LG TV-nieuws CES 2022 bevat helderdere OLED’s

lg objet tv 65art90 angle main

LG heeft grote vooruitgang geboekt met lcd-tv’s voor CES 2022. Sterker nog, we stemmen ze het meest verbeterd (pre-testing). Natuurlijk liepen ze een paar jaar achter op de technologische curve, maar beter laat dan nooit. Ook in de winkel zijn nieuwe lifestyle-modellen en helderdere OLED-tv’s.

Mini-LED en quantum dots voor LCD

LG’s 2022 QNED (nee NanoCell) lcd-tv’s zouden een enorme verbetering in beeldkwaliteit moeten bieden: nauwkeurigere kleuren door het gebruik van kwantumdots, en beter contrast en zwart dat is afgeleid van het opnemen van mini-LED-achtergrondverlichting.

LG noemt zijn versie van mini-LED-technologie (achtergrondverlichting en de besturing daarvan) Precision Dimming Pro+, voor de 2400-zone. topklasse QNED 99+. Vervolgens wordt de naamgevingsconventie gedeëscaleerd naar Dimming Pro in de QNED80. We speculeren dat het aantal lichten en zones dienovereenkomstig afneemt met elke naam en prijs.

Helderdere OLED

Er zijn geen dramatische veranderingen te vinden in LG’s 2022 OLED-tv’s; het bedrijf had het echter over een bult in helderheid. De A9-processor van de 5e generatie (in de A2-, C2- en G2-serie) zou een helderder beeld opleveren door de bestaande OLED-elementen harder aan te drijven; hoewel op een manier die niet veel extra warmte veroorzaakt of de levensduur onnodig beïnvloedt (dwz inbranden).

Op basis van door LG aangeleverde afbeeldingen gaan we ervan uit dat de verbetering relatief mild zal zijn, en niet gerealiseerd wordt door het overdrijven van de witte subpixel, wat blooming zou veroorzaken.

lg oled tv 48cx

Zoals je uit dat laatste stukje zou kunnen raden, blijven LG’s 2022 OLED’s RGB + W; dat wil zeggen, ze gebruiken rode, groene, blauwe en witte subpixels. Het is niet de quantum dot RGB OLED die Sony en anderen voor het komende jaar hebben aangekondigd. Na bijna een decennium met de beste, en al geruime tijd, OLED’s op de markt, staat LG nu misschien achterop wat betreft OLED-beeldkwaliteit.

Je ziet er geweldig uit

Stijlvolle nieuwe vormfactoren komen van LG TV voor 2022. De Objet TV voegt zich bij en past bij de Objet-reeks van woninginrichting en apparaten van het bedrijf. De StanByMe-tv staat op zijn eigen bijpassende pilaar/standaard en kan dankzij een interne batterij tot drie uur worden gebruikt zonder de wisselstroom.

lg-object

Hieronder wordt de StanByMe weergegeven, zowel horizontaal als staand, wat handig kan zijn bij het weergeven van kunstwerken.

lg stanbyme

Alle LG-tv’s blijven WebOS gebruiken, nu in de zesde generatie. De bovenste lagen blijven voorzien van de onlangs opnieuw ontworpen Magic Remote, met zijn vrij zwevende cursor. Zowel het besturingssysteem als de afstandsbediening zijn onze favorieten in hun respectievelijke categorieën, en ze vormen een krachtige combinatie vanwege hun uitstekende synergie.

Op een andere noot; een pluim voor LG voor het gebruik van meer gerecyclede composietkunststoffen in zijn nieuwe assortiment, waardoor de tv’s van het bedrijf minder belastend zijn voor het milieu.

0 Shares:
You May Also Like