Lijst met de beste Terminal Emulator-oplossingen voor Mac

The best terminal emulator for Mac

Terminal is een applicatie die je toegang geeft tot de innerlijke werking van een Mac via een command-line interface (CLI). Het gebruik van deze applicatie geeft u de mogelijkheid om wijzigingen aan het besturingssysteem aan te brengen die niet beschikbaar zijn via de grafische gebruikersinterface (GUI). Bij het starten van de Terminal opent u de Unix-opdrachtregelomgeving (shell). Apple gebruikt er een in zijn systeem, genaamd Bash. Het gebruik van de Terminal is heel eenvoudig. U voert een opdracht in de opdrachtregel in en drukt op de Enter-toets om deze uit te voeren.

Om de Terminal te gebruiken, moet u echter de basiscommando’s en -functies begrijpen en natuurlijk hoe u deze op macOS kunt openen. Houd er ook rekening mee dat de ingebouwde Terminal op een Mac geen wondermiddel is en dat er veel alternatieven zijn, die verder zullen worden besproken en je kunt beslissen of je de ingebouwde Terminal wilt gebruiken of je beste Terminal voor Mac kiest.

Hoe Terminal op MacOS te openen: verschillende manieren

Om de Terminal te leren kennen of om opdrachten uit te voeren, moet u deze openen. Er zijn verschillende manieren om Mac Terminal te starten.

Optie 1. Terminal openen met Spotlight-zoekopdracht

Zoeken naar Terminal met Spotlight

Start Spotlight door op het vergrootglas te klikken of door de sneltoets Ctrl + Space te gebruiken. Typ in de Spotlight-zoekbalk het woord Terminal en druk op Enter.

Optie 2. Start Terminal in Finder

Zoek naar Terminal met Finder

Als de eerste manier om de Terminal te starten om de een of andere reden niet bij u past, is er een andere manier. Open Finder en selecteer Toepassingen – Hulpprogramma’s. Zoek Terminal onder de hulpprogramma’s en voer het uit.

Optie 3. Terminal openen met Launchpad

Zoeken naar Terminal met Launchpad

Zoek het Launchpad-pictogram op het Dock-station en open het. Ga naar de map Overige. Zoek de Terminal-toepassing en start deze.

Optie 4. Terminal openen via Siri

Spraakopdracht met Siri

U kunt Terminal ook openen met behulp van spraakopdrachten via Siri. Klik hiervoor op het Siri-pictogram en zeg “Open Terminal”.

Waarom is het de moeite waard om een ​​alternatief voor de standaard MacOS-terminal te gebruiken?

Een groot aantal macOS-gebruikers openen of gebruiken de Terminal-applicatie eerder zelden. Voor een gewone gebruiker lijkt het iets onbegrijpelijks en onnodigs. Hoewel de standaardterminal krachtig is en prima werkt, is het met de opmerking dat het enkele handige functies mist. Het is goed dat de standaard Terminal-app niet de enige beschikbare optie is en dat je degene kunt vinden die je beste Terminal voor Mac-oplossing kunt vinden.

Of je nu op zoek bent naar iets met een breder scala aan functies, iets dat nog beter aanpasbaar is, of gewoon iets dat er cool uitziet? Dan heb je veel opties om je beste Terminal-app voor Mac te vinden.

Lijst met de meest populaire Mac Terminal-emulators

Voor uw gemak hebben we een lijst verzameld van de top 9 Mac Terminal-emulators met de voor- en nadelen van elke software.

Commandant Een

Commander One - Terminal-emulator voor Mac

De eerste plaats op onze lijst met de beste Terminal voor Mac-emulators gaat naar Commander One. Het is vermeldenswaard dat de app in de eerste plaats een handige en supersnelle bestandsbeheerder is en ook als een Mac Terminal-emulator werkt. Commander One werkt perfect met de beste FTP-clients voor Mac.

Het mooie van Commander One is het feit dat je Terminal kunt oproepen met behulp van sneltoetsen en opdrachten kunt uitvoeren zonder de interface van de app te verlaten. Daarnaast biedt Commander One een zeer configureerbare interface met twee panelen voor de handigste workflow met ondersteuning voor verschillende functies.

Voordelen:

Ondersteuning voor FTP/SFTP/FTPS Ondersteuning voor cloudopslag Werken met iOS/Android/MTP-apparaten Onbeperkt aantal tabbladen

nadelen:

Geen vergelijking/directory-synchronisatie Ondersteunt geen functie voor meerdere hernoemen

ZOC

ZOC - Terminal-emulator

ZOC Terminal is een geweldige optie voor meer geavanceerde gebruikers. Een van de belangrijkste voordelen is ondersteuning voor tabbladen, zodat u meerdere terminalsessies tegelijkertijd kunt uitvoeren via SSH, telnet, QNX en andere terminals. Deze Terminal-emulator Mac zit boordevol opdrachten en is in hoge mate aanpasbaar aan uw persoonlijke terminalstijl. De emulaties zijn robuust en compleet en bieden functies zoals muis- en toetsenbordondersteuning, pass-through en lijnafbeeldingen.

Voordelen:

Ondersteuning voor Rexx Automatische markeringsfunctie Handige interface

MacTerm

MacTerm - Terminal-emulator

MacTerm voor Mac is een zeer krachtige applicatie met tal van functies, aanpassingsopties en een geweldige interface. Deze Mac Terminal-emulator biedt de best beschikbare interface, inclusief volledige toetsenbordtoegang, spraakcontextmenu-opdrachten, Unicode-kern, geavanceerde emulatie, zoeken naar terminals en meer. Handig en gemakkelijk te gebruiken, de app biedt u het best mogelijke beheer. Daarnaast biedt MacTerm free en freemium tariefplannen.

Voordelen:

Ondersteuning voor macro’s Zwevend opdrachtregelvenster

nadelen:

Reageert soms niet op de acties

PowerTerm InterConnect

PowerTerm - Terminal-emulator

PowerTerm InterConnect wordt beschouwd als het beste Terminal-programma voor Mac met de minimaal vereiste ruimte op uw Mac-computer. De app biedt een breed scala aan ondersteunde hosts en is bedoeld om de verouderde toegangsfuncties te vergemakkelijken en uit te breiden. PowerTerm InterConnect is een geweldig alternatief voor de ingebouwde macOS-terminal, omdat de app een indrukwekkende reeks functies biedt.

Voordelen:

Aanbiedingen free proef Ondersteunt meer dan 30 talen Gelijktijdige sessies Scripts SSH- en SSL-beveiliging

nadelen:

Ondersteunde platforms macOS10.11-10.15 De laatste update was in 2019

iTerm

iTerm - Terminal-emulator

iTerm is nog een beste Terminal-emulator voor Mac en is geschikt voor zowel gevorderde gebruikers als beginners, maar houd er rekening mee dat je tijd moet besteden aan het leren ervan. De app biedt handig werken met veel tabbladen, automatisering van routineopdrachten en het vinden van reguliere expressies. De terminal biedt programmeerbare sneltoetsen om uw werkroutine te versnellen. U kunt onder andere zoeken met markering in de console, deelvensters splitsen, kopiëren zonder muis te gebruiken en nog veel meer.

Voordelen:

Direct afspelen (u kunt de sessie “terugspoelen” als u iets bent vergeten op te nemen/kopiëren) Growl-ondersteuning

nadelen:

Vereist macOS 10.14 of hoger Geen RTL-ondersteuning Vereist tijd om alle functies te leren

Pot

Kitty - Terminal-emulator

Kitty heeft een functie die vrij zeldzaam is onder Mac Terminal-emulators, namelijk – OpenGL-weergave. In plaats van de processor te overbelasten, gebruikt het de grafische kaart voor snellere en soepelere prestaties. Kitty ondersteunt de tiling-modus in elke lay-out over meerdere terminalvensters, zonder dat er extra applicaties nodig zijn. “Launch-sessies” worden ondersteund, zodat u de vensterlay-out, werkmappen, opstarttoepassingen en meer kunt specificeren.

Voordelen:

Mogelijkheid om individuele commando’s aan te maken Ondersteuning voor sneltoetsen Ondersteuning voor ligaturen in code

nadelen:

Soms wordt het traag met meerdere grote bestanden open Geen configuratie opnieuw laden

Hyper

Hyper - Terminal-emulator

Als u op zoek bent naar een terminalemulator met veel instellingen die u rechtstreeks vanaf de opdrachtregel kunt configureren, moet u Hyper eens bekijken. Deze Terminal-emulator voor Mac is gebouwd met HTML, CSS en JavaScript en heeft ondersteuning voor plug-ins om de productiviteit van de app te verhogen. De ontwikkelaars hebben het geschreven om een ​​geweldige ervaring voor opdrachtregelgebruikers te creëren bovenop open webstandaarden.

Voordelen:

Mogelijkheid om meerdere tabbladen te openen Veel snelkoppelingen U kunt de terminal splitsen Voeg uw eigen CSS toe

nadelen:

Resource-intensief Heeft soms invloed op de systeemprestaties

MacWise

Macwise - Terminal-emulator

MacWise is een multifunctionele Mac Terminal-emulator die tal van terminals kan emuleren, waaronder de ADDS Viewpoint-, Wyse 50, Wyse 60, Wyse 370, Televideo TV 925, DEC VT100, VT220 en Prism-terminals. De app maakt verbinding mogelijk via modem, directe serieel, SSH of Telnet. MacWise maakt het mogelijk om via de Terminal verschillende acties uit te voeren, bijvoorbeeld het verzenden van specifieke commando’s, het overzetten van bestanden, het uitvoeren van scripts, etc.

Voordelen:

Ondersteuning voor een groot aantal verschillende protocollen, verbindingsmodi Mogelijkheid om in te loggen op Mac Unix Shell

nadelen:

Сonstuimige, niet-mac-achtige interface Kost een fortuin

Byobu

Byobu - Terminal-emulator

Last but not least op onze beste lijst met Terminal voor macOS-emulators is Byobu. Het is een handige shell voor GNU Screen waarmee je meerdere programma’s op de achtergrond kunt uitvoeren binnen een enkele consolesessie en opnieuw verbinding kunt maken met dezelfde sessie wanneer de verbinding verbroken is. De app maakt het mogelijk om een ​​groot aantal vensters te openen en meerdere opdrachten uit te voeren binnen een enkele verbinding. Het bevat geavanceerde profielen, handige sneltoetsen, configuratiehulpprogramma’s en werkt op de meeste Linux-, BSD- en Mac-distributies.

Voordelen:

Multi-window-modus Slaat vensters en lopende scripts op de server op na het verbreken of beëindigen van de ssh-sessie Het scherm splitsen met verschillende tabbladen

Basis macOS Terminal-opdrachten

Als u deze opdrachten kent, kunt u het meeste uit de Terminal-toepassing op uw Mac halen.

1. Verborgen bestanden en mappen weergeven

Met deze opdracht kan Finder verborgen bestanden en mappen op uw Mac weergeven. standaardwaarden schrijven com.apple.finder AppleShowAllFiles -bool true

2. Bekijk de inhoud van elk bestand

Om toegang te krijgen tot de inhoud van een beschadigd of beschadigd bestand, kunt u de Terminal-emulator voor Mac dwingen om het te openen met deze opdracht:
cat ~ / enter / bestand / pad

3. Kopiëren van de inhoud van een map van de ene plaats naar de andere

Het kopiëren van inhoud van de ene locatie naar de andere is vrij eenvoudig met behulp van de Terminal, voer de volgende opdracht in:
idem -V ~ / origineel / map / ~ / nieuw / map /

4. Download een bestand zonder browser

Als u een bestand wilt downloaden zonder Safari, Firefox of Chrome te gebruiken, voert u de volgende opdracht uit:
cd ~ / Downloads /
curl -O http://www.thefilename.com/thefile/url.mp3

5. Bekijk alle actieve processen

Deze opdracht geeft volledige informatie over het systeem in realtime weer (lijst met processen, CPU-belasting, geheugen, enz.).
bovenkant

6. Automatische controle op updates

Als u wilt dat uw computer automatisch op updates controleert, gebruikt u de volgende opdracht:
standaardwaarden schrijven com.apple.SoftwareUpdate ScheduleFrequency -int 1

7. Slaapstand voorkomen

Om te voorkomen dat je Mac in slaap valt, open je je Mac Terminal-emulator en voer je deze opdracht uit:
cafeïne

Conclusie

Zoals u kunt zien, heeft elke Mac Terminal-emulator zowel voor- als nadelen. Sommige functies zijn beter geïmplementeerd in een van de apps, terwijl andere functionaliteit in andere ontbreekt. Daarom raden we je aan om, voordat je een beslissing neemt, ze allemaal te proberen, te analyseren en daarna je beste Terminal voor Mac te kiezen.

Veel Gestelde Vragen

Terminal, of console, is een speciaal venster waarin u speciale opdrachten invoert om rechtstreeks met het besturingssysteem van uw computer te communiceren zonder muis of vensters.

De beste Terminal-emulator voor Mac die u uit onze lijst kunt kiezen

U moet de gewenste opdracht in de opdrachtregel invoegen en op de Return-knop drukken om deze uit te voeren.

Het gebruik van de Terminal is redelijk veilig. Je moet echter heel voorzichtig zijn bij het uitvoeren van opdrachten die je niet kent, omdat ze de systeembestanden van Mac kunnen beschadigen. Het wordt aanbevolen om eerst de opdrachten te controleren om ze uit te voeren.

Open de Terminal en voer de volgende opdracht uit Purge

0 Shares:
You May Also Like