Linksys Velop mesh wifi-routers evolueren naar slimme thuiscontrollers – en meer

linksys wellness pods

Als de aankondiging van Linksys Aware een paar maanden geleden je achter je oren deed krabben en je afvroeg waarom je een router zou willen gebruiken om beweging in je huis te volgen, word dan lid van de club. Nou, ik heb net een diepgaande demo bijgewoond op CES van Linksys en Origin Wireless – het bedrijf dat de technologie heeft ontwikkeld die Linksys Aware mogelijk maakt – en het was behoorlijk slecht.

De technologie van Origin bewaakt verstoringen in het draadloze mesh-netwerk dat een Linksys Velop-router in uw huis creëert. Wanneer een grote verstoring wordt gedetecteerd, zoals zou worden veroorzaakt door iemand die het huis binnenkomt op een moment dat u verwachtte dat het huis leeg zou zijn, kan Linksys Aware u een waarschuwing sturen. Maar Linksys en Origin hebben ook een nieuw product ontwikkeld dat ze een Wellness Pod noemen en dat oneindig kleine verstoringen in de mesh kan volgen – tot het niveau van een persoon die vatbaar is voor ademhaling.

De bewegingsdetectie van Origin is nauwkeurig genoeg om precies te weten waar mensen zich in huis bevinden. Omdat de algoritmen van het bedrijf op de router zelf worden uitgevoerd – de officiële term is edge-verwerking – is de enige gegevens die het huis verlaten en naar de cloud gaan, de bewegingsdetectie-informatie.

bewegingsfuncties 4

Tegenwoordig kan Linksys Aware worden ingesteld om u meldingen te sturen wanneer er beweging wordt gedetecteerd in het huis op momenten dat u verwacht dat het huis leeg staat. Omgekeerd, als u een huissleutelkind heeft, kan Linksys Aware u verzekeren dat er beweging in huis is, omdat het kind er is. In dit geval kunt u een waarschuwing instellen wanneer er geen beweging wordt gedetecteerd op momenten dat het huis bewoond zou moeten zijn.

Linksys beschouwt Linksys Aware niet als een vervanging voor een huisbeveiligingssysteem, maar voor $ 2,99 per maand of $ 24,99 per jaar is het ook niet zo geprijsd. En in tegenstelling tot een beveiligingscamera, levert het verzenden van bewegingsindicaties in huis geen enkel risico op een inbreuk op de privacy op, hoewel je misschien toch een camera wilt, zodat je precies kunt zien dat er beweging is.

Hoewel het nog niet is geïmplementeerd, zou Linksys Aware ook lampen moeten kunnen activeren om aan te gaan wanneer u een kamer binnenkomt en uit te schakelen wanneer u weggaat.

Veroudering in plaats toepassingen

Een van de belangrijkste toepassingen die Linksys en Origin voor ogen hebben voor Linksys Aware, is om zorgverleners te helpen de gezondheids- en activiteitsniveaus van oudere mensen op hun plaats te monitoren. Een verzorger kan de bewegingen van een persoon in huis volgen, ervoor zorgen dat ze ‘s ochtends uit bed komen, naar de badkamer gaan, naar de keuken lopen om een ​​maaltijd te bereiden en vervolgens naar de woonkamer gaan, voor voorbeeld. Als de activiteitsniveaus van de gecontroleerde persoon veranderen – ze blijven te lang in één kamer, of ze komen vaak ‘s nachts uit bed en lopen naar de badkamer – dit kunnen aanwijzingen zijn dat er iets mis is met de gezondheid van de persoon.

Dit is waar de nieuwe Linksys Wellness Pods in het spel komen. Dit zijn als draadloze mesh-knooppunten, behalve dat ze alleen verstoringen in het mesh-netwerk bewaken. Implementeer er een in een slaapkamer, volgens Matt Mai, productdirecteur van Origin, en Linksys Aware die op een Linksys Velop tri-band router draait, zal de ademhalingssnelheid van een persoon kunnen meten en rapporteren, ongeacht of ze op hun rug slapen, maag of zijkant – met een nauwkeurigheid die voldoende is om te bepalen wanneer de persoon in en uit de REM-slaap valt.

Het dragen van een CPAP-gezichtsmasker heeft geen invloed op de metingen. Origin zegt dat binnen een jaar zijn algoritmen voldoende verfijnd zullen zijn zodat een Wellness Pod de ademhaling van mensen kan onderscheiden en meten terwijl ze in hetzelfde bed slapen.

De Wellness Pods zijn nog handiger bij het detecteren van vallen. Tijdens de demo van Origin viel een persoon die zich als een oudere persoon deed op de grond en begon snel te ademen, zoals iemand zou kunnen doen wanneer hij gestrest is. Binnen een nanoseconde had de router een melding van de val naar de smartphone van Mai gestuurd (Mai trad op als verzorger van de persoon). De router activeerde ook een Alexa-routine op een slimme luidspreker in de kamer waar de persoon was gevallen, en informeerde hen dat er hulp onderweg was. Binnen 10 seconden was Linksys Aware begonnen met het detecteren van het ademhalingspatroon van de gevallen persoon en rapporteerde die informatie ook aan Mai. Ook tijdens de demo gingen de lichten aan wanneer de persoon de kamer binnenkwam, uit als ze op een bed gingen liggen en aan als ze uit bed kwamen.

In tegenstelling tot de huidige valdetectieapparatuur, is de technologie van Origin niet afhankelijk van de persoon die een hanger of iets anders draagt. Linksys zegt dat het mensen die de Wellness Pods kopen voor ouderenzorg zal aanbevelen om ze in te zetten op de plaatsen waar mensen het meest vallen – in de slaapkamer en in de badkamer – maar er is geen praktische limiet voor het aantal pods dat kan worden ingezet.

0 Shares:
You May Also Like