LG’s CordZero All-in-One stick vac is zowel mooi als krachtig

LG CordZero All-in-One stick vac and base station

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Sterke prestaties met drie vermogensniveausKompressor vuilverdichtingssysteem verlengt het gebruik van de stofzuigerMaakt vuil automatisch of handmatig leegSlim ogend en functioneel industrieel ontwerp

nadelen

HEPA-filters in de stofzuiger en het dockingstation moeten beide regelmatig worden gewassen Power Mop doet geen wonderen op diep in vuil ingebedde vloerenUniversele Power Nozzle heeft geen ontwarrend ontwerp voor het haar

Ons oordeel

De LG All-in-One Auto Empty Cordless Stick Vac heeft een groot aantal functies en een opvallend ontwerp, samen met een hoog prijskaartje.

Prijs bij beoordeling

$999

Beste prijzen vandaag

Beste koop

$906,99

Free

Zelfs in het huidige drukke veld van draadloze steelstofzuigers valt de LG CordZero All-in-One Auto Empty draadloze steelstofzuiger letterlijk op.

Premium geprijsd ($ 999) en premium gekenmerkt, deze knappe huisreiniger wordt geleverd met een stijlvolle, free-staand dockingstation dat de stofzuiger oplaadt, gereedschap opbergt en automatisch de stofbak leegt. Als u last heeft van allergieën, kan de automatische extractie van de CordZero en het overbrengen van vuil in een aangepaste stofzak deze stick vac de enige maken waarmee u echt kunt leven.

Ontwerp en functies

Op het eerste gezicht is het gemakkelijk om de 5,95-pond All-in-One te verwarren met goedkopere A9-serie CordZero-modellen, die allemaal beschikken over de “Smart Inverter” -motoren van de fabrikant en “Axial Turbo Cyclone” luchtstroomontwerp, samen met een vijf- stadium, door de gebruiker te reinigen HEPA-filtratiesysteem.

Visueel is het meest voor de hand liggende verschil tussen de dure All-in-One en zijn meer betaalbare tegenhangers de hippere verfbeurt van de eerste. De All-in-One is tot in de puntjes gekleed in een zachtwitte metalen behuizing met een matte afwerking en heeft een pijp van geborsteld metaal met grijze plastic accenten, terwijl de elegante en ongewoon functionele thuisbasis (ook bekend als de “AIO Tower”) arriveert met een bijpassend ontwerp. Als je genoegen kunt nemen met de meer voetgangersvriendelijke oplaadstandaards die worden geleverd met de aan de muur ophangbare broers en zussen van de All-in-One, is er genoeg bruikbaarheid te vinden in andere A9-modellen die slechts $ 399 kosten. Ondertussen begint de handigste upgrade van de All-in-One, de “Kompressor” (daarover later meer), te verschijnen in modellen die voor $ 599 worden verkocht.

LG CordZero All-in-One en het bijbehorende dockingstation

Jonathan Takiff/IDG

Alle A9-modellen bieden drie zuigniveaus en LG’s Universal Power Nozzle, een gemotoriseerd tapijt-/vloeronderdeel met een ronddraaiend vuilafzuigsysteem. De bediening wordt geregeld met een mooie set one-touch-knoppen naast het handvat, wat betekent dat het niet nodig is om op een trekker te blijven drukken. De Power Nozzle is niet bepaald zelfrijdend, maar ploegt met redelijk gemak en enthousiasme over kale vloeren en de meeste tapijten. Op sommige tapijten met een hogere pool heb ik echter gemerkt dat het mondstuk gemakkelijker in de ene richting veegt dan in de andere, misschien onderscheid makend tussen de geweven inslag en de rand.

Evenzo gebruiken alle A9-modellen gemakkelijk verwisselde lithiumbatterijen zonder geheugen. In de lage middenklasse modellen krijg je een of twee verpakkingen met oranje omhulsel met een maximale looptijd van 40 minuten. Onze All-in-One bundel (A939KBGS), aan de andere kant, arriveerde met twee batterijen met een hogere capaciteit, elk in staat om maximaal 60 minuten te gebruiken met niet-aangedreven gereedschappen, of tweederde dat met de krachtkop die draait op de ” normale” (laagste) snelheid. Beide packs kunnen tegelijkertijd worden opgeladen als de stofzuiger in de AIO Tower zit.

Ten slotte hebben alle A9-modellen een handige, vier-stops telescopische metalen verlengstaaf/pijp. De kortere sluitpunten zijn handig voor mensen met een kleiner postuur, maar ook voor het stofzuigen van trappen of jaloezieën van dichtbij.

Dweilen

De meegeleverde Power Mop van de All-in-One is uitgerust met een vloerverlichting en wast vuil van tegels, vinyl en hardhouten vloeren, maar het doet zijn naam niet helemaal eer aan. LG zegt dat je alleen water in de afneembare tank van de Power Mop moet doen, aangezien wasmiddel of wasmiddel de werken kunnen verstoppen (een beperking bij de meeste robotstofzuigers/moppen, om eerlijk te zijn). Om het nog erger te maken, werkt het draaiende paar met klittenband bevestigde microvezelpads van de krachtkop met slechts één matige snelheid; bijgevolg groeven de pads niet diep en woest in de poreuze, ongelijke keramische tegels in mijn keuken.

LG CordZero All-in-One Power Mop in actie

Jonathan Takiff/IDG

Toch ben ik eraan gewend geraakt om de Power Mop een keer per week licht te dweilen van de keukenvloer. Afgezien van de klachten, zeilen die draaiende koppen over de vloer en verwijderen ze snel en moeiteloos oppervlaktevuil, waarbij een lichte laag nattigheid achterblijft die in korte tijd opdroogt. Ik heb ook ontdekt dat een beetje mild afwasmiddel op de pads na het wassen een heilzaam effect heeft wanneer ik mijn keukentegels een tweede keer schoonveeg met dezelfde set (twee paar pads worden meegeleverd in de verpakking).

LG CordZero All-in-One Power Mop

Jonathan Takiff/IDG

LG’s puinverpletterende Kompression-technologie

De vuilnisbak van de CordZero All-in-One is ongeveer even groot als zijn kleinere A9-broers en zussen. Maar met zijn toegevoegde Kompressor-hendel en -mechanisme (ook te vinden in sommige medium-geprijsde A9-modellen), kun je de tank met veel meer smurrie laden. Schuif de zijhendel een paar keer op en neer en je comprimeert de verzamelde massa van dierenhaar, gruis en vezels, waardoor de All-in-One meer vuil in het tankgebied onder de maximale vullijn kan proppen. Met compressie berekent LG dat de stoftank veilig 33,8 gram aan spullen kan bevatten voordat de geperforeerde metalen luchtkanalen aan de bovenkant worden verstoord. Zonder dat smoezelen is de vuilcapaciteit beperkt tot slechts 13,5 gram in mindere modellen.

Wanneer u de zakloze stofzuiger terugbrengt naar het dockingstation, wordt de inhoud van de stofbak automatisch naar beneden gezogen in een op maat gemaakte papieren zak die aan de onderkant van de standaard is opgehangen. Dankzij al dat voorverdichten zal de zak langzamer en grondiger vol raken, waardoor hij langer bruikbaar blijft voordat het bovenop gemonteerde bedieningspaneel van het dockingstation u waarschuwt dat vervanging noodzakelijk is. Dat is een goede zaak, vooral gezien het feit dat de wegwerptassen van LG maar liefst $ 19 kosten voor een drie-pack. Gelukkig zijn de HEPA-filterelementen in de AIO Tower wasbaar en herbruikbaar.

LG CordZero All-in-One lege bus

Jonathan Takiff/IDG

Als je het niet erg vindt om een ​​beetje aan stof te worden blootgesteld, kun je de verzamelde inhoud natuurlijk ook rechtstreeks in een huisvuilzak deponeren. Beweeg het apparaat gewoon over het blik, druk op de onderste ontgrendelingsknop en duw het vuil eruit met die Kompressor-componenten, waardoor de schuifregelaar op dezelfde manier wordt ingezet als het tankveegmechanisme in bepaalde Dyson-stokzuigers.

Applicatie voor de mobiele telefoon

Hoewel alle LG vacs een display op het handvat hebben waarop de resterende batterijduur wordt weergegeven, is er meer monitoring beschikbaar voor de All-in-One via de LG ThinQ-app op je iOS- en Android-apparaat. Zodra je de Wi-Fi vac hebt verbonden met je draadloze thuisnetwerk (wat in mijn geval een beetje werk was), kun je met de app de voortgang van het opladen van de batterij volgen terwijl de All-in-One op zijn standaard zit, en het waarschuwt u ook wanneer het opladen is voltooid.

Naast het bewaken van de batterij van de All-in-One, houdt de ThinQ-app het wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse gebruik van de stofzuiger bij, handig om te anticiperen wanneer filterreiniging nodig is. Ten slotte kan de software helpen bij het oplossen van problemen met de stofzuiger, en u verbinden met de technische ondersteuning van LG voor probleemoplossing.

LG ThinQ-app

Jonathan Takiff/IDG

Kansen en doelen

Een niet-aangedreven spleet-/opzetborstel, een apart (en slanker) spleetmondstuk en een aangedreven huisdier(haar)mondstuk zijn ook inbegrepen in het AIO-vacuümpakket, handig voor wanneer u de verlengpijp hebt losgemaakt en de CordZero gebruikt als draadloze handstofzuiger. In tegenstelling tot andere meubelzuigende elektrische koppen die een borsteluiteinde gebruiken, tilt LG’s draaiende Pet Nozzle het haar op met een cilinder met rubberen flens die stil, efficiënt en zachtaardig is, vooral als het gaat om uw bekleding en spreien.

Met zijn hoge prijskaartje moet de LG All in One echter worden geleverd met nog een paar accessoires, zoals het stillere en slankere mondstuk voor harde vloeren dat wordt beschreven in de gebruikershandleiding maar niet in deze kit zit. Er zijn ook nog vijf andere niet-aangedreven accessoires – een verlengslang, een flexibel spleetmondstuk, een gereedschap voor hard vuil, een gereedschap voor meerdere hoeken en een matrasgereedschap – die alleen verkrijgbaar zijn in een bundel van $ 150.

Waar het op neerkomt:

Eersteklas steelstofzuigers zoals de LG CordZero All-in-One Auto Empty draadloze steelstofzuiger zijn zo krachtig en veelzijdig dat u uw onhandige rechtopstaande stofzuiger of stofzuiger nooit meer zult gebruiken. Inderdaad, dit doordacht ontworpen, gebruiksvriendelijke systeem maakt het schoonmaken van het huis zo “leuk” als het maar kan worden als je opstaat en een stok door de kamer duwt.

Jonathan Takiff is een ervaren tech- en entertainmentschrijver uit Philadelphia. Hij is lange tijd staflid geweest voor de Philadelphia Inquirer, Daily News en Philly.com, en zijn werk is ook verschenen in tal van publicaties, waaronder Sound & Vision, Playboy en Popular Science.

0 Shares:
You May Also Like