LG’s nieuwe Atmos-compatibele soundbar past bij zijn stijlvolle GX Gallery OLED-tv’s

lg gx soundbar 2

LG’s slanke, slanke GX Gallery OLED-tv is ontworpen om op te gaan in de inrichting van uw woonkamer, dus het is passend dat de zojuist aangekondigde GX Soundbar een even dun profiel heeft, om nog maar te zwijgen van ondersteuning voor de meeslepende Dolby Atmos en DTS :X-audioformaten.

Het hoekige, met stof beklede ontwerp van de LG GX Soundbar, dat later deze maand in de VS in de uitverkoop zal gaan voor $ 999, wijkt af van de bestaande, boxer ogende soundbars van LG.

De 57 x 6 x 1,25-inch behuizing van de belangrijkste soundbar-eenheid heeft dezelfde afwerking als de GX Gallery OLED-tv-serie en is even breed als het 65-inch GX Gallery-model. De soundbar kan direct onder de tv vlak tegen een muur worden gemonteerd, of je kunt hem op een vlakke ondergrond plaatsen met behulp van de meegeleverde stalen standaard.

Gebundeld met een draadloze subwoofer, ondersteunt LG’s 3.1-kanaals GX Soundbar objectgebaseerde Dolby Atmos- en DTS:X-audioformaten, met gevirtualiseerde hoogte- en surroundkanalen geleverd via “een combinatie van eigen technologieën geleverd door Meridian, Dolby en DTS”, aldus een LG-rep. U kunt de GX Soundbar ook upgraden naar een volledig 5.1-systeem door LG’s optionele SPK8 draadloze surround-luidsprekers toe te voegen. Verwijder niet-productlink.

lg gx soundbar 04

De GX Soundbar is voorzien van 4K HDR-doorvoer (inclusief Dolby Vision) voor diegenen die een videobron rechtstreeks op de HDMI-ingang van de soundbar willen aansluiten.

Als je liever videobronnen aansluit op de HDMI-ingangen van de tv en audio naar de soundbar verzendt via de HDMI-ARC-poort van de GX, goed nieuws: de soundbar ondersteunt eARC, een “verbeterde” versie van ARC die verliesvrije Dolby TrueHD en DTS mogelijk maakt -HD Master Audio-soundtracks. (De standaardversie van ARC mist de bandbreedte voor deze lossless codecs.)

U kunt draadloos muziek streamen naar de GX Soundbar vanaf een iOS- of Android-apparaat via Bluetooth, en de Hi-Res Audio-gecertificeerde soundbar ondersteunt lossless 24-bit/96kHz audioweergave. De soundbar beschikt ook over LG’s AI Sound Pro-modus, die automatisch de audio analyseert en “de beste geluidsinstellingen toepast” voor wat er momenteel wordt afgespeeld, zegt LG.

De LG GX Soundbar zal in de week van 20 juli in de winkels verschijnen.

0 Shares:
You May Also Like