LG’s gigantische Extreme Home Cinema Displays zijn verkrijgbaar in schermformaten tot 325 inch

LG direct view LED in 8k ultra hd

LG kondigde eerder deze week aan dat zijn nieuwe lijn Extreme Home Cinema Displays beschikbaar zal zijn in formaten van 81 tot 325 inch, met een beeldverhouding van 16:9. Maar als je de prijs moet vragen, kun je er waarschijnlijk geen betalen: een 325-inch 8K-scherm kost naar verluidt $ 1,7 miljoen.

Deze gigantische schermen zijn niet gebouwd met de OLED-technologie waar LG terecht bekend om staat. Ze zijn in plaats daarvan gebaseerd op de direct-view LED-technologie die LG al jaren gebruikt om commerciële bewegwijzering voor binnen en buiten te vervaardigen.

LG biedt ook videowall-achtige displays aan, bestaande uit verschillende discrete modules die naast elkaar zijn gemonteerd. Deze naadloze arrangementen, genaamd Ultra Stretch, zullen meerdere videobronnen weergeven in een megabrede 32:9-beeldverhouding. Dit zou fantastisch moeten zijn om meerdere sportevenementen tegelijkertijd te bekijken.

LG direct view LED in 4k uhd stretch

Het spreekt voor zich dat je een Extreme Home Cinema Display niet in de winkel kunt kopen. Het product is alleen verkrijgbaar bij aangepaste installateurs en er wordt een LG-technicus naar uw huis gestuurd om toezicht te houden op de eerste installatie. De komende drie jaar komt er om de zes maanden iemand bij u thuis om een ​​“gezondheidscontrole” op het systeem uit te voeren, en uw installateur zal de prestaties van het systeem op afstand monitoren, vermoedelijk via internet. Elk display heeft een fabrieksgarantie van vijf jaar.

“Dit is echt de supercar van technologieën voor thuisweergave”, zegt Dan Smith, vice-president van LG Electronics USA en verantwoordelijk voor DVLED-schermen, “die met de hand vervaardigde kwaliteit en prestaties biedt die aantrekkelijk zijn voor mensen met een luxe levensstijl die iets willen dat niet alleen meeslepend is , maar ook zeer exclusief.”

LG is niet de enige fabrikant die achter die consumenten met diepe zakken aan gaat. Samsung heeft zijn The Wall-serie monsterdisplays, terwijl Sony hoopt ze naar zijn Crystal LED-productlijnen te lokken. En vorige week kondigde Planar zijn aandacht aan om uit te breiden van commerciële wandformaat displays naar de high-end consumentenmarkt.

0 Shares:
You May Also Like