LG’s premium soundbars voegen AI-kamercorrectie en eARC-ondersteuning toe in 2020

lg sn11rg soundbar

We praten vaak over hoe we zouden willen dat meer soundbars, met name de duurdere, werden geleverd met functies voor kamercorrectie, en het lijkt erop dat LG aandacht heeft besteed aan zijn eersteklas soundbars voor 2020.

Vier van LG’s nieuwste soundbars, die volgende week op CES debuteren, zullen beschikken over AI Room Calibration, een functie waarmee de soundbars tonen kunnen uitzenden en analyseren die hen helpen de grootte en vorm van een kamer waarin ze werken te detecteren. gebruik die metingen vervolgens om hun geluid te optimaliseren op basis van de akoestiek van de kamer.

Kamercorrectie is een veelvoorkomende functie van veel A/V-ontvangers, zelfs budgetmodellen, en het kan wonderen verrichten als het gaat om het verbeteren van de geluidskwaliteit van een thuisbioscoop. We staan ​​te popelen om LG’s nieuwe AI Room Calibration-functionaliteit een echte testrit te geven.

In 2020 zullen LG’s nieuwe top-of-the-line soundbars, waaronder de SN11RG (een 7.1.4-kanaals soundbar met vier hoogtekanalen, waaronder twee op de achterste surround-luidsprekers), SN10YG, SN9YG en SN8YG, ook komen uitgerust met eARC-ondersteuning.

Een “verbeterde” versie van de oudere ARC (Audio Return Channel)-standaard, eARC zorgt voor verliesvrije audio-indelingen met hoge resolutie zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio wanneer u uw videobronnen rechtstreeks op uw tv aansluit en vervolgens audio terugstuurt naar uw soundbar via HDMI. Natuurlijk moeten zowel je tv als je soundbar eARC ondersteunen om verliesvrije audio te ondersteunen, niet alleen de een of de ander.

Naast de nieuwe kamercorrectie en eARC-functies, zegt LG dat “de meeste” van zijn 2020-soundbars 3D-objectgebaseerde Dolby Atmos- en DTS:X-audioformaten zullen ondersteunen, en dat “meer” van zijn aankomende soundbars zullen worden geleverd met ingebouwde Google Assistent.

Net als bij de vorige soundbars van LG, beschikken de nieuwste modellen van de fabrikant over door Meridian Audio ontworpen stuurprogramma’s, en de meeste van de nieuwste modellen zouden compatibel moeten zijn met LG’s bestaande SKP8 draadloze achterluidsprekerkit. Verwijder de niet-productlink.

LG heeft nog geen specifieke releasedatums of prijzen aangekondigd voor de soundbar-line-up voor 2020.

0 Shares:
You May Also Like