, beweren de grote omroepnetwerken dat dit niet het geval is. ABC, CBS, Fox en NBC hebben medio 2019 Locast aangeklaagd, waarbij ze de service vergeleken met Aereo, een inmiddels ter ziele gegane startup die ook antennes gebruikte om over-the-air-kanalen te streamen zonder toestemming van de netwerken. Terwijl het Hooggerechtshof in 2014 oordeelde dat Aereo de auteursrechtwet heeft geschonden, stelt Locast dat het als non-profitorganisatie is toegestaan ​​om uitzendsignalen opnieuw uit te zenden op grond van een bepaling in de federale Copyright Act. De oprichter van Locast, David Goodfriend, is een voormalige lobbyist van Dish Network die zegt dat hij tegen exorbitante vergoedingen voor tv-uitzendingen is, en heeft de rechtszaak verwelkomd als een kans om de vrijstelling van de non-profitorganisatie voor de rechtbank te handhaven.

In de tussentijd heeft de rechtbank Locast toegestaan ​​te blijven werken, en de rechtszaak heeft de uitbreiding van de dienst niet gestopt.

Locast overal vandaan kijken

Voor degenen die op een markt werken die door Locast wordt bediend – of misschien degenen die dat wel zijn, maar lokale kanalen van elders willen bekijken – is er een vrij eenvoudige oplossing waarbij je een webbrowserextensie gebruikt om te doen alsof je in een andere stad bent. Op die manier kun je Locast laten denken dat je je op een ondersteunde locatie bevindt.

De beste Chrome-extensie die ik hiervoor heb gevonden, heet Location Guard. Installeer het vanuit de Chrome Web Store en ga vervolgens naar het instellingenmenu van de extensie. (Het zou automatisch moeten openen, maar als dat niet het geval is, kunt u uw extensielijst openen door op het puzzelpictogram in de menubalk van Chrome te klikken. Klik op de verticale “…” naast de naam van de extensie en klik vervolgens op “Opties”.)

locatiebewaking1

Loop in het optiemenu van Location Guard door de openingstutorial en klik op “Toestaan” voor toegang tot de locatie wanneer daarom wordt gevraagd. Klik vervolgens in het linkerzijbalkmenu op ‘Vaste locatie’. Zoom uit op de kaart, zoek de stad waarvan je de lokale zenders wilt bekijken en klik erop om je vervalste locatie in te stellen.

locatiebewaking2

Ga nu naar locast.org en voltooi nog een laatste stap: klik op het extensiemenu in Chrome (nogmaals, het is het puzzelvormige pictogram in je menubalk) en selecteer Location Guard. Selecteer in het menu dat verschijnt ‘Niveau instellen voor www.locast.org’ en kies vervolgens ‘Vaste locatie’.

locatiewacht3

Laad de pagina opnieuw en je zou lokale zenders moeten kunnen streamen vanuit de stad die je hebt geselecteerd in het menu van Location Guard. Tenzij u van stad wilt wisselen, hoeft u deze instelling maar één keer uit te voeren en kunt u Locatiebewaking altijd uitschakelen via het extensiemenu van Chrome (type chrome://extensies in uw browser om daar te komen) terwijl u Locast niet gebruikt.

Meer uit Locast halen

De grote beperking van de bovenstaande oplossing is dat u Locast alleen kunt openen via een desktopwebbrowser. De website van Locast ondersteunt Chromecast, dus je kunt live video naar je televisie sturen via de Chrome-browser van Google, en als je een Mac hebt, kun je je scherm spiegelen naar AirPlay-compatibele apparaten, zoals de Apple TV. Maar als u de mobiele of tv-apps van Locast probeert te gebruiken vanaf een niet-ondersteunde locatie, wordt u geblokkeerd.

Maar zelfs de mazen hebben mazen.

Met een app genaamd FitzyTV heb je toegang tot Locast op Android-, Android TV- of Fire TV-apparaten, zelfs als je niet in een gebied bent waar de service actief is. Het voordeel is dat je hulp nodig hebt van iemand die wel op de Locast-markt woont waartoe je toegang wilt. Ze moeten de FitzyTV-app downloaden, inloggen met FitzyTV-accountgegevens (die u op internet kunt maken) en vervolgens verbinding maken met uw Locast-account. Op dat moment kun je Locast overal via de FitzyTV-app bekijken.

FitzyTV biedt ook DVR-functionaliteit tegen een extra vergoeding van $ 5 per maand of $ 50 per jaar voor 25 uur opnameruimte.

Als alternatief kunt u met een service genaamd Channels DVR uw Locast-inloggegevens gebruiken om overal op Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV te kijken. Je kunt ook de live tv-streams van Locast opnemen, waardoor je een behoorlijk gelikte over-the-air DVR krijgt zonder dat er een antenne nodig is.

kanalen locast

Kanalen is niet bepaald eenvoudig in te stellen. Het vereist wat specifieke hardware en vereist een eigen abonnement van $ 8 per maand of $ 80 per jaar, maar als je alleen lokale kanalen nodig hebt, verslaat het nog steeds live tv-streamingservices zoals Hulu + Live TV en YouTube TV, die nu $ 55 per jaar kosten. maand en $65 per maand respectievelijk.

Als je eenmaal bent begonnen met Channels DVR, ga je naar my.channelsdvr.net in een webbrowser en volg je dezelfde locatie-spoofing-methode die je deed voor de website van Locast. Klik daarna op de knop “Bron toevoegen” op de opstartpagina van Channels, selecteer Locast en log in met uw Locast-inloggegevens. Kanalen moeten uw beschikbare live tv-kanalen onmiddellijk vinden en beschikbaar maken voor weergave en opname.

Dat gezegd hebbende, wil je misschien zien hoe (of of) het NFL-seizoen daadwerkelijk verloopt voordat je in dit soort oplossingen investeert.

0 Shares:
You May Also Like