LG zegt ‘laten we klein worden’ op CES, toont een 48-inch OLED-tv

lg oled tv 48cx

LG was vóór de CES geen moeder over zijn tv’s uit het modeljaar 2020, maar de fabrikant wiens naam bijna synoniem is met OLED-schermen, wachtte tot vandaag om zijn plannen aan te kondigen om klein te worden – als je een 48-inch tv klein kunt noemen. Aangezien elke high-end OLED op de markt 55 inch of groter is, denk ik dat LG het eerste model in zijn nieuwe Gallery-serie klein kan noemen. Hoewel minder groot waarschijnlijk nauwkeuriger is.

De LG Gallery 48CX heeft een resolutie van 4K UHD (3840 bij 2160) en de derde versie van LG’s Alpha 9 (a9)-processor, die volgens het bedrijf de al best beoordeelde beeldkwaliteit van de nieuwe OLED-lijn nog beter zal maken.

g sync oled-opstelling bijgesneden

Net als de andere modellen in de Gallery-lijn, ondersteunt de 48CX Dolby Vision HDR, Dolby Atmos-surroundgeluid en – voor de eerste keer – Dolby Vision IQ, dat blijkbaar een verdere aanpassing van het beeld van een tv biedt op basis van het omgevingslicht en de inhoud.

Filmmaker-modus is ook aan boord, zodat de visie van de contentproducent nauwkeuriger kan worden gerealiseerd door uw tv. Kortom, de Filmmaker-modus schakelt bepaalde functies uit, zoals bewegingscompensatie, waar Hollywood een hekel aan heeft. Als je dat shot-to-video-effect krijgt, kan het handig zijn om het fenomeen te elimineren.

We hebben geruchten gehoord dat andere topfabrikanten dit jaar mogelijk kleinere tv’s van hoge kwaliteit op de markt brengen. Als jij het type bent dat niet wil dat een enorm display je woonruimte domineert, belooft 2020 een veel beter jaar te worden dan het laatste paar is geweest.

0 Shares:
You May Also Like